Isabellasteinskvett.
Fugleexperter på Karmøya mener dette er den sjeldne isabellasteinskvetten! Jeg syntes det er vanskelig å se skillnaden men øyenbrynet er marginalt ved øyet f.eks. og den har hvit undervinge! Mange fugleentusiaster har vært på lokaliteten nå om dagen her på Karmøy!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-09-30 19:49:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikon 80-400 4.5-5.6 D AF VR-Nikkor ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_647542} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Nils Christian S.

Gratulerer! Første gang jeg ser en Isabellasteinskvett her inne! Hørt den er obersvert på Jomfruland også !
Flott at du fikk foreviget den så fint!
Mvh
Nils Christian
Bjørn T.

Hei - ja denne er litt vrien. Uansett et flott bilde! Mvh Bjørn
Dag Tore ..

Topp resultat dette;)Jostein! Her er det bare å gratulere! Vakkert bilde av den farverike fuglen! miljøet.biotopen og lyset,hever kvaliteten! Er noe usikker på om dette er Isabellasterkvetten, Men jeg er ingen ekspert! Men dette er mulig en ung fugl på trekket??? Men resultatet er jo sjeldent! Overlater dette til fugleekspertene! / DAG
Odd S.

Flott bilde av en sjeden fugl
Mvh, Odd
Frode L.

Hei.

Nok en sjeldenhet?
Heldig er du som får slike besøk, flott foreviget der det tekniske sitter.

Frode.
Brage B.

Dette er Isabellaen ja! Flotte bilder :)
Den kan kjennes på lyse og kontrastløse vinger med lys underside, og svart lillevinge. i tillegg har den lys tøyle og lyse farger. Men denne virker til å ha en brunlig tøyle, mulig dette da er en ung hann? VEl, kunne nok hentet litt mer på skarpheten, men dette er en liten sak :)
Svein R J.

Ikke alltid lett å komme innpå disse skvettene synes du har fått til ett av di bedre bildene jeg har sett av denne isabellasteinskvetten ifra karmøynå.

Mvh Svein
Trond W.

Grattis med sjeldenhet! Pent bilde.

Trond
Jostein G.

Takker så mye! Ja det har vært folksomt på lokaliteten av denne skjeldne fuglen. Har fått flere bekreftelser på at det er en isabella ifra flere som er eksperter, også ifra en utlending som er vant med denne arten. Det går litt over hodet på meg men generelt så kan man si den er mindre kontrastfylt og mer ensfarget dus. Den har ofte en mer høyreist holdning. Øyebrynet er mindre ved øyet, hvit undervinge og små detaljer ved vingekroken, gjør den anderledes. Skal også ha et bredere sort bånd på stjerten. Små detaljer og denne blir nok oftest tatt for å være en vanlig steinskvett!




Mvh Jostein
Vidar A.

Fint med litt sjeldenheter!

Mvh Vidar Aas :)
Hans-Jørgen H.

Trur aldri jeg umiddelbart hadde tatt at dette ikke var en "vanlig" skvett.
Interressant og moro med slike sjeldenheter.
Mon tro hva som har brakt den hit?
Opptrer vel antakelig sammen med andre steinskvetter.
I hvilket område på kloden er isabellsteinskvetten mest utbredt Jostein?
Flott den enern.
Tyrin
Jostein G.

Takker! :-) Ja denne er ikke så lett å få med seg da den forveksles med vanlig steinskvett. Er generelt mer lys i fjærene og har nesten sort lillevinge og mindre øyebrynstripe ved øyet. Hvit undervinge. Holder til i østlige delen av middelhavet...Tyrkia, Hellas, Israel, Syria osv....rundt Svartehavet...Kaspiske hav. Fuglekartet mitt stopper her...men den holder nok til også lengre østover...sydlige Russland og alle disse tidligere sovjetstatene der nede. Overvintrer visstnok syd for Sahara i et bredt belte.


Mvh Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu