Høstens perler
Utstyr
  • Fujifilm X-Pro 1
  • 35mm f 1.4
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger86
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_649569} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Avsluttet .
Skarp og fin macro, med fint lys og fine farger.Fin effekt i bakgrunnen.
Fint motiv & utsnitt. Vakkert! :)
Pål O.
Takk skal du ha Liv. Jeg synes det er en utfordring å ta gode macro-bilder med mitt 35mm objektiv (=52.5mm, tar man crop-factor i betraktning), dog hjelper det godt med en såpass lav nærgrense. Skarpheten du nevner har jeg i det siste lært å få fram ettersom jeg har begynt å knipse med en litt lavere lysåpning enn tidligere (har lenge knipset med en åpning fra f/1.4 - f/2.2 på lignende motiv). På f/4 fikk jeg en jevn og god skarphet over hele det ønskede området. Spørsmålet jeg står med er om jeg kanskje har overdrevet et lite snev i post-prosesseringen?

Fargepaletten er jeg også fornøyd med, dog skal det sies at jeg var i tvil om jeg heller kanskje skulle bruke svart-hvitt istedenfor. Jeg er så langt fornøyd med å ha valgt denne fremhevingen av de naturlige fargene, samt den blålige bakgrunnen. Nå i etterkant lurer jeg på om kanskje den nederste del av bildet blir for monokromt?

Utsnittet også ok, der jeg forsøkte å "ramme inn" motivet med et relativt tung vignettering. Jeg synes det funket.

Takk for tilbakemeldingen, Liv!
Avsluttet .
Hei

Jeg synes ikke at det er noe galt med nederste del av bildet. Fokuset er jo høyere oppe i bildet, og det ville kanskje bare være fortstyrrene med flere mønster, valører el andre detaljer nederst. Det mørke, ensfargede i hjørnene nederst og under bildet er med på å tilføre bildet noe.
(Nå er det vanskelig for meg å se akkurat hvor bildet slutter i nederst pga svart ramme).

Post-prosesseringen som du nevner, er dette noe som er gjort i Ps? Kan du vise bildet slik det var før post-prosesseringen?

Jeg vet for lite om Ps, og håper at du også får innspill fra andre.

Mvh Liv
Avsluttet .
Nå ser jeg jo at på oversiktsbildet vises det jo selvølgelig hvor bildet slutter :) Men jeg tror det er en fordel å velge en annen ramme enn svart når kantene på bildet er svart, slik at man får rett inntrykk av bildet når man ser det på denne siden også.

Det mørke i det nederste partiet synes jeg at er fint slik det er.
Lasse B.
Stiling. Jeg ville prøvd å dempe de uskarpe lyspunktene du har nedest på bildet slik at fikk omtrent samme styrke som dem midt på høyre side av bildet. Synes de forstyrrer litt mye
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu