Fossilkamera - tatt frem fra glemselen - I
Her på Hvaler, Asmaløy's vestside under en kort ekskursjon sammen med Olav Bjarte, hvor jeg bare kose-knipset med min "første kjærlighet" i handa uten de store ambisjonene om å lage noe flott og banebrytende - mens O.B. var seriøs fotograf, helt der fremme ved svabergkanten.
Mitt første "seriøse" digitalkamera, en Panasonic LUMIX G1 - http://www.dpreview.com/reviews/panasonicdmcg1/ - kjøpt brukt her på dotten i 2009, har ligget ubrukt etter at jeg kjøpte meg inn i Nikon-systemer og diverse andre "sukkertøy-kameraer", og blitt glemt. Tok det frem igjen forleden, ladet batteriene og opplevde umiddelbart samme spenningen som den gang i 2009. Den bare ligger så godt i handa med det meget taktile grepet. Et tegn på, at den første store kjærligheten er det noe spesielt med.
G1 var faktisk det aller første kamera som benyttet Micro-Four-Thirds konfigurasjon. DVS Four-Thirds uten speilboks, med mye mindre registeravstand til sensoren. Og jeg husker godt alle "advarsler" om det nye leketøys-formatet som aldri kommer til å være noe annet enn akkurat dét...
Tja! ;o)
I say no more...
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2013-11-07 20:21:03
  Versjon #2
Fotograf
Utstyr
 • Panasonic LUMIX DMC-G1
 • Panasonic G Vario 14-45mm f/ 3.5 - 5.6 ASPH OIS
 • Brennvidde14mm
 • Blenderf/8
 • Lukker1/320s
 • Nei
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_650615} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Agnar H.

Nok et eksempel på at gode bilder tas av fotografen og ikke kamera. Likte måten du plasserte horisonten, det glattskurte berget og bølgene er det sentrale. Klare, gode fargetoner. Personen i bildet er et viktig element i komposisjonen.
Carsten W.

Et detaljerik og livlig bilde, god komponert.
Bjørnar O.

Ser ut som dette "fossilkameraet"funker som bare det.En flott komposisjon av et spennende landskap.
Fin dybdeskarphet,flott lys og farger.
Et stort pluss for personen i bilde.

Mvh Bjørnar


Trygve B.

Du produserer alltid fine landskapsbilder. Fint lys som du fikk med deg her. Komposisjonen er også så bra. Mvh Trygve
Jan G.

Å jo da, det går an å få gode bilder ut av gamle kameraer, det spørs om ikke de nyeste kameraene er så full av innovasjoner at det blir vanskelig å følge med? Når det kommer til stykket er det fire ting som gjelder: Objektiv, Lukker, Blender og ISO.

Dette bildet er friskt og med nydelig koloritt. Blåfargen i de våte partiene på svaberget løfter bildet.
Mvh Jan
Walter S.

Hermed takker jeg Agnar, Carsten, Bjørnar, Trygve og Jan for vennligsinnede kommentarer!
:o)

mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu