Baywatch
Badevakttårn ifra Toila i Estland. Fotografert på kalde forblåste høsten, og derfor denne litt dunkle stemningen helt uten badegjester og badevakter.
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikon AF-S 18-105mm 1.3.5-5,6G ED EX
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_648428} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Jostein S.

Hei
Det var et skikkelig badevakttårn
Det er vel jammen meg ikke så mange av dette kalibret rundt om
Det virker som det er ordentlige greier det her
Solid til tusen eller hva
morsomt å se arkitekturen på dette tårnet
Jostein
Truls Bastian H.

Takk Jostein
Dette tårnet er et langt ifra uvanlig design for slike tårn bygget i USSR-tiden. Russerne sparte ikke på materialer, uansett hva de bygget.

Dette tårnets voktere jobbet både som badevakter og kystvakt - Det er ikke lengre over til Finnland enn at en kan se over på en klar dag. Nabolandet ligger i retning av de to båtene på venstre side av tårnet.
Jostein S.

Hei
Interessant å høre
At det var grensevakter her. Da skjønner jeg bedre den forseggjordte konstruksjonen
Det ser øde ut her, men det er vel begyggelse i nærheten!
Jostein
Truls Bastian H.

Det er masse bebyggelse i området, selv om stranden er i nederkant av et stort nydelig parkanlegg. Det ligger en strandkafe rett ved siden av tårnet - brukes av badegjester og til brylupp. På en av utsiktsplassene i parken har de et slikt gelender hvor russiske brudepar pleier å henge på en hengelås. Det ligger også et populært kjempestort spasenter ca en kilometer unna (bak fotografen). Rundt 3 kilometer i retning forbi vindmøllene du ser i høyrekant på bildet finner du byen Sillamäe, som hadde i USSR-tiden et atomkraftverk, med en våpenfabrikk ved siden av - ikke rart at mange av befolkningen der har slitt med hudkreft. Russerne hadde ferdige standard arkitekttegninger på nesten alt som ble bygget - De har også en standard tegning på tårn, og trolig er det et kolektiv et eller annet sted i Russland som masseproduserer identiske ståltrapper og gelender for alle vakttårnene av denne modellen. Har også sett denne samme typen vakttårn på bevoktede parkeringsplasser og fabrikkanlegg. Russerne sparer ikke på mursteinen, selv byggningsarbeiderne ofte gjorde larvejobber.
Jostein S.

Hei
Veldig interessant beskrivelse av området, bygninger og annen informasjon
Får vel se strandkafeen og broen da kanskje ved en senere anledning!
Jostein
Truls Bastian H.

Takk Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu