Bildet inngår i albumet Redigerinmgseksperimenter - Her legger jeg inn bilder hvor jeg gjør eksperimenter og ønsker å teste responsen på Foto.no
Gruppen opprettet i desember 2013
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-12-16 23:40:03
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-12-16 23:42:29
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger44
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_654245} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Jan G.

Du er sparsom med opplysninger om tid og sted, originalen for meg. En mektig pampas og med gnistrende blå fjell i synsranden. Stram komposisjon.
Mvh Jan
Kristinn G.

Ja Jan.
Prøver å la bildene snakke for seg selv.
Men dette bildet er tatt i Island. september 2013. Det du ser er Hengill.
Hengils området er en av mange forsømte pærler i nærheten av Reykjavik. De som drar på fotosafari til Island tar som regel bilder av Gullfoss, Dettifoss. Skogarfoss (som stort sett blir døbt til Skogafoss på foto.no).

Disse kjente fotomålene i Island er så mye fotografert av både kyndige og myndre kyndige fotografer at det er nesten umulig å føye til noe som ikke er sagt fra før. Selv har jeg flust av bilder fra disse kjente stedene.

De som i dag tar bilder av for eksempel Gullfoss, her derfor ikke noe annet å føøye til en ekstrem bruk av skarphet og detaljer.

Selv er jeg mest opptatt av å dempe fargebruk og kontraster og få fram form og små detaljer. Strever med dette og går akkurat nå litt for mye amokk i redigeringen.

Et godt eksempel på enkelheten søm jeg ønsker er http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=715150&...rid=97726.

De landskapsbildene som jeg har lagt ut i det siste bør alle flokkes som eksperimenter.
tom mamen b.

skjønner godt når du skriver:"......akkurat nå litt for mye amokk i redigeringen."! med dette bildet hadde jeg også hatt noen problemer, - du har en pampasaktig (og flott) forgrunn, en himmel som kunne vært noe mer dramatisk (øke kontrasten/levels???) og et mellomparti = fjellene i nydelig blåskimmering, personlig hadde jeg kanskje bare valgt å gjøre noe med himmelen (øke kontrasten og senke lysheten), - tror kanskje det hadde gjort bildet.
Kristinn G.

Takk tom.
Det er akkurat slike kommentarer jeg setter pris på.
For litet av dette.
Så kan man være enig eller uenig. Rule of Thirds?
her også.
Jeg tror det er den s/h som jeg lioker best. delingen av bildeflaten er strengd inndelt etter ROT tankegang. Jeg er ikke og har aldri vært opptatt av ROT (bortsett fra i kjelleren og garasjan).

Pentax tema for desember er ROT og jeg prøver å utfordre meg med makstilpassning av bilder til denne tvangstrøyen.
tom mamen b.

så forsto jeg også hva du mener med ROT :-)
(jeg har et eget ROTerom hvor jeg "klekker" ut ideer til mine bilder, har mine 4,5 km med båtblader, 600 m med fotografiblader, 300 m populærvitenskapelige blader og 200 blader om kunst, i tillegg til en haug med bøker om ulike temaer - jeg tror alle menn MÅ ha et roterom)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu