Østfoldhøsten 2013 - I
Halmballer ute på jordene er et sikkert tegn på at høsten har innhentet oss og vinteren står foran døren. Når disse halmballene - slik som her - ikke er pakket inn i hvit og glorete traktoregg-plast, så går det an å bruke de som et mer eller mindre estetisk objekt i forgrunnen for å understreke litt dybde i bildet.
Til #2 og #3 lånte jeg et DX vidvinkel-objektiv som skulle prøves ut på min D5100 som ikke har fokus-motor til min egen Tokina 11-16mm
Bildet inngår i albumet : Årstider i Østfold - typisk for årstiden
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2013-10-06 16:39:00
  Versjon #2
 • Lagt inn: 2013-10-06 16:39:44
  Versjon #3
Fotograf
Utstyr
 • Nikon D5100
 • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
 • Brennvidde31mm
 • Blenderf/7.1
 • Lukker1/640s
 • Nei
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_648059} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Jostein S.

Hei
Her baller det på seg!
Vakkre baller og vakkre bilder
V2 og V3 for meg denne gangen
Fin dubde her
Jostein
Tone A.

Her synes eg at v1 er den som kjem dårlegast utav serien men antakeleg berre pga v2 og v3 har du brukt vidvinkelobjektivet som du lånte.
V2 og V3 har jo difor mykje meir dybde
I v2 er det den flotte alléen med sitt lysspel og dei gjetkne trea som gjer mykje for bildet, mens halmballen i venstrekanten blir dominerande. Men halmballen i forgrunnen har flott glød og med ballane bakover går blikket mot dei haustfarga trea.
Flott lys-og skuggespel i v2.
V3 blir min favoritt med dei diagonale stripene som dreg blikket langt bakover kor ein ser enda fleire kornballar.
Flott forgrunn i v3 med 2 kornballar som gir god likevekt.Best linjespel i v3 kor du også får immramminga med haustfarga tre mot den klare himmelen. Varmtona lys framhevar halmstubberekkene og v3 er best komponert,synes eg då men der har du brukt 10mm som gir stor dybde.
Helsing Tone
Øyvind L.

Likte best HV ,de to andre versjonene var ..veldig preget.. av vidvinkel og gav gratis fylla...sagt slik. Dessuten var det noe mikk oppe på begge bildene. Synes du tøyer skarphetsgrensen,litt skjermavhengig,men på min blir det ikke altid ..veldig ..pent :)
Hv...
Svein V.

Likte faktisk originalen svært godt, fordi eg likar slike klåre haustfargar, og så er det som vanleg frå di hand skarpt frå nært til fjernt. Kanskje litt rart men av dei to andre er det V3 som gir meg mest.
Walter S.

Jeg takker Jostein, Tone, Øyvind og Svein for god analyse og vennlige ord, samt veiledende tanker ellers. Spesiell takk til Tone, som virkelig går inn i materien og som alltid har gode meninger i det hun skriver om.

Joda, det er som regel enklere å finne dybde i et ekstremt vidvinkel-bilde, og spesielt når det som her i versjon 3 finnes lange diagonale striper med kornstubber som leder øyet bakover, helt ut i forsvinningspunktet, enn et bilde tatt med mere "vanlig" brennvidde (31mm tilsvarer 46,5mm i ff - noe som ganske nær er samme bildevinkel som det menneskelige øye har!) og som originalen er tatt med.

Jeg var også litt i tvil om V3 eller V1 skulle få frontplass - de har (etter min mening) hver sin kvalitet, men V1 ble "vinner" p.g.a. det harmoniske farge- og lys-spillet i trerekken bak og p.g.a. større dynamikk i skyggeområder (tatt med Nikkor 16-85mm VR) mens V2 og V3, som er tatt med lånt Sigma-objektiv ikke greier å "penetrere" skyggeområdene på samme måten. Her blir skyggene mere "grumsete" og skiller ikke ut farger på samme måten som originalen har.

Og det var til slutt utslaggivende for min rangering, slik det ble her. Mulig at V3 skulle ha plass #2 - men det er flisespikkeri.

Igjen, takk for en fin "dialog"!
:o)

Mvh,
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu