Frostrøyk, rimfrost og tåke ...
... alt på en gang! Kan man ønske seg noe mer? Jo, visst - soloppgang kl. 08:58 som jeg (nesten) fikk med også. Vi lever i en spennende og værmessig omskiftende tid.
Forresten så er det samme sted som: http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=6430...offset=350
og
http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=5871...offset=490
For en gangs skyld ble jeg fristet til å bruke et kvadratisk format, noe jeg syntes ville kle bildet bedre enn versjon 2 som jo egentlig er "originalen" eller utgangspunktet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-11-24 20:21:46
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5100
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Brennvidde32mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • AnnetMonopod i tett kratt nede ved søndre enden og utløpet av Årungen i Ås kommune.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_652606} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .

Du har fått frem en veldig spesiell og god stemning i originalen, med det vakre lyset og fargene (både varme og kalde farger) og speilingen av himmelen og av trærne og de vakre mønstrene i speilingen av trærne i forgrunnen, rimet på vegetasjonen, vannet som renner, frostrøyken over vannet og det røde huset.Det er også en fin innramming av motivet.
Dette kvadratiske bildet har et helt annet uttrykk enn v2, og i det kvadratiske bildet får vi suge til oss inntrykkene fra alt det vakre som er i den delen av bildet. Lyset til høyre i v2 trekker nok blikket mye bort fra det vakre i venstre del av bildet.
Dette var veldig godt å se på :)
Tusen takk!
Mvh Liv
Olav Bjarte K.
+1
Jeg tror jeg har nevnt i en tidligere kommentar til deg at det noen ganger er enklere for motivet å finne en god balanse i et kvadratisk bilde enn i de "flate". Jeg mener opplagt at bildet over kan være et godt eksempel på det.

Her finner det lille vannfallet motvekt i den vesle bebyggelsen blant furutrærne i øvre høyre "gullsnitt". Alt faller pent på plass.

Et annet anker i bildet er den gjennomgående blåfargen som understreker stemningen. Morsomt å se isen som har festet seg på bjørkegreine som berører vannflata. Putt bildet i mappa for dine beste!

Kontemplativt!

Vennlig hilsen.
Olvar G.

Her har du nok en gang fått frem en flott stemning i naturen. V1 for meg og er ellers enig med Liv og Olav i sin mer detaljerte utgreiing.

Olvar
Svein V.
+1
Alle ingredienser for et stemningsfullt bilde er der, så er resten opp til fotografen. Trenger jeg å si at fotografen Walter er heilt på høgde her også i alle ting! Her foretrekker jeg også for engangs skyld det kvadratiske.
kai petter j.

Det var vakkert du kan det der du Walter.
Nils Christian S.

Vesjen 1 er helt fantastisk ! Absolutt vakkert!!
Hans Petter S.

Ja, dette var et flott bilde! Jeg liker også v1 best. Bildet inneholder mange ulike element: rennende vann, frostrøyk, stokken som stikker opp av vannet osv. Dette har du fått med i en flott komposisjon. Vakkert!
Frode L.

Hei.

Støtter meg til rosen over, to knallfine bilder av høy kvalitet.

Jeg holder en knapp på v2.

Frode.
Solvår B.

Dette er nydelig. V1 for meg.
: ) Solvår
Jostein S.

Hei
Stilig og flott
Fin stemning i bildet Walter
Jostein
Trygve B.

Et skikkelig fint bilde dette. Avstemt og fint i fargene. Komposisjonen sitter også bra her. Jeg velger nok v 2. Linjene og speilingen kommer ekstra fint frem her. Mer dybde i dette bildet. mvh Trygve
Sissel Kleivdal H.

Flott komposisjon og utsnitt.
Magisk virkning av farger,lys,frost og tåke.
Flott!

Mvh
Sissel
Walter S.
+1
Jeg takker til Liv, Olav Bjarte, Olvar, Svein, Kai Petter, Nils Christian, Hans Petter, Frode, Solvår, Jostein, Trygve og Sissel for vennlige og oppmuntrende kommentarer! Fint at vi kan like samme landskap, lys og stemningen i bildet.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu