Foss
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-10-09 21:19:46
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-10-09 21:20:48
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2013-11-06 21:39:13
    Versjon #4
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger67
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_648320} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Gunnar V.

Ble interesert i fotoet med det samme eg såg det, men da eg klikket meg lnn på det viser det for mye uskarpheter for min smak. Kan tyde på at det er håndholdt, er deti så fall gjordt med vilje for at det skal bli uskarpt i fjellet og??
MVH Gunnar Veivåg.
Anne-Grete og Kim H.

Hei. bildet er ikke håndholdt, det er tatt på stativ ja. jeg har flere versjoner av dette. skal se
Anne-Grete og Kim H.

kameraet er ikke håndholdt mener jeg:)
Anne-Grete og Kim H.

Da har jeg lagt ut to nye versjoner av dette motivet. ser nå at det er denne versjonen jeg burde lagt ut i første omgang.
tom mamen b.

det ER noe uskarphet i bildet - ikke noe å diskutere om det! Til det kan det være flere grunner: Forsøk på å fotografere "bevegelse" i vannet ved bruk av lang lukkertid gir en fin effekt der hvor det er mye vann i bevegelse - i toppen av bildet ser det ut som om vannet kun ligger i et temmelig tynt lag - DET kan gi uskarphet. Du sioer at du har brukt stativ! Det er veldig bra, MEN det er smart å sette kameraet på tidsforsinket eksponering (og gjerne løfte opp speilet) for å unngå bevegelser og rystelser (selv om disse er ørsmå synes de veldig godt på det ferdige bildet)! Personlig hadde jeg forsøkt å gjøre opptaket en gang til - så lykke til :-)

mvh

Tom Mamen Braastad
Anne-Grete og Kim H.

Hva mener du med tidsforsinket eksponering? har du sett det nye jeg la ut. det er ikke så uskarpt.
tom mamen b.

sorry - bildet er fortsatt uskarpt. Dette kan skyldes som jeg skrev i sta at noe vann i et tynt lag ligger over de steinpartier hvor man kanskje ikke tror det vil være vann. Du sier at du har fotografert på ganske lang avstand med et dårlig tele(OBS- det heter OBJEKTIV - selv om "alle sier linser)objektiv, som egentlig ikke har så vesentlig betydning (sjekk for støv og annet "dritt" på fremre og bakre linseellement på objektivet ditt - rens disse, alt støv etc gjør bildet uskarpt) - så lenge du har stillt bildet skarpt i søkeren (bruk gjerne autofokus), med tidsforlenget eksponering menes at du med en innstilling i menyen på kameraet ditt forsinker tidspunktet for selve eksponeringen (du trykker på knappen - og så går det et antall sekunder før kameraet eksponerer), dette kan være meget verdifull tid til å stabilisere/roe ned evt. bevegelser i kameraet/stativet. Les manualen til kameraet ditt, der står det kanskje også noe om dette og også å låse speilet (jeg går her ut ifra at du bruker et speilreflekskamera) i opplåst stilling - begge disse handlinger sikrer minimal bevegelse. Det er en selvfølge at stativet står støtt og at etter at du har trykket på utløseren så må du IKKE røre ved stativet eller "komme-bort-i" det på noen som helst måte. Håper dette ikke var for forvirrende for deg??? Send meg gjerne en melding (via foto.no) så kan jeg forklare mer!

mvh

Tom Mamen Braastad
Anne-Grete og Kim H.

Hei. det hørtes kjempelurt ut med tidsforlenget eksponering, jeg skal sjekke hvordan jeg gjør det med mitt kamera. Det kameraet jeg tok dette bilde med var et gammelt Sony Alpha 100, jeg har byttet ut dette med en Nikon D5200. Holder på å bli kjent med mitt nye nå. Jeg må dra dit i helga om været tillater det og forsøke på nytt. jeg har kjøpt meg fjernkontroll til kamera nå som jeg bruker så det ikke blir så mye vibrasjon. og hadde det på det gamle også, men det hjelper lite når fotografen(her-meg) ikke har fokusert godt nok.

du har nok også rett i at er litt lite vann som renner utfor her. dette er bare en underdel av en stor foss. Fossen heter Grongstadfossen om du ønsker å Google og se.

Meen jeg skal prøve meg litt mer i helga og bruke god tid så kanskje jeg kan få til noe som er mer klart og bedre. Tusen takk for lærerike tilbakemeldinger. setter stor pris på det.
Anne-Grete og Kim H.

Jeg mente teleobjektiv ja.=)
tom mamen b.

fjernkontroll høres veldig bra ut - bruk den!!! Det er også smart å huske at man ikke bør stresse når man jobber med stativ (sørg for at alle justeringshendler og andre duppeditter på stativet er strammet skikkelig til - ved lange eksponeringer kan kameraet (med et tungt teleobjektiv begynne å sige hvis stativet ikke er skrudd skikkelig til). Jeg har dessverre ikke så mye greie på Nikon - er Canon-menneske selv, men bruksanvisningen til kameraet er en god start - kanskje melde deg inn i en fotoklubb????

Lykke til

mvh

Tom Mamen Braastad
Bjørnar P.

V2 er den beste rent teknisk, men fortsatt mangelfull mht skarphet. Synd du ikke la EXIF-data inn sammen med bildet eller la de inn manuelt. Hvilket objektiv, lukkertid, ISO, blender osv gjør det mye lettere å gi konkrete råd. Hva slags stativ du har brukt og på hvilket underlag kan også bety noe.
Ser dog at etterbehandlinga også spiller inn her. Bildet er veldig mangelfullt oppskarpet. Sender deg en oppskarpet utgave, slik at du ser hva jeg mener.
Anne-Grete og Kim H.

Hei ja nå fikk jeg et bilde på
Mail
Ja. Hvordan gjorde du det?

Jeg skal se på lightroom i morgen hva slags instillinger jeg hadde på. Så skal jeg skrive det inn her. Har et ganske lett stativ med kanskje for svakt "hode" til et såpass tungt kamera med teleobjektiv som jeg brukte her. Det kamera jeg har må er mye lettere,
Men jeg har ikke fått tak i meg et objektiv til. Har kunn et 18-55mm kit som fulgte med.

Dere som har litt peiling på objektiv, kanskje jeg kan spørre om det finnes objektiv til nikon d5200 som går fra vidvinkel til tele? Jeg har ikke så mye peiling på sånt utstyr så fint med tips!

Takker for lærerik kritikk!:)
tom mamen b.

hei
her spør du om MYE: om det finnes objektiv til nikon d5200 som går fra vidvinkel til tele?

å ønske seg et vidvinkle samtidig som tele er som å ønske å kunne kjøre Formel-1 med en traktor eller pløye en åker med en Formel-1 bil, altså bortimot en umulig oppgave. Du bør nok være innstilt på å ha flere objektiv. Det objektivet du har til din Nikon er nok å regne som et "all-round"-objektiv. Kanskje du burde vurdere en større vidvinkel ( f.eks rundt 10mm ) og et kraftigere zoomobjektiv ( kanskje fra runde 80mm - 150mm, - men som sagt: jeg kjenner ikke Nikon's objektivsortiment - du kan jo sjekke priser på Tameron, Sigma etc ) og vurdere å kjøpe et kraftigere stativ. Det å lage gode bilder er som med det berømmelige kjedet: kjedet er ikke sterkere enn det svakeste ledd - hvis du skjønner???

Lykke til

mvh

Tom Mamen Braastad
Bjørnar P.

Angående objektiv: Du har en 18-55mm zoom. Det går fra vidvinkel til tele, og dekker dermed det du etterspør. Kanskje ønsker du et større zoom-område, eller kanskje mer vidvinkel eller mer tele?
Anne-Grete og Kim H.

D va mer vidvinkel enn 18 æ tenkte på ja. Har bestilt mæ et teleobjektiv 70-300. Så var et med mer vidvinkel æ ser etter nå!
Bjørnar P.

Se for eksempel her: http://www.nikon.no/no_NO/product/nikkor-lenses. Mulig dette er best egnet for deg: http://www.nikon.no/no_NO/product/nikkor-lenses/auto-focu...-5-4-5g-ed

Faste brennvidder kan også være noe å se på, men det er veldig få på markedet med brennvidder på 12mm eller kortere, og lengre brennvidder enn det gir lite mening når du allerede har en 18mm.
Anne-Grete og Kim H.

Tusen takk for tips Bjørnar!:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu