Gamlebyen før Julepyntingen tar til
Ja, bortsett fra at selve Julegrana på Kongens Torg er reist, men ikke pyntet enda. En folketom Gamleby med Kong Frederik den IV på sokkel, og med en lun solnedgang i siste fase, blir det behagelige fargetoner over by-landskapet.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5100
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_653899} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Stein Adler B.

Fin komposisjon og fortellende byskildring, Walter !
Dessuten nydelig desemberlys, og som du sier ; fritt for juepynt... Imponert over hva som kommer ut av din Nikon 5100 !
Mvh Stein
Jan G.

Det er forunderlig hvordan desemberlyset før jul er helt annerledes enn desemberlyset etter jul. Lyset i bildet ditt er innhyllende og gir liv og glød til fargene. For bymiljøfotografen er det et ønskelys.
Mvh Jan
Jan G.

Det er forunderlig hvordan desemberlyset før jul er helt annerledes enn desemberlyset etter jul. Lyset i bildet ditt er innhyllende og gir liv og glød til fargene. For bymiljøfotografen er det et ønskelys.
Mvh Jan
Walter S.

Takk for kommentarene, Stein Adler og Jan!

@ Stein Adler: Ad Nikon D5100 - så kjøpte jeg dette kamera meget målbevisst - enda jeg har D300s og D700 fra før. Og grunnen til denne avgjørelsen, som - sett i fra et kjøpepress-perspektiv - er at D5100 har noe av det beste når det gjelder sensor. Samme sensor er brukt i Sony A55, Sony NEX-5n og Nikon D7000. Sensoren er en av de mest "tilgivende" når det gjelder å hente opp detaljer i fra mørke deler av et bilde. Sensoren passer meg som "fot i hose" nettopp p.g.a. dynamikken og - ikke minst - fornuftig forhold mellom sensor-kvalitet (detaljer og dynamikk) og sensor-størrelse (16,1Mp) og dermed et noenlunde fornuftig forbruk av minne og lagringsplass.
Jeg anser 16-18-20Mp som ideell når det gjelder forhold detaljer kontra filstørrelse.

Jeg, som andre "drømmer" om f. eks. D800 men er skremt av filstørrelse. D600 / D610 har passe sensor, men er håpløst når det gjelder AEB (bracketing). Den nye Df er nok ideelt sånn sett, men den er FOR dyr for meg ennå. (jeg får stille meg først i køen til når du skal selge din om 6 mnd. ;o)

Så, det er kun sensoren jeg er ute etter i D5100. Resten av kamera har jo begrenset muligheter ellers, med trang og mørk søker (pentaspeil), få AF-punkter (11 og kun 1 kryss-punkt), uten AF-motor (kan bare bruke AF-S objektiver, etc. etc.

Mvh,
Walter
Sissel Kleivdal H.

God bruk av skjønnheten i lys gir stemning til dette bymiljøbilde,som også er godt komponert.
Flott skildring!

Mvh
Sissel
Avsluttet .

Fint bilde Walter,lyset gir en fin glød i bygningene, som i seg selv har en utrolig sjarm. Synd at det er tillatt med biltrafikk rundt i gamlebyen men det er vel uengårlig.

Mvh Tormod
Harald G.

Lyset er alfa og omega.Her er det på din side med resultat et herlig bilde. Kjempebra.
Harald G.
Jostein S.

Hei
Nydelig lekkert Walter
Ingen ting er vel så fint som når vår Herre tenner lys i lampene! (vinduene)
Utrolig flott
Jostein
Øyvind L.

Fargene ble spesielle og ikke så skarp HDR virkning som vanelig , noe bløt virkning på deler av juletreet. Ellers interesant motiv som ble hentet godt inn her.
Avsluttet .

Nydelig stemningsfullt bilde med vakkert lys, speilinger og farger, og mange vakre detaljer :)
Fint å se på :)
Det er fint at du har brukt kamera med den sensoren som så fint henter opp detaljer fra mørke deler. Du nevner Nikon D7000, som har samme type sensor. Er Nikon D7000 et kamera som du (eller andre) kan anbefale til landskapsfotografering?
Mvh Liv
Solvår B.

Her gjør lyset susen. Et flott bybilde.
: ) Solvår
Walter S.

Takk også til Sissel, Tormod, Harald, Jostein, Øyvind, Liv og Solvår, for vennlige ord i kommentaren.

@ Liv: Jeg vil ikke bruke innleggene her til å utdype om D7000 er egnet (det er den nok!) til landskaper, men jeg sender deg heller en IM i løpet av dagen med litt info om det.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu