Uver på veg
Utstyr
  • Canon 7D
  • Sigma 10-20 1:3,5
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetVar på veg til butikken. Såg at noko var på gang og ting gjekk nokså fort. Bildet ber litt preg av det. Er usikker på redigerianga.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger86
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_648470} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Pierrick S.
Hei, jeg liker stemningen og drama i bildet ditt. Kanskje hadde vært fint å prøve litt mer struktur/kontrast på skyene. Dette var likevel et bra s/h bildet.
Mvh
Pierrick
Åsmund A.
Takk Pierrick!

Har og ein tanke om at eg kunne fått meir ut av skyene som og regnet som ligg i fjellsidene, men dette blir sjølvsagt ein mindre viktig historie. Har du tekniske tips - kom gjerne med forslag.

Åsmund
Pierrick S.
Hei Åsmund! Å få litt mer av skyene her er ikke vanskelig. Hvis du bruker Lightroom, anbefaler jeg å sette strukturen/kontrasten opp i skyene via adjustment brush. Med Photoshop er det bare å justere kontrasten (Level adjustment) og maskere etterpå.
Mvh
Pierrick
Pål O.
Øyeblikket er godt komponert og ivaretatt på en fenomenal måte! Man får nesten en følelse av at skydekket er på vei til å kollapse i et enormt plask ned i fjorden.

Tidligere kommentarer tipser om å øke struktur - altså kontraster - i skydekket. Jeg er selv litt i tvil om dette ville økt min egen interesse for bildet, da jeg gjerne ønsker en viss balanse med hensyn til hovedmotiv og ønsket fokusområde. For all del - kanskje ønsker du oppmerksomhet opp mot skydekket og den lokale nedbøren, eller har som mål å skape et dramatisk bilde der et tilsynelatende skjørt og lite fartøy uunngåelig møter sin overmakt? Hvis sistnevnte er din affære kan en forhøyning av struktur være den rette veien å gå. Jeg personlig ville vært forsiktig med justeringer av kontraster, da jeg heller ville forsøkt å bevare fokus på det lille fartøyet. Det er fort gjort å bli for ivrig når man foretar denne type justeringer.

Skulle det hende seg at du velger å øke fremtoning og kontraster i skydekket, kunne du også vurdert å fremhevet lys-strålene som går leddrett fra himmelen og ned mot fjellsiden og sjøen. Dette gjøres også relativt enkelt i LR/PS, dog må det gjøres en del selektering av område hvor du ønsker forhøyet eksponering/lysstyrke. Dette gjøres omtrent på samme måte som Pierrick nevner ved økning av kontraster.

Igjen - et godt fanget øyeblikk!
Åsmund A.
Takk for nyttig kommentar Pål.
Petter S.
Funker bra for meg dette, Det er det sterke lyset over båten som er "historien" for meg, ikke å dra på enda mere med skyene!
Sissel Kleivdal H.
Et flott sv/hv motiv med spenning.- Flott fanget!
/Sissel
Mona P.
Rett og slett fantastisk! *Når hele himmelen faller ned* (A.G:Preus) Prikken over ien er jo der, langt borte. Vær forsiktig med etterbehandlingen, som andre sier her. Herlig!

Mona
Åsmund A.
Tusen takk for gode ord, og gode råd. Takk!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu