Så ørene flaggrer 2
Tispen min stoppet under luftetur i et perfekt positur for portrettbilder. Jeg knipset raskt ivei, da hun står ikke i ro lengre enn hun vil selv. Så midt imellom portrettbildene dukket dette bildet opp.
Greit bilde for de som liker å gi morsomme kommentarer
Utstyr
  • Nikon D80
  • Tamron 70-300 1:4-5,6
  • Brennvidde155mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetIfra en raskt knipset serie med automatisk innstilling, og feil objektiv (Tamron telezoom 70-300). Så etterpå at bildene var tatt med litt høy ISO (1250), men det merkes faktisk ikke så mye.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_651568} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Jostein S.

Hei
Beundringsverdige ører!
Hørselen burde det det dermed ikke være noe i veien med
Det virker som hun har fått teften av noe!
Jostein
Truls Bastian H.

Hun er av ren russisk avstamning på morssiden, så kanskje hun er relatert til Areoflot
Jostein S.

Hei igjen
Det ligger vel noe i genene da kanskje!
Det er vel mye som skjer der oppe......
Jostein
Carsten W.

:))Hundens svar på Dumbo?)
Alf B.

Et herlig bilde av dachsen i artig positur, stilig blikk

Alf
Truls Bastian H.

Takk Carsten og Alf

Jo, tanken om Dumbo har slått oss også. De fleste bildene før og etter dette holdt hun posituret bra, men så midt imellom disse normale bildene har hun tydeligvis funnet på å få opp ørene.

Takk igjen Jostein
Ja det skjer litt oppe i det hodet hennes. Dachs er en jakthund, og de er ikke de dummeste hundene. Antar de er vanlige på øya deres, siden dere har nesten flere hjort enn innbygere,
og dachs er flink på både los, søk og hi. Los og søk er greit på hjorte-øya
Avsluttet .

Pølsa, lange pølsa, med ben og ører. Det var pølse vi som unger kalte denne hunderasen, en "pen" dame gikk tur med flokken sin hver dag. Hun langbent, og hundene med sine korte ben. Småkomisk, og småkomiske synes jeg den dag i dag disse dachsene er, og særlig når du knipser denne i slik fin positur som bare gjør det til et gladbilde. Joda, jeg liker hunder også, men som du vet, det er katt hos meg:)

At disse er jakthunder er det ikke lenge siden jeg fikk greie på; trodde bare det var sånne kose-pølser hehe.
Og med de ørene er det bare å ta rennefart, den letter sikkert like lett som Bjørn Kjos nye Dreamlinere:)
Det må være en ganske høy omdreiningsmoment på disse korte føttene.
Ja de er bare snåle, og håper ikke at jeg blander hunderaser nå? Da må du rette meg Truls.

Bildet ble jo bra det med tanke på iso'en du har brukt her. Godt gjort, det viser bare at du vet hva du gjør, hvordan innstillingene skal være på et kamera. Ja selvsagt kan vi overse både iso og andre ting i farta.
Ser ikke ut som at du bruker noen bilderedigeringsprogram? Det bare bevitner hvor flink du er med kamerainnstillinger.

Ja, ei artig skrue dette her, takk for smilet i denne fine posituren, skrupølsa:)

Og ikke minst Truls, tusen takk for dine gilde kommentarer på noen av mine "eldre" bilder. Setter umåtelig stor pris på det.
mvh arild
Truls Bastian H.

Takk Arild
For ufortjent
Jeg bruker to gratis billedredigeringsprogrammer vekselsvis på mine private bilder. Ble så lei og frustrert av å bruke de store programmene som fotoshop. Det er Picasa jeg bruker mest. På dette bildet har jeg fjernet hundens rem. Den gikk ifra halsbåndet (selvfølgelig) og ned over hennes fremre legg. Du kan se det når jeg sier det. Lurvearbeide i mine øyne, men det funker.
Innstillingene på en dachs er kun å kjøre alt på automatikk, og skyte fort, før hun skifter mening og forvinner.
Å skyte mye og fort er jeg vant til ifra pikefotograferingen. Andre fotografer tar 10 bilder med et bredfilmkamera på 4 timer, mens jeg skyter rundt 200 bilder på en snau time, og finner så frem 10-15 som kan brukes.
Det er skjelden at Dachs hevder seg høyt i lydighetskonkuranser.
På jaktprøver har rasen lite problemer med å finne bytte, og bjeffe nok. Det de feiler på er å ta imot en så tåpelig ordre som å stå stille, og la eieren tro han kan gå vekk ifra dem i hele 5 minutter. Det spiller ingen rolle om du ber en dachs om å stå eller sitte, muligens den gjør en av delene om den får lyst, og om det blir å sitte eller stå er litt mere tilfeldig.
Ber du den om å øke er det ingen problem - for det er mere matrelatert.
føttene går relativt fort, men de kan også gallopere og bykse.
Dachs brukes mye i Norge på hjort og revejakt. i Estland går det mest i rev, men også litt hjort og villsvin. Min hund har mest arvelige gener for revejakt. Men hun er også utrolig flink på å grave etter mus og jordrotter. Katten sitter tålmodig og venter på det rette øyeblikket, og slår omsider til.
Dachsen lukter hvor musen er hele tiden, og graver seh ned etter den. Den kaster ikke bort tid på å vente, Den leker ikke med byttet slik en katt gjør, den knekker nakken raskt, og min tispe legger så de døde musene opp på pen rekke med beina opp og hodene samme veien. Så kikker hun på meg, som hun forteller at nå er byttet overlevert meg.
Rasen er trolig ifra 15 eller 1400-tallet.
Langhåret dachs ble registrert som rase rundt 1642 i hjemlandet Tyskland. Men rasene korthåret og strihåret er eldre. korthåret standard dachs er eldst, og den skal være en "gammel rase" da langhåret dachs ble registrert i 1642 eller var det 1643. Så derfor antar man at den er ifra 14 eller 1500-tallet.
Den er fin på losjakt ved at når hjorten hopper over busker så kan den forsene større jakthundraser, men dachsen bare løper/kryper under buskene og henger fortsatt på.
Rasen er sta og egenrådig - så det er ikke rart at det er mange sterke kvinner (som fruen) som har en.
Avsluttet .

Interessant lesning. Ja ser redigeringen nå:)
mvh arild
Truls Bastian H.

Takk Arild
Lars-Anders M.

Ja det blåser friskt om dagen. Hunden er fint avbildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu