Novembersol IV - Småbysjarm i motlys
Jeg har tatt meg litt friheter her. For å få frem det uttrykket jeg vil ha - og det som faktisk fikk meg til å stoppe opp her ved denne scenen og ta dette bilde, er denne spesielle lys-situasjonen med motlys og det røffe ved hus-fasadene, strukturen på grunnmuren og brosteinsbelegg samt de vakre fargene - har jeg gitt det et litt mere "røft" HDR-uttrykk, enn det jeg vanligvis gjør. Jeg mener at motivet tåler denne teknikken.
Jeg vil heller ikke rette opp linjene fordi dette ikke er et utpreget arkitektur-bilde, men en stemning av lys, struktur og farger i fra Gamlebyen i Fredrikstad.
Bildet er tatt 1. november, samtidig med:
http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=7133...utvalgid=9
http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=7117...utvalgid=9 og
http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=7125...utvalgid=9

Jeg liker den lille overdrevne "røffheten" ved bildet, samt motlyset's glød inne i den litt "intime" bakgården.
Bildet inngår i albumet "Gamlebyen i HDR" - Et noe anderledes uttrykk på Gamlebyens perler
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-12-02 09:30:25
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D700
  • Nikon AF-S Nikkor 16-35mm f/4G ED VR
  • Brennvidde16mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetStativ og 5 eksponeringer blir til 1 HDR. ISO = 200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_653212} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .

Denne HDR teknikken Walter har du full kontroll på ser jeg, har prøvd meg litt på det jeg og men får det liksom ikke helt i mål enda. Her er det enda høstfarger på buskene og flotte kontraster på murveggene og buskene som speiler seg i vinduene likte jeg. Brosteinene kommer godt frem i forkant og går innover til den høstfargede busken innenfor porten og lager liv i bildet. Skyene i bildet skaper liv og lager en 3 dimensjonal effekt i bildet. Grunnmurene på di gamle husene er som et kunstverk i seg selv her. Ja som jeg har sagt tidligere Walter! bildene dine er en god start på dagen :-)
Olav Bjarte K.

Den friheten du har tatt deg her er ikke så stor at jeg får kink i nakken ;)

Du er flink til å finne motiver som "liker" den etterbehandlingen du gir bildene. Speilingen i vindusglasset er en fryd å se på.

Vennlig hilsen.
Harald N.

Nei, nå må eg byrje med HDR eg og, du insprerer til det. Flotte bilete dette og Walter.

mvh Harald
Harald G.

Ble artig dette. Bildekvaliteten er utsøkt.
Terje M.

Dette ble riktig fint, synes jeg. Ikke for mye overdrevet, flotte farger som står godt til motivet. Flott dybde i bildet også.

Mvh
TerjeM
Tone A.
+1
Flott at du legg inn v2 kor det jo er mindre kontrastar som gir eit meir roleg uttrykk, som på same tid passar når ein ser speglingane av tre utan blad og at benkane er stabla opp for vintaren.Kjensla av haust blir jo forsterka av det orangetona treet.
V2 får fram fine detaljar spesielt i brusteinane og steinmurane og speglingane i vindauga kjem skarpe fram med friske blåtonar.
Friske rødtonar på hsuet og porten gir flott kontrast. Det andre huset skrik etter oppussing, spesielt på endeveggen kor murpussen har skalla av og mursteinane har kome til syne.
Skylaget gir eit dragsug bakover og har mykje meir detaljar i v1, på same tid som det blir litt meir uroleg på himmelen samanlikna med v2.
Glimrande jobba med HDR kor du har fått fram skarpe detaljar i frå Gamlebyen i v1, spesielt brusteinane med sitt fargespel og lys gjer mykje i den versjonen.
Helsing Tone
Lars-Anders M.

Enig med de enige.
Carsten W.

HDR er din spesialiæt, uten tvil, men var du kanskje litt for generøs med vidvinkling?)
Dan L.

Inspirerande, Vældigt fint
Svein O.

Teknikken gir svært god detaljgjengivelse og egner seg godt på denne type bilder. Dette behersker du flott. Synes versjon 2 gir et noe mer dempet og rolig preg enn orginalen.
Alf B.

Ja takk begge to, noen liker jo HDR behandling mot det unaturlige du er langt fra de i orginalen men litt mer en vi pleier og se fra din kant.
Det jeg liker med orginalen er dybdesuget som fremstår i skylaget å mer kontraster i brusteinen og fasader men synes v2 er den som er mest naturlig og den beste varianten.

Mvh. Alf

Olvar G.

Når du først kaller serien "Gamlebyen HDR", så er v1 absolutt best. I HDR så tåler man jo litt mer en "naturlig". Den gule bygningen henger etter med vedlikehold/oppussing, men det kommer sikkert senere.
Skulle vært fint å sett samme motiv uten bil og bord/benkestabel. Tror det ville vært knall.
Flott sted å finne motiver. Venter bare på å få se fra kaserna hvor jeg tjenestegjorde i 68.

Olvar
Avsluttet .

Jeg forstår godt at du stoppet akkurat her, ved de to husene som har så mye fin struktur og vakre speilinger i vinduene og mange andre vakre detaljer, som du får så godt frem og den vakre og innbydende bakgården som man får lyst til å gå inn i. Vakre farger og vakkert lys :)
Jeg liker originalen best, som har så vakre farger og så fin 3-dimensjonal effekt.
Fint komponert.
Jeg er enig med de andre i all ros.
Det er fint å lese tekstene til bildene dine, og det er fint at du har lagt linker til bilder fra samme tur.
Mvh Liv
Walter S.

Det er godt å se at så mange kan godta et litt røft HDR-bilde. Det er ikke ofte at jeg drar såpass i spakene, men denne gangen passet de så godt til motivet.

Uansett, hermed takker jeg Tony, Olav Bjarte, Harald N; Harald Gj; Terje, Tone, Lars-Anders, Carsten, Dan, Svein, Alf, Olvar og Liv, for at dere tok dere tid til å stoppe opp . se - og skrive ned noen ord, tanker, idéer og forslag (spørsmål).

@ Tony: HDR er en vanskelig teknologi å beherske. det tok meg mer enn 3 år og nå dit jeg er i dag. Men det er moro, så ikke mist motet!
:o)

@ Tone: Personlig foretrekker jeg originalen med sin litt røffe "look", selv om jeg skal innrømme at versjon 2 er mere naturtro, men naturtro bilder er ikke mitt driv. Jeg vil ha noe mer enn naturtro dokumentasjon. Hjertelig takk for inngående analyse!
:o)

@ Carsten: Nei - kan aldri bli FOR mye vidvinkel.
;o)

@ Alf: Det er nettopp denne nesten 3-dimensjonale dybdefølelsen jeg like så godt i originalen.

@ Olvar: Biler hører med til dagens bybilde og den gjør ikke meg noe. Benkene som er stablet synes jeg bidrar bare til økt sjarm

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu