Sauene på odden
Utstyr
  • Canon EOS 60D
  • Canon EF 85 f/1.8
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/1.8
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger70
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_648944} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Jostein S.

Hei
Et nydelig landskapsbilde
Sauene på odden må nå ha verdens beste boltreplass
Flott
Jostein
Walter S.

Meget solid landskapsbilde med gode farger og bra komposisjon. Hvordan du har greidd å få nærmeste neset så skarpt og resten av landskapet bakover så uskarp er et mysterium som jeg skulle likt å vite.
Dette er ikke noe man klarer bare med hjelp av selektiv DOF - er det vel....? (bare nysgjerrig og lærevillig - "Jeg er ikke så veldig flink, men jeg er veldig ivrig"!)
;o)

Mvh,
Walter
Pål O.

Et fint bilde der jeg nesten kjenner den kjølige høst-temperaturen på kroppen.

Et åpenbart problem som dukker opp i dette bildet er at du har to separate motiv i en og samme komposisjon. Du har valgt å sette en såpass høy lukkeråpning at du mister en del av den potensielle dynamikken i landskapet. Sauene er foreviget med et superskarpt fokus, men det røde huset i bakgrunnen tar fortsatt forferdelig mye oppmerksomhet - faktisk så mye at dette var det første jeg la merke til ved første øyekast. Kanskje hadde det fungert bedre med en lavere lukkeråpning enn 1.8 som du har valgt? Jeg ville prøvd noen stopp, kanskje 2.8 eller 5.6? Du kan med god margin kompensere for denne justeringen ved å øke ISO med tilsvarende mengde.

Dette er selvsagt bare min egen mening!
Stig H.

God kveld Jostein og Walter!? takk for hyggelige tilbakemeldinger fra dere begge to?
Walter: jeg har ikke gjort noe i photoshop annet enn justert litt farger og kontrast pluss lagt på ørlite skarphet på neset. Den uskarpe bakgrunnen er det objektivet selv som har skapt og ikke photoshop. Jeg brukte en stor blender på 1.8 på dette bildet og da fikk jeg denne "effekten" . Dette objektivet som jeg har brukt her er det beste jeg har, meget fornøyd selv med bildet?
Stig H.

Bare glem alle spørsmålstegna som kom med i teksten ovenfor. Brukte noen smileys som forandret seg til spørsmålstegn....
Stig H.

Hei og takk Pål for dine ord. Ser hva du mener, har et bilde med bare den gården i bakgrunnen også, men som sagt så ser jeg hva du mener og skal prøve å ta nye bilder av samme plass med litt mindre blender......jeg rett ved siden av denne vakre plassen:))
Pål O.

Ikke misforstå - dette er et flott bilde!

Det kan godt hende bildet tar seg best ut med denne lukkeråpningen på 1.8 - det var sannsynligvis et bevist valg du tok og resultatet blir således. Det eneste jeg sliter med er at når man velger en så høy lukkeråpningen ønsker man gjerne å sette ting ut av fokus. Den kraftige rødfargen forhindrer dette i mitt syn, og da kunne du kanskje like gjerne bare inkludert denne gården :)
Stig H.

Hehe neida det går fint, liker andres oppfatning av bildene mine også litt av grunnen til at jeg legger dem ut slik at jeg kan få andre synspunkt.
Når jeg tok dette bildet så fotograferte jeg bevist på at bildet skulle bli som det ble, men om det er dumt eller ikke er sannelig ikke godt å si, men derfor jeg legger ut bildet Pål slik at jeg får høre deres mening på godt og vondt!:-)
Øyvind L.

Følger Pål langt på vei her og aner litt demping av rødfargen gir mer sau :)
Liker slike motiver, ikke altid de trenger fullt så mye kontrast heller.
:)
Stig H.

Takk takk Øyvind, skal prøve på et nytt foto neste sesong. Tipper desse har kommet vekk i all fårokålen no så må vente til neste generasjon dukker opp! :))
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu