Mandag var det rimfrost på brygga
... for første gang i vinter, etter en kald natt. Mye fuktighet i lufta gjør at rimfrosten synes godt. Luftetur med hunden om morningen og lyset var - for en liten stund - helt eventyraktig, p.g.a. at solen ble filtrert gjennom et lag med tåke i sørvest, noe som ga denne mykheten! Det er først og fremst rimfrosten og lyset som "trigget" meg å dra opp min D5100 opp av kamerabagen. Motivet i seg selv er ikke så "het".
Øverst til høyre ligger forresten min gamle båt (gult skrog, hvit overbygg med rød kant på taket) som jeg selv bygde overbygg med styrhus på og selvlensende dørk i cockpitt'en bak. Skroget er en gammel Tromøy 24 fra 1975, ei snekke som opprinnelig bare hadde et halvdekk og vindskjerm foran. :o)
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-11-12 15:41:28
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5100
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_651586} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Sissel Kleivdal H.

Vakkert lys gir til stemningen i dette rimfrost-motivet. Så gjør også disen.
Dette liker jeg!

Mvh
Sissel
Lars-Anders M.

Litt for mange detaljer i bildet. Men du treffer med det tekniske som alltid
John B.

Frossen idyll her ja!! Nydelig lys og gode farger preger begge bildene...
Jeg liker begge, men faller ned på versjon to da den virker åpnere og friere i uttrykket!
JohnB.
Olav Bjarte K.

Når himmelen har lite å fortelle kan den utelates, mener jeg. Kanskje her...

Et miljø hvor både du og kamera trives i, det viser du gang på gang.

Den lille detaljen speilingen under seilbåten til venstre gir opptok meg en stund, artig.

Jeg vet du gleder deg til vinterens bildefangst, da er du i gang!

Vennlig hilsen.
Avsluttet .

Hei Walter, det er trivelig å lese dine stemningsfulle skildringer som du skriver til bildene, som her når du deler av dine opplevelser. Det er også trivelig å se og høre om din gamle båt :)

Jeg er enig med Sissel :)
Bildet er vakkert og stemningsfullt. Bildet har både kalde og varme fargetoner i en vakker komposisjon med fint motiv, fint lys, vakre speilinger og linjer inkl bla. linjene som de lange skyggene på brygga og tauene lager :)
Jeg synes at begge versjonene er veldig fine og stemningsfulle :)
Overflaten på brygga er helt nydelig, og det sammen med den fine dybden gjør at bildet blir en tredimensjonal opplevelse :)
Jeg får lyst til å gå ut på brygga :)

Kuttet til høyre i originalen:
I originalen har du i tillegg til et kutt øverst, også et kutt til høyre.
Er kuttet til høyre for å få bort det mørke partiet som kan stjele oppmerksomhet, eller for å tilpasse bildet komposisjonsmessig (f.eks. forholdet mellom høyde og bredde på bildet) pga kuttet øverst?
Kuttet til høyre gjør kanskje at det blir "tettere" rundt båten til høyre og kan bidra til at det blir enda mer fokus på båten, lyset og speilingen i vannet under båten og mot brygga + fokus på brygga og de andre båtene og lyset og speilingene ellers i bildet, og det er fint.

Kuttet øverst i originalen:
Jeg synes at blikket blir trekt mer mot det vakre lyset på brygga og i vannet og mot båtene, på det bildet som er uten himmel. Du har vakre speilinger fra himmelen i vannet, og det er kanskje ikke nødvendig å ha med himmelen øverst i bildet. Bildet er kanskje også roligere uten himmelen øverst, og blikket blir trekt mer mot andre lyse deler i bildet, når himmelen ikke er med.

Versjon 2 er også vakker, og åpen og fri som John også skriver. De vakre detaljene bak den gamle båten din (lys, skygge og kontrastene) tilfører noe i tillegg til himmelen. Og jeg synes at du har 2 kunstverk her, med de to versjonene :)
.

Forslag til en tredje versjon:
Hvordan blir det om du beholder feltet til høyre i versjon 2, og samtidig kutter toppen som i originalen? Det mørke feltet til høyre gir kontrast og spenning også, og tilfører bildet noe.
Noen av de lange skyggene på brygga peker på en måte mot det mørke partiet (til høyre, bak den gamle båten din) som er i samme retning som lyset kommer fra (det blir en linje dit), om en kan si det slik.

Det mørke feltet sammen med mer av det lyse feltet i vannet bak båten din i versjon 2 synes jeg at gir noe til bildet. Med eller uten himmel blir en smakssak, og jeg synes at bildet er fint både med og uten himmel.

Jeg synes at det går an å lage flere kunstverk av et bilde, med forskjellige utsnitt. Du har allerede 2 versjoner som er fine. I tillegg kanskje du også evt. prøver mitt forslag og/eller evt også andre utsnitt?

Mvh Liv

Agnar H.

Walter er ekspert på glassklare og fargerike maritime bilder. To fine versjoner også dette. Holder en liten knapp på V2 :-)
Walter S.

Takk til Sissel, Lars-Anders, John, Olav Bjarte, Liv og Agnar, for vennlige or i kommentarene!

@ Olav Bjarte: De speilingene du refererer til er et resultat av at bildet her er sammensatt av 3 eksponeringer, hvor stillestående objekter bare synes som 1 eksponering, mens objekter som beveger seg - slik som speilingen av stag og vant, stående rigg og mesan - blir noe "forskjøvet" under eksponeringen, p.g.a. at vannet jo aldri står stille, og ser ust som flere tråder.

@ Liv: Jeg takker for inngående analyse av de to versjonene her, og for et nytt forslag, som jeg desverre ikke kan oppfylle p.g.a. tidspress her hjemme. Men kort fortalt, HVORFOR jeg kuttet vekk noe av den mørke (svarte skroget) flekken helt ute til høyre, er at jeg vil at betrakterens øyne forblir mest mulig på selve brygga - som jo er dagens tema, nemlig "rimfrost" - og på venstre siden av den. Det som ligger til høyre for bryggen er i utgangspunktet uinteressant, men er der bare for balansen skyld. Og, som vi vet så trekkes øynes blikk alltid først mot helt lyse (hvite) og helt mørke (sorte) felt i et bilde, derfor har jeg minsket / kutte av det sorte skroget på den stålbåten ute til høyre.

Mvh,
Walter
Avsluttet .

Tusen takk for at du forklarte om dette, Walter :)
Mvh Liv
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu