Fossilkamera - tatt frem fra glemselen - II
Solnedgangen er like forestående og jeg tar sjansen på og skyte rett mot solen. Og ikke kom og påpek at solen er utbrent!
Dett er en slags fortsettelse fra http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=7114...utvalgid=9 og http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=711520 hvor jeg prøver ut mitt gamle (fra 2009) MicroFourThirds-kamera LUMIX G1 - mitt første "seriøse" digitalkamera.
Nå er jo dette kamera ikke det ideelle landskaps-kamera med sin lille sensor, men jeg synes egentlig den klarer seg rimelig bra likevel.
Mitt første "seriøse" digitalkamera, en Panasonic LUMIX G1 - http://www.dpreview.com/reviews/panasonicdmcg1/ - kjøpt brukt her på dotten i 2009, har ligget ubrukt etter at jeg kjøpte meg inn i Nikon-systemer og diverse andre "sukkertøy-kameraer", og blitt glemt. Tok det frem igjen forleden, ladet batteriene og opplevde umiddelbart samme spenningen som den gang i 2009. Den bare ligger så godt i handa med det meget taktile grepet. Et tegn på, at den første store kjærligheten er det noe spesielt med.
G1 var faktisk det aller første kamera som benyttet Micro-Four-Thirds konfigurasjon. DVS Four-Thirds uten speilboks, med mye mindre registeravstand til sensoren. Og jeg husker godt alle "advarsler" om det nye leketøys-formatet som aldri kommer til å være noe annet enn akkurat dét...
Tja! ;o)
I say no more...
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-11-07 20:38:24
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Panasonic LUMIX DMC-G1
  • Panasonic G Vario 14-45mm f/ 3.5 - 5.6 ASPH OIS
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBegge bildene er tatt med kamera på stativ. 5 eksponeringer hver, med 0,7EV i mellom, sammensatt til 1 HDR-bilde.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_651138} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jostein S.

Hei
Du er en eminent fotograf, tegnemester og lysmester!
Dette kan du Walter
Flott
Jostein
Alf B.

To flotte og stemningsfulle bilder med vakkert lys i horisonten, går for orginalen her
Fossil kamera hmm jeg for min del springer rundt med en E3 fra 08 kanskje på tide å fornye seg da.

Alf
Lars-Anders M.

Nydelige landskapsbilder i din stil
Walter S.

Jeg takker for kommentarene her inne. Både Jostein, Alf og Lars-Anders tok seg tid til å skrive noen ord, som jeg setter pris på!
Takk.

@ Alf: Det med fossil var ment å være selvironisk. En kollega av meg som fant på uttrykket, som jeg synes passet bra. Spesielt når det gjelder digitale kameraer så går jo utviklingen fortere og fortere hele tiden. Produsentene spytter ut fler og flere modeller, med kortere og kortere mellomrom - og tekniske nyvinningen står i kø.

Sett på den måten så er et 5 år gammelt kamera for et "fossil" å rene. Men kamera og objektiv blir jo ikke dårligere enn de har vært den dagen det kom ut - det er bare alle de andre som har blitt "bedre" i mellomtiden.

Nå har jo Olympus noen gode glass, som kan måle seg med de beste i markedet, og det er jo ikke sikkert at man absolutt trenger alle tekniske nyvinninger heller (prøver å "trøste" deg!).
;o)

Mvh,
Walter
Trygve B.

Dette er du så god på. Liker komposisjonen, lyset og harmonien i bildet. Meget bra. Mvh Trygve
Walter S.

Takk for kommentaren også til Trygve

Mvh,
Walter
Roar K.

Liker begge versjoner, men kanskje V1 best der lyset, fargen og den lave kameravinkelen appellerer til meg.

Roar
Walter S.

Takk for at du stakk innom med din kommentar, Roar!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu