lundeflukt+lundehvil
Dette er vel egentlig et ganske skjeldent motiv i Norge i disse dager dessverre, lundefuglene har så vidt jeg vet gitt opp hekkingen de fleste steder i Norge de syv sisste årene! Så lundefugl med mat i nebbet er ikke noe som forekommer serlig ofte. I hvert fall nord for Runde. Disse bildene er tatt på Jan Mayen i sensommer da jeg var så heldig og bli ivitert dit.
Synes bildet er ganske ok, var vanskeligere å finne fokus på disse enn jeg trodde på forhånd. Blåfargen i brystet er der pga omgivelsene(veldig blått vann samt sort lavastein)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-09-26 22:21:32
    Versjon #2
Utstyr
  • eos 5d markIII
  • ef 300 2.8L isII usm+ 1,4exIII
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_647190} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Odd Erik H.

Flott lys på det første. Skarpt og fint. Pluss for at den hadde med niste i nebbet :)
Svein R J.

Nydelig bilde i orginal med fangst og det hele,v2 er slett ikke verst den heller flott portrett av denn vakre sjøens pappegøye


Mvh Svein
Børre Ø.

Hei, og takk for kommentarer:)
Mvh Børre.
Arvid H.

Hei Børre. Flotte bilder av lunden. Særlig godt likte jeg originalen. Supert. Men jeg lurer på om det er riktig det du skriver om hekking. Jeg besøkte i fjor Gjessværstappan og Hornøya, og begge steder så jeg ganske store mengder av lunder komme flygende med mat i nebbet. På Hornøy så jeg kolonier bestående av både voksne og ungfugl. Det i seg selv er ikke bevis for hekking der, men jeg bare undrer.
Mvh Arvidh
Børre Ø.

Hei Arvid og takk for kommentar, du har sikkert rett i at på lokalitetene du nevner har det vært Hekking. Men etter å ha lest litt om " seapop" og div. Spalter i avisene så gir lundene opp hekking mest sannsynlig pga for lite "mat" i havet. Bla. På grunn av at den store makrellbesanden spiser opp næringsgrunnlaget. På Røst har lundene ikke fått frem ungene på 7år i følge Tycho anker Nilsen. Enda godt lundefuglen blir gammel og ikke gir opp. Men det var jo hyggelig å høre infoen fra deg, da er det kansje ikke så ille som jeg fryktet.
Mvh Børre.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu