- Strandliv 17.oktober -
Bildet inngår i albumet Borestranda året rundt -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-10-27 21:24:38
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 7D
  • Canon EFS 10-22mm f/3.5-4.5 USM
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetISO 200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger170
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_650121} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Svein O.

Flott fra Bore dette! I utgangspunktet usikker på midtstilling av greina i sanden, men ble enig med meg selv om at dette fungerer bra
Svein R J.

Nydelig bilde fra Borestranda likte formatet den gode dybden i bildet veldig bra

Mvh Svein
Øyvind L.

Bildes venstre side hjalp ikke særlig mye til her.
At den går oppover var heller ikke så bra.
Så foreslår å ta av en del der ,samt med å ta av tre cm oppe. Ikke sikker,men det ville ha vært fordel med mere sjø her.
Ser stokken er fokungt her og er antagelig rekved
med forlenget liv.Synes toningen fungerte og fikk følelsen av sandens flukt i vinden.
Kuling her ikke det samme,antagelig, flotte skyer i alle fall.
Avsluttet .

Jeg, som Svein, tenkte meg om et par ganger om plasseringen av greina. Men kom frem til at siden den ligger i en fin diagonal i sanden, samt sand som har samlet seg opp rundt greina er så spennende at jeg føler ingen midtstilling. Og sanden som nesten er borte bak greina.
Jo dette ble kjempebra Tone. Her fyker sanden sørover:)
Igjen fant du et vakkert motiv på stranden som gir betrakter det lille ekstra.
Du leker deg med 10mm, skikkelig gøy det. Om jeg skulle sagt noe negativt, ville det være at jeg skulle ønsket at opptaket var på et litt lavere standpunkt. Men usikker.
mvh arild
Alf B.

Nydelig landskapsbilde med flotte farger og lys ,
God dybde og komposisjon
Jan G.

Folk fra andre deler av landet har vanskelig for å forstå jærbuens hang til høye himler, men de er en del av biotopen i dette landskapet. Det er ikke bare å kutte oppe uten at det går ut over fotografens opplevelse av stedet. Jeg er sikker på at Tone, som den bestemte dame hun er, beholder himmelen slik den er med flott dybdeperspektiv.
Mvh Jan
Øyvind L.

Det var ikke fotografen beskrivelse av plassen jeg kommenterte,det var min beskrivelse av hva jeg så ... Med 16 år i Bergen ,blir man vel litt nøytralisert?
:):)
Agnar H.

Varme gode kveldsfarger (eller er det morgenfarger..) fra en strand ikke ulikt miljø fra Danmark. Fint med de lette skyene mot blå himmel. Kunne også tenkt meg ennå mer breddeformat og med greina mer ut av sentrum i bildet.
Tone A.

Kjære folk, for ein respons på dette enkle strandmotivet frå Borestranda 17.oktober. Det bles kuling frå nord og var så mykje sand som fauk som vekslande slør over stranda, at eg prøvde ut ulike fotomotiv. Det bles slik at eg hadde problem med å stå stilt, og var litt redd for å øydeleggja fotoapparatet med all sanden som fauk. Berre kitarar ute denne dagen, pga for grove bølger til å surfa på.
Svein. Dine bilde frå Jærstrendene er til stor inspirasjon for meg, som ikkje er så flink i Photoshop. Gildt at du likar midstillinga her.
Svein Raymond: Takk for at du likte utsnittet her.
Øyvind:Takk for ein grundig kommentar med gode forslag til forbetring. Trur nok at opprettinga av horisonten i v1 gjer at sanddynene går oppover. Borestranda er som ein bue bakerst.Fotostandpunktet mitt er på kne her noko som også kan gjera at sandynene virkar høge. Eg går tilbake over desse sanddynene og dei er mest høge bakerst kor dei deler seg som ein pukkelrygg.
Gildt at du iallefall fekk kjensla av sanden som dansar i kuling. I høgresida er den sterke sola, så difor blei utsnittet slik for å framheva sanden som dansar og dragninga i skyene. Her kan eg ikkje kutta skydraget som spelar på lag med sandføyka.


Erik L.

Et bilde med god stemning og hygelig lys. Særpreget vidvinkeleffekt som er kledelig. Den urørte sandstranden kommer flott frem, det gjør også godværs-skyene. Pinnen er blitt litt midtstilt. Det måtte være det eneste som ikke er helt perfekt etter min oppfatning.
mvh. Erik
Øyvind L.

Du må antagelig lære deg å bruke ..skew.. eller utstyret som du finner på PS for oppretting. Å vri bildet på gamlemåten ,holder ikke med en 10-20mm linse.Mener helt klart at det var ganske uheldig med stigningen opp til venstre.
At solen begrenser bildestørrelsen i den retningen er selvsagt ikke lett å gjøre noe med.
:)
John B.

Dette var både enkelt og pent!! Ett flott og severdig bilde med sitt gylne glødende lys...
Enig med Arild ang. standpunkt, men uansett ett trivelig bilde som lett kan pryde en ensom vegg i ett møblert hjem... c",)
JohnB.
Tove Iren T.

Nydelig lys og dybde , liker gløden og livet i sanden .

Tove
Trygve B.

Et nydelig jærbilde. Liker godt komposisjonen og dybden i dette bildet. De lave skyene skaper en fin effekt. Meget bra. Mvh Trygve
Tone A.

Arild: Godt forslag om at eg kunne hatt enda lågare fotostandpunkt, for å framheva sanden som bølga seg bortover alt vekslande mellom vindkasta.Ville berre ikkje få sand i fotoapparatet og mangla solblendar på vidvinkelobjektivet.(Manglande ullstillongs gjorde dette til ei kald oppleving i vekslande sol og overskye.
Gildt at du likar plasseringa av greina,trass midstillinga.Godt med grundig kommentar frå deg.
Alf. Gildt at du likar komposisjonen.

Jan: Takk for at du er enig med meg når det gjeld den høge himmelen, som eg lengta etter då eg budde i Bergen i 21 år mellom alle fjella.
Her har eg faktisk kutta på himmelen ned tul skydraget i høgrehjørnet. Dragninga i dei diagonale skyene og sandfelta som vekslande drog bakover ville eg ha fram her. Har visst ikkje lukkast heilt med eksponeringa når det gjeld å få fram den vekslande sanden.
Øvind: Eg har humoren i orden,takk. Sjølv etter å ha budd 14 år på Bryne nå, så blir eg framleis bergteken av den høge himmelen. 21 år i Bergen gjorde meg ikkje nøytralisert. Buddde siste 14 år på toppen av Bønes, kor det var litt luftig.
Må visst læra meg meir om oppretting i PS 6. Takk for gode råd om forbetring.

Agnar: Det er kveldstonar her med gylne tonar trass den kjølege nordavinden. Meir av sjøen var ikkje mogleg med dette fotostandpunktet, kor sola er i høgrekanten.
Erik: Gildt at du legg merke til den urørte sandstranda, er enig at greina er midstilt.
John: Takk for at du ser lyset her, skal leggja meg ned i sanden neste gong på Borestranda. Lukkast ikkje heilt her, men slik lærer ein av.
Tove: Endeleg ei dame som gir kommentar, gildt at du likar det.
Helsing Tone
Solvår B.

Jeg henger meg på rosen. Et nydelig jærbilde.
Jeg ser at det blåser, men sola gjør at jeg ikke føler kulda, selv om jeg vet hvordan det kjennes med kuling fra nord.
: ) Solvår
Avsluttet .

Her er det mange gode kommentarer fra før omkring et enkelt men spennende motiv. Skikkelig sug i denne komposisjonen som drar en innover i motivet/dybden:) Jeg ser også poenget med den "høye himmelen, da først og fremst skyformasjonene som også underbygger dybdefølelsen.. Tenker jeg stopper med det og sier bra bilde!
Inger Anne Maritsdotter V.

Den høge himmelen sammen med det spesielle skylaget, og djupet innover stranda, er nettopp det som skaper så fin dybde i bildet.
At stokken er midtstillt sjenerer ikkje meg. Tvert om passar den inn slik her, p.g.a. heilheten i dybden og skylaget.
Godt lys i begge versjonar men best glød i versjon 2.
I mine auger eit knallgodt bilde!

Inger Anne
Jostein S.

Hei
Liker skylaget som du har fått fint frem i dette bildet
Det er nærmest som skyene sveiper over deg i lav høyde
Flott effekt og flott komp
Jostein
Tone A.

Solvår: Ja ein kan bli litt lurt av det varme lyset, men det bles kaldt frå nord. Sandsløret veksal i den sterke vinden saman med skyene, så det var opp og ned med fotoapparatet av fotosekken.
Gildt at du likar bildet.
Kjell: Godt at du likar den høge himmelen som må til for å få fram skydraget.
V2 er det bildet som har den mest naturlege horisonten pga stranda går bua.
Inger Anne: Gildt at du likar v2 som er mest naturtro med si bua strand.
Stokken tok eg med for å ha ein forgrunn og den dreg jo også blikket bakover. Takk for at du likar midstillinga på stokken.
Jostein:Gildt at du likar skylaget som skulle få dominera bildet saman med sandsløret.
Takk for alle innspel, trur mest at eg legg inn ein versjon utan stokk seinare.
:) Tone
Sissel Kleivdal H.

Så godt jeg liker landskapsbilder under en høy himmel! Et nydelig strandmotiv med god dybde og fint stemningsfult lys.Liker effekten av skyene!

Mvh
Sissel
Walter S.

Meget enkelt men virkningsfullt motiv. Det er pinnen som gjør alt her. uten den så hadde du antageligvis ikke stoppet opp her og eksponert. Sanden ser ut til å fyke bortover, vekk fra deg og ned mot "buen" og forsvinningspunktet.

God miljøskildring og meget bra struktur i pinnen, nesten 3-dimensjonalt!

Mvh,
Walter
Tone A.

Sissel: Gildt at du likar den høge himmelen her, takk.
Walther: Endeleg ein som likar den vesle kvisten som stoppar sandføyka og får fram den lange gropa i sanden.
Du skildrar bildet glimrande, takk.
Helsing Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu