Som ut av en annen verden...
... står disse gamle trærne på toppen av vollene i Gamlebyen i Fredrikstad og strekker sine mange utvekster manende mot oss. Koselig og dekorative om våren og sommeren, men nå ser de neste litt sånn antagonistisk / fiendtligsinnet og uforsonlig ut, som redselsfulle soldater. Stopp her! - sier det midterste, synes jeg....men, så "ser" man jo mye rart i et tåkehav, litt avhengig av hvor mye fantasi man har og hvor livlig den er. Motivet var godt nok for meg å fotografere det i hvert fall.
Har lagt på noe mørk vignettering i originalen.
23. november og tåka var både tykk og kald og ubehagelig fuktig på kamera og objektiv, som måtte tørkes rett som det var.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-12-13 11:34:49
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5100
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_653961} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .

Jeg falt for originalen.
Her i dette kunstverket formidler du en spesiell stemning, og bildet kunne godt vært klippet ut av et eventyr eller en film.
Bildet fullt av stemning og er både dramatiskt og vakkert, i tillegg til at jeg også forstår det du forteller om at trærne ser nesten litt antagonistisk ut. Sammen med den fuktige luften og lyset i dette kunstneriske bildet, har du fått til dette uttrykket pga en mesterlig komposisjon med de vakre dramatiske trærne i dette landskapet. :) Grenenes form og grenenes plassering og stammenes plassering har også mye å si, samt kontrastene mellom mørkt og lyst.
Jeg er ikke så kjent med ordet antagonistisk, men det er noe ved kunstverket som vekker litt uro og får meg til å stoppe opp når jeg lever meg inn i det, samtidig som det er vakkert. Det var kanskje det du mente når du forteller at det er som om det midterste treet sier "stopp her!".

Takk for at du fotograferte dette og deler det med oss!
Mvh Liv
Avsluttet .

Det midterste treet "stopper" oss også med de utstrakte grenene som brer seg langt ut til sidene :)
Mvh Liv
Sissel Kleivdal H.

Trollsk og eventyraktig stemning i motiv og komposisjon.
Flott formidlet!

Mvh
Sissel
Harald N.

Her er nok skummelt å gå i vintermørket.

Mvh Harald
Øyvind L.

Har litt sans for fantasi,trenger ikke så mye tåke heller :)
Artige skrukkeluere på trerene her og god ide å hente dem inn.
Ville helst ha hatt med der det mitterste treet traff bunn.V1..
Avsluttet .
+1
Likte godt komposisjonen i bildet med litt blåstikk i bildet og tåke.

Mvh Tormod
Mona P.

Eventyrlig og spennende bilde. :)

Mona
Agnar H.

Trollskog, med topp skarphet på nærmeste tre og drømmende tåkelandskap innover i landskapet. Forsiktig fargebruk understreker stemningen. Blir bra bilde av slikt :-)
Jan G.

Jeg lurer på hva/hvem som bestemmer trærnes form? Er det noen gener som ligger i røttene? Bare en tanke som slo meg da jeg så dette bildet med de rike greinene som henger nedover. Hvorfor gjør de det?
Mvh Jan
Walter S.

Hei Liv, Sissel, Harald, Øyvind, Tormod, Mona, Agnar og Jan - og takk for dine kommentarer!
:o)

@ Øyvind: Ka'kke få alt her i levet - vettu, men det er jo snart Jul så du kan jo ØNSKE det...
;o)

@ Jan: Tror nok mye er gener, men det meste er vel avhengig av næringstilgang og ikke minst plassen. D.v.s. tilgang på lyset f. eks. Det ser man ofte i tette skogspartier hvor alle trær blir lang og tynn - for å strekke seg mot lyset - som de er avhengig av. Ellers så har jeg aldri tenkt så mye over det. Godt poeng, Jan! Når det gjelder grener som henger nedover så antar jeg at dette er kanstanje-trær som får voldsom mye blader og bladene er store, samt at frøene (kastanjene) jo er tunge, så det er vel rett og slett tyngdekrafta som drar genene nedover...? Høres det plausibelt ut?
Kastanjetrær er de trærne som gir mest skygge og best ly for regn - det er derfor alle Gasthäuser nedover i Mellomeuropa har kastanjetrær i Biergarten'e sine. Capisce?
:o)

Mvh,
Walter
Avsluttet .

Liker veldig godt din fortellerglede i bildene dine, det gir dem ekstra sjel og får frem din fascinasjon for motivet. Veldig flott!
Walter S.

Hjertelig takk, Lars - det er hyggelig at mine bilder "snakker" til deg...
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu