Maria
Tatt i Portugal.
Bildet inngår i albumet Portugal -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-10-17 17:48:12
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-5
  • Olympus 12-60mm
  • Brennvidde39mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/90s
  • Nei
  • Annet2500 ISO. Frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger68
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_648698} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Gunnar V.

Nydelig gjengitt, skarp og flott belyst over det hele.fin lysvinkel som frmhever konturer noe fotografen også sikkert merket seg da han tok bildet. Rekner ikke med at det er fotografen som har lyssatt motivet.
Mvh Gunnar Veivåg
Agnar H.

Med 2500 ISO og frihånd var dette skarpt og fint, lite korn å se. Godt lys. Likte den blå bakgrunnen som fremhever de varme fargetonene i motivet.
Bjørnar P.

Takker for fine tilbakemeldinger.
Gunnar: Lyset kommer fra vinduene i kirka. De er relativt små og ganske langt unna motiv, så det ble markerte lys- og skyggevirkninger som jeg forsterket ytterligere under etterbehandlinga.
Agnar: Kjørte noe støyreduksjon i Lightroom, med prøvde å unngå overdrive, slik at de fine detaljene ble borte. Bruker konsekvent null støyreduksjon i kameraet, slik at jeg har maksimalt med fleksibilitet under etterarbeidet.
Øyvind L.

Var veldig flotte farger i sammen ,her.
Pent bilde.
Om noe ,så ville jeg ha kroppet litt i bunn,fordi
det ..hun.. står på virket rart,tok i alle fall oppmerksomhet.
Bjørnar O.

Et fint motiv dette.Liker belysningen,skarpheten,
fargene og utsnitt.Noe støy kan man jo se,men oppleves ikke som sjenerende.
Synes dette ble mer enn bra.

Mvh Bjørnar
Truls Bastian H.

Dette ble bra. Det hun står på er muligens noe symbolsk. Kunstneren har virkelig jobbet med detaljene når det gjelder symbolikken. Marianålen nederst på kjolen er et tegn på t det er Maria. Å gi Jesus mor en krone er ikke så vanlig (glorie er mere vanlig) - men hun har lov etter den romersk-katolske symbolikken som Jesu mor. Ser du på rosenkrantsen så ser du bare store perler, og ikke de små (noen bruker en størelse stener med ulik mellomrom eller farge) - selv den detaljen har kunstneren tenkt på, for de små perlene på roenkrantaen symboliserer bønnen Hill Deg Maria. Det ville vært litt galt å latt henne be til seg selv. Her er det så mye symbolikk skjult, at trolig står hun på noe symbolsk. Jeg vil ikke være overrasket om en lignende skulptur av Jesus står like ved henne, og at han står på en sky - siden han skal komme tilbake på skyene. Hun står på noe annet enn sky, siden hun har intet med sky å gjøre.

Kjempebilde, av en godt laget skulptur
Bjørnar P.

Truls: Takker for mye og interessant informasjon. Så vidt jeg vet er denne skulpturen ment å vise Vår frue av Fátima. Mer informasjon her: http://no.wikipedia.org/wiki/Vår_Frue_av_Fátima
Truls Bastian H.

Jeg ser jeg har tatt litt feil. Men ser også knyttingene til Maria er sterke i denne teksten.

Det hun står på er trolig det som symboliserer at dette er denne helgenen, og det andre tegnet er rosenkrantsen. Har nå sett på 3 ulike statuer av Vår frue av Fátima på Wikipedia, og det ser ut som hun i alle tre står på en kombinasjon av en ildsky og 3 innsekstspupper . Det er kjennetegnet på at kunstneren har malt eller laget statue av henne og ikke en annen helgen. Akkurat som en annen kvinnelig helgen Santa Lucia holder sine øyne i sin hånd

Har du bilde av hele statuen hadde jeg tatt med dette, nå sem vi vet at det er med på å identifisere henne
Bjørnar P.

Lagt ut en versjon med mer av omgivelsene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu