Toldbodgaten, kveldslys.
Arkitektur, gatefotografi eller (by)landskap? - Ofte vanskelig å velge bildekategori...

Bildet er tatt i går etter den etterhvert tradisjonelle førjulskaffekoppen sammen med Walter. Det prates da om objektiver og kameraer, og en hel del om redigeringsteknikk.

Etter denne hyggelige stunden skal det fotograferes. - Denne gangen i Gamlebyen i et miljø som har det meste en kameradrasser kan ønske seg. Med melis i munnvikene og tomme minnekort starter jakten på det beste lyset...
Bildet inngår i albumet " Rundtomkring i Østfold " - stort sett med landskapsbilder fra Ytre Østfold.
Utstyr
  • Nikon D700
  • Ai-S Nikkor 2.8/28 mm
  • Brennvidde28 mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/100 s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 200.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_653890} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Hans K. A.

For meg kjent motiv, glimrende fanget. Fine toner. Antakelig hadde jeg beskåret vekk alt til venstre for gatelyset, kuttet like før vindusposten på murveggen, men dette er en smaksak.
Avsluttet .

Vakkert og stemningsfullt bilde! :)
Jeg liker veldig godt dette bildet med denne fine komposisjonen og det fine lyset, den vakre speilingen i vinduene og sollyset på husene, husenes tekstur,
det nydelige kveldslyset og speilingen i brosteinene og i den lille sølepytten, trærnes vakre former, det åpne partiet i landskapet ved trærne, de fine kontrastene,og fargene! :)
Teksten du har skrevet til bildet er også med på å formidle en svært god stemning!
Takk for at du deler! :)
Mvh Liv
Walter S.

Ja, dette var et skikkelig knallbilde, Olav Bjarte. Du kan kunsten å komponere sånn at det blir dybde og perspektiv, betrakterens øyne tas med innover de brosteinsbelagte gatene, mot solen som er i ferd med å gå ned bak det "Det Grunnmurede Proviantmagasin" som vi ser taket på rett under solen.

Fuktig brostein har en nydelig glans og gjenspeiler det varme kveldslyset, akkurat som panelet og takrenna - nydelig! Vinduet til venstre er meget viktig for komposisjonen og stråler om kapp mot solen, med sin fine glans. De to trærnes silhuett gir dynamikk.

Mvh,
Walter

NB.: Takk for kaffeprat og fototuren!
Harald G.

Dette ble bra. Et herlig lys som løfter bildet opp til særdeles vellykket knips. Det er fint at den eldre ungdommen kan møtes og kombinere hygge med praktisk arbeid.
Mvh
Harald G.
Øyvind L.

Var nok sol-lyset som trødde godt til her.
Brosteinene ble fløtt i dette været og selv motivet fungerte godt.
En høyreist versjon ved bruk av høyresiden hadde heller ikke vært dumt.
Walter S.

Jeg pleier ikke å skrive 2 kommentarer på ett bilde, men her må jeg gjøre et unntak av denne (min personlige) regel.

Først i etterkant av min første kommentar, oppdaget jeg formatet du har brukt her. Du pleier vanligvis ikke å fravike de faste og innarbeidede foto-formatene, og du er vel også en forkjemper for det kvadratiske formatet.

Men her har du faktisk tatt først og fremst hensyn til ditt by-landskap og så formet formatet (6:9 ?) etter det - og det er dét jeg synes bildet vinner på og bærer preg av.

Det er rett og slett slik at formatet kler motivet som "fot i hose" og er enda en dimensjon i bildet som man ikke sånn umiddelbart legger merke til - men, som er så viktig!

Ha en fin foto-dag!
:o)

Mvh,
Walter
Olav Bjarte K.

Takk for mange hyggelige kommentarer!

@ Walter: Jeg pleier som regel - med få unntak - å legge motivet i et av de klassiske formatene for å unngå utsnitt i det ferdige bildet. Et djupt utsnitt vil føre til et "magert" bilde med få piksler. 3:2 var lenge favoritten, - et format som bruker hele sensoren. Jeg merker at 16:9 overtar mer og mer hos meg, både som et smakfullt format som det er lett å bruke, men også fordi de aller fleste skjermer er laget i dette formatet.

Tusen takk for lån av motiv! ;)

Vh.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu