Naken mann i trappen
Broken Column er navnet på 23 like skulpturer i rustent støpejern utført av kunstneren Anthony Gormley. De er plassert i en trasé fra Mosvatnet til Vågen, de fleste utendørs, men noen også innendørs, en i stuen til en familie. De er plassert nøyaktig på koter slik at den ene skulpturen «står» oppå den andre slik at de danner en imaginær søyle. Denne skulpturen er plassert i trappen i byens tinghus. Hvor bruddet er, vet jeg ikke. Figuren er en avstøpning av kunstneren selv.

  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-11-10 08:55:33
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-11-10 08:56:42
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Rolleiflex 2.8 F
  • Carl Zeiss Planar
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSerien er tatt med en over femti år gammel Rolleiflex med en T-max 100 film.
    Filmen fremkalles hos Stavanger Foto og bildene leveres på en CD-rom plate.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_651355} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Truls Bastian H.

Spennende bilde og en spennende historie du forteller. Denne kraftige, rake og staute mannen gir meg ikke så mye assosiasjoner om nakenhet. - Men skal en gå trappen opp i et tinghus kan en nok tidvis føle seg enten nakenm eller rak og staut
Roar K.

Hva gjør'n der???
Har kjerringa kasta'n ut?
Selv om det to første versjonene med motlys også gjør seg velger jeg likevel V3 der skulptur og bakgrunn utgjør en helhet.
Antagelig ville jeg ha kutta innenfor den loddrette streken til venstre som utgjør skillet mellom flisene.
Avhengig av hvor mye man tar kan det også bringe figuren ut av midtstilling og gi mer følelse av at den er på vei inn i bildet uten at jeg dermed har sagt et eneste negativt ord om nåværende midtstilling. Det overlater jeg til hver og en.

Roar

Carsten W.

V1 med sitt sammenspill av statuen, vinduet og diffus lyset fasinierer umiddelbart. Strålende.
tom mamen b.

så morsomt at du er ute med Rolleien Jan, en NYDELIG 2-øyet speilrefleks i 6 x 6 format (120 film), flott at du tar vare på dette "gamle" og at du får t-maxen fremkalt - i denne tiden hvor alt skal være digitalt. Om bildene dine: personlig går jeg for v1 selv om det er mye bra i de andre 2 versjonene også - men v1 "snakker" mer til meg.
Harald N.

Stram og fin komp med ein stram kar. Første gong eg var i Stavanger sto desse skulpturane på Solastrand, surrialistisk og tøff oppleving.
Mvh Harald
Tone A.

Flott med desse opplysningane om desse skulpturane til Anthony Gormley som heiter Broken Column. På latinsk tyder jo colummna ryggrad, så då kan ein jo lura på kva kunstnaren som har brukt seg sjølv som modell her, vil få fram med tittelen "broken column". Står han så opprett pga ryggsøyla er skada ein plass?
Uansett har eg alltid grubla på dei merkelege plasseringane av desse skulpturane.
V1 synes eg er best med skultpuren plassert i trappa kor bruken av lys gir ein skugge i den blanke veggen. At trappene heller kraftig mot høgre gir ein fin effekt, slik som glassveggen får diagonale linjer og dreg blikket mot lampa.
V1 er litt mystisk.Pluss for varme sepiatonar.
Tom kommenterer at du fotograferer med Rolleiflexen, og når eg les at den er 50 år gammal så er jo bildekvaliteten glimrande.
V2 får fram skulpturen som ein litt truande mann og gir kontrast til marmorveggen.
V3 er spesiell, mest som om skulpturen forsvinn inn i marmoveggen.
Ja, takk til v1 som er best komponert og mest spanande.
Harald: Dei andre skulpturane til Anthony Gormly som stod på stranda hadde navnet. "Another Place" og den utstillinga blei flytta til England.
Flott jobb Jan, helsing Tone

Sissel Kleivdal H.

Jeg liker disse skulpturene som har vært en del av bybildet siden 2003.
Avstøpningene har provosert,skremt,blitt påkledd -og malt.
Jeg liker den "nakne sannhet" iuttrykket disse bildene har.Fine komposisjoner,skygger og lys.

Mvh
Sissel
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu