Det Grunnmurede Proviantmagasin av 1674
I Gamlebyen / Fredrikstad. Byggeår: 1674 til 1696 - "Det af Mineerede Graae Steen Grundmurede Proviant-Huus udi Frederichsstads Festning" er dette bygget blitt omtalt som. Bildet er bare enda et eksempel på hvor dynamisk og smidig denne Nikon D5100 sin 16,1Mp (Sony-) sensor - og som jeg er blitt så glad i - er! Tatt med 16-85mm kitobjektiv, mandag 25. november i år.
Jeg har tidligere lagt ut et sommerbilde (juli) av samme motiv her: http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=7017...;offset=70
Har du lyst til å vite mere om stedet, så har vi jo lokalhistoriewiki.no
http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Det_grunnmurede_provianthus
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-12-16 12:11:11
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5100
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEt HDR bilde, sammensatt av 3 eksponeringer med 0,7EV i mellom eksponeringer
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_654131} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Harald G.

Lite futt i Foto.no i kveld så jeg sender en liten kommentar for å bryte tausheten. Lekkert bilde som vanlig. Husker det gamle men der var det noen seilbåter i bakgrunnen tror jeg. Du har jo en bildekvalitet som ikke er sann og ikke dårligere her. Det fine lyset hjelper jo en del men allikevel - meget sprekt dette her. Jeg får nok ta mine sårt sparte penger og kjøpe noe bedre
tror jeg. Her hadde det jo vært suverent med litt tåke som kunne dekke den ellers pene bebyggelsen i bakgrunnen.
Tirsdag farer jeg nedover så da blir det bilder med palmer på fra meg.
Ønsker deg En God Jul.
Jostein S.

Hei
Utrolig flott steinmur i den bygningen
Den er unikt vakker i det fine lyset
Flotte detaljer kommer frem på denne måten
Jostein
Walter S.

Takk for to "kjappe" svare her, med hyggelig kommentar, Harald og Jostein.

@ Harald: Akkurat det du nevner om "...å kjøpe noe bedre..." er nok den samme følelsen som jeg sitter igjen med, når jeg ser andre bilder som er full av dynamikk og "futt" i detaljer og vakkert lys - det er ikke utstyret som har mest å si - er nå min påstand - det handler om å være på rett sted til rett tid 9 ut av 10 ganger!
Ta dette bilde her, som jeg er meget godt fornøyd med selv p.g.a. dynamikken og detaljene i muren og i de blanke (våte) delene av fjellet nede mot vannet.
Nikon D5100 er et "billig" kamera, et såkalt nybegynner-kamera (nesten da), som er ett hakk opp fra det aller billigste.

Men sensoren som sitter i det er utmerket. Forresten samme sensor som sitter i D7000, Sony Nex-5n og en hel drøss av andre Sony Alpha-speilrefleks.

Jeg har blitt så glad i denne sensoren at jeg for det meste fotografere med D5100 nå - sålenge jeg kan bruke stativ og har god tid til å sette opp, komponere og fokusere (har bare 11 fokuspunkter, så det må litt justering ti). Da er den helt topp!!

Dataljene jeg får fra den og dynamikken er bare perfekt for mitt bruk.

God tur til varme strøk, Harald - og kom vel hjem igjen!

@ Jostein: Joda, steinmuren er blitt flott her, men det er nok mest det fløyelsmyke lyset som har skylden for det!
;o)

Mvh,
Walter
Øyvind L.

Det gjelder om å være der og seansen varer kun et øyblikk.
Har selv en 8700 med sony sensor og det var slett ikke dårlig det jeg fik ut.
Var slitsom med den lille LCD displayet og batterikapasiteten, men HDR bruk var det ypperlig.
Vel,var flott dette klare tegninger og skikkelig skaphet, likte fargene ,men litt mørkt på pipen oppe.Bindingen av blå rundt grenverkert er omtrent umulig å bli kvitt.
Pent!
Walter S.

Takk til deg også, Øyvind! Alltid moro å få kommentar i fra deg og spennende å se hva du har å si!

@ Harald - enda en gang: Harald ønsker seg samme bilde med tåke. Som han selv skriver "Her hadde det jo vært suverent med litt tåke som kunne dekke den ellers pene bebyggelsen i bakgrunnen" - og det kan vi jo oppfylle, siden Harald skal til Syden i morgen. Vær så god!
;o)

Mvh,
Walter
Harald G.

Boing - den satt rett i smørøyet for meg. Jeg likte faktisk denne bedre men det er jo smaken som teller her. Ble veldig sprekt langs fjellet og brygga også. Jeg misunner deg havet.
MVH
Harald
Christer O.

Hei igjen Walter :) Først vil jeg skryte til deg for detaljerik informasjon. Alle bilder har en historie. Med noen ord om bildet og ikke minst kamera innstillingene gjør at jeg automatisk setter meg mer inne i selv bildet :) Takk for at du tar deg tid å skrive Walter. Jeg synes dette er et godt eksempel på en god HDR redigering. Her får du frem detaljene uten å overdrive HDR redigeringen. Hva programvare bruker du ?
Komponeringen er etter mitt syn helt perfekt :)
Walter S.

Hei Christer - og takk for vennlige ord i kommentaren.
Programvaren jeg bruker til 98% av mine HDR-bilder er Dynamic Photo-HDR av http://www.mediachance.com/hdri/index.html - har den gamleversjon 5.0.2
Noen få ganger bruker jeg Photomatix, men KUN hvis jeg ikke har brukt stativ, og BARE fordi den har en bedre Alignment Algorithm (vet ikke hva det heter på norsk...innretting / justering ?), men jeg liker ikke at den har lett for å produsere støy i skyggepartier!

Når du berømmer min HDR-redigering, så må jeg innrømme at jeg også har hatt mine "svin på skogen" når jeg for mange år siden begynte med HDR og lagde glorete, oversaturerte og over kontrastrike HDR-bilder hvor jeg gikk helt "bananas" og var selv imponert over hva jeg fikk til!!
:o/
Det tok litt tid, før jeg fikk dreisen på å få frem akkurat de valørene jeg selv ville ha, og ha styring på selve prosessen (og der er faktisk DP-HDR mye bedre enn Photomatix), slik at jeg nå er fornøyd med min produksjon. Prøver å holde meg til den "naturtro" siden og ikke overdrive for mye. Selv om jeg av og til skeier litt ut: http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=7141...utvalgid=9 - men da et det motivet selv som "ber om det".
;o)

Men, jeg liker å se på andre som tar den "litt" ut en gang i bland, men min egenproduksjon må jeg "holde i tømmene", p.g.a. hensyn til mine avtagere av bildene.

Mvh,
Walter

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu