Høydepunkt i siste akt!
Så var det teppefallet for forestillingen "Høst i Gamlebyen". Det siste treet på vollene i Gamlebyen / Fredrikstad med blader på grenene bød på en utrolig glød, da jeg var der 1. november med min D700 og denne flotte AF-S Nikkor 16-35mm f/4 VR som jeg i løpet av kort tid har blitt meget glad i.
Solen brøt akkurat gjennom et lite hull i det brokete skydekket da jeg klatret oppover vollen ut mot Glomma, og lyste opp akkurat det treet som fremdels hadde løv på. Snakk om flaks! Lyset varte i ca 5 min. - så hadde hullet i skyen flyttet på seg igjen.
Ganske så fornøyd med dette bilde, faktisk, hvis jeg får lov til å si det (selvskryt!)
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-11-13 08:53:03
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D700
  • Nikon AF-S Nikkor 16-35mm f/4G ED VR
  • Brennvidde16mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ (selvfølgelig!) og 5 eksponeringer med 0,7EV i mellom.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_651655} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Svein R J.

Nydelig bilde Walter skarpt og med fine farger som gjør skikkelig høststemning i dette bildet.Dybden er det heller ikke noe å si på skjønner att du er fornøyd

Mvh Svein
Håvard F.

Flotte farger. Liker best V2 :)
Jan G.

En klassisk komposisjon hvor finalen har et ekstra trykk.
Flott lys og koloritt.
Mvh Jan
Erik B.

Dette var et flott bilde! Jeg liker godt at skyene og himmelen fremtrer såpass mørke samtidig som treet er opplyst. Veldig bra!
Avsluttet .

Ja det har du helt rett i Walter! dette har du fått til i øverste klasse. Nydelige høstfarger og så liker jeg alt det fargede løvet på bakken og skyene fremhever bildet godt. dybdeskarpheten er flott med nydelige kontraster. Blir glad når jeg ser på dette bildet jeg.
Kirsten H.

Velkomponert som alltid. Jeg liker begge versjoner,men jeg synes dette motivet tåler litt avstand, så må jeg velge, blir det originalen.
mvh Kirsten
Jostein S.

Hei
Veldig flotte MOTIV
Det blir gjerne noe eget i siste akt når naturens omveltninger går over i en annen fase
Jostein
Solvår B.

To herlige høstbilder. Her har jeg ikke lyst å velge.
: ) Solvår
Lars-Anders M.

Bra dybde og farger
Berit A.

Enig med de over, jeg vil heller ikke velge. Nydelige høstbilder i aldeles vakre høstfarger. Et flott motiv som drar oss innover i bildet, og frister til en spasertur. :))
Carsten W.

Herlig, begge to.
Likvel har jeg litt mer sansen for komposisjonen i V1, som virker mer åpent og fører blikket bedre mot bruen.
fehmi s.

Fantastisk bilde, og flott motiv/farger!
Frode L.

Hei.

To knallgode bilder, lys, farger og skarphet sitter som et skudd!

Originalen på meg.

Frode.
Alf B.

To flotte skarpe høstbilder med klare fine farger, godt komponerte i kledlig format.
Holder en liten knapp på orginalen.

Alf
Avsluttet .

Jeg er enig i de andres ros om disse to flotte høstbildene med nydelige farger.
Det er også trivelig å lese teksten som du har skrevet til bildene. Så fint at du var der akkurat da solen lyste opp bladverket på treet :)
Mvh Liv
Inger Nævdal S.

To mektige bilder. Det finnes fortsatt juveler der ute Du får så lyst til å gå inn under den broen.Treet med blader gjør at treet uten blader virkelig får vist seg fram.Lyset som faller i bladene midt i bilde er nydelig.Også den klare blåfargen bak om.V2 er liksom mer åpen og lettere, ikke så mektig, men det er nydelig det også.
Mvh Inger
Avsluttet .

Kjempeflott bilde dette Walter.

Mvh Tormod
Walter S.

Takker Svein Raymond, Håvard, Jan, Erik, Tony, Kirsten, Jostein, Solvår, Lars-Anders, Berit, Carsten, Fehmi, Frode, Alf, Liv, Inger og Tormod, for alle de vennlige ordene og oppmuntrende kommentarene her inn!

Jeg er helt overveldet over responsen.

Nå er det som regel alltid noen gode motiver å finne i Gamlebyen uansett årstid, fordi stedet er så idyllisk fra før, men denne siste "Høstjakta" var absolutt på "overtid" og jeg fant bare to hele trær som hadde noe løv igjen i hele Gamlebyen, og Gamlebyen har MANGE (!) trær - dette her og et som står inne i luftegården på det som før var kvinnefengselet. Har tatt bilde av det også, noe som kommer senere da.

Men det er et annet moment jeg synes dette bilde her tar opp, og det er størrelsen og hele omfanget av forsvars-verket som disse vollene representerer. Man må huske på at alt vi ser her, vollene, er menneskeskapt, oppført med håndkraft, hest og vogn. Det vi ser her, til venstre er den øvre delen av vollen hvor 2. nivået av kanonstillinger er. Høyt, lang og bratt. Her nede hvor jeg står er 1. kanon-nivå, og selv det er høyt over normal bakkenivå.
Ut til høyre så går det en like høy og like bratt skråning, som vi ser til venstre, ned til Glomma. Og dette går rundt hele Gamlebyen. Rett og slett imponerende både rent konstruksjonsmessig men også når man tenker på hvor mye jobb dette må ha vært å oppføre, samt hva det har kostet. Det å flytte så mye fyllmasse og bygge opp disse to nivåene er en utrolig bragd, synes jeg. Selv med dagens teknologi og mekanisert anleggs-maskineriet ville det ha vært et stort prosjekt.

Mvh,
Walter
Truls Bastian H.

Nydelig bilde, og fin beskrivelse ifra fotografen. Liker fargene lyset og ikke minst stillheten: Bra bilde til å bevise at dette som ble kalt "hus" som forsvarsverk. også er et slaks funksjonelt forsvarverk. Et "hus" er et forsvarsverk som har en dobbelt betydning til å også huse noe- altså et eller annet beboelseshus - eller slott i fredstid. Flere av dem ble mere bygd ut til å bli borger, så som Akerhus og delvis Vardøhus. En del av disse husene har enkelte påstått ikke er skikkelig forsvarsverk. Ditt bilde er med på å motbevise at festningen i Fredrikstad også er et forsvarsverk.
Walter S.

Takk også til Truls Bastian, som tydeligvis har kunnskap om emnet forsvarsverk, for kommentarene her inne.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu