Førjulstid i Gamlebyen III
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-12-17 14:58:58
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D700
  • Nikon Nikkor AF-S 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_654271} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jan G.

Nydelig eksponering hvor varmt og kaldt lys omfavner hverandre. Forsvinningspunktet fint plassert i julegranen. God presentasjon av et verdifullt bymiljø.
Mvh Jan
Olav Bjarte K.

Det ene julekortet etter det andre kommer fra dine sensorer. V2 er favoritten, fordi disse to fasaderekkene er blandt de mest fotogene (Perspektivet) i dette gamle bymiljøet, kanskje spesielt den til høyre - med den skeive porten og den vakre bjørka.

- Til å komme i julestemning av!

Vennlig hilsen.
Avsluttet .

Jeg falt for versjon 2 som Olav Bjarte forklarer så fint om! :)
Fine fargetoner og fine refleksjoner fra himmelen i flere vinduer, og det varme og kalde lyset som Jan beskriver så fint.

Det er nydelig julestemning i bildet, med julestjerner i vinduene på hjørnet, og fine refleksjoner på husveggene på huset til venstre, og en varm fin glød fra belysning i vinduene i huset til høyre.
Det er fint med snøen og refleksjoner fra det varme lyset fra utelampen i sneen. Det er fint med folk i gaten som er på vei :)
Mvh Liv
Avsluttet .

Originalen er også vakker, med alt det fine som kommer frem med lys og skygge fra utelampen over porten, og de mange fine refleksjonene i vinduene, og det varme lyset som vises fra rom innenfor vinduene. I dette bildet er det også et fint spill med varme og kalde farger :)
Mvh Liv
Avsluttet .

jeg likte versjon 2 best, bilene kom heller ikke så tett innpå.

Mvh Tormod
Carsten W.

Her er det å bestemme seg. Jeg gar for V1. Bilene i gater er en plage for fotografer, men med snø på blir de bildeelementer. Jeg elsker snø, spesielt i byen. Ofte den dekker hele rotet, som vanligvis ødelegger gode komposisjoner;)
Harald N.

Flott, held ein knapp på v2.

mvh Harald
Hans Petter S.

Ønsker ikke å velge versjon her. Begynte med å lik nr 1 først, men ved nærmere gransking liker jeg nr 2 like godt. Flott lys og fine farger i bildene dine. Du fanger opp det helt hverdagslige og gjør det til pene bilder. Flott! Du får god dybde i bildet av veien som går innover!
Hans Petter S.

Ps! Det hvite huset til høyre i v2 gjør seg utrolig godt, både hvitfargen og vinduene!
Walter S.

Takk til Jan, Olav Bjarte, Liv, Tormod, Carsten, Harald og Hans Petter, for hyggelige og varmende ord i kommentarene! Setter virkelig pris på deres tanker om mine bilder. Man har jo lett for å se seg selv blind på bilder som man selv har behandlet over tid.

@ Hans Petter: Det huset som du refererer til er et av mine yndlingshus i Gamlebyen, nettopp p.g.a. sitt karakteristiske gamle utseende, og fordi det er et av de eldste husene der. Har fotografert det mange ganger:
http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=6393...offset=420 - og - http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=7149...eoffset=12

Mvh,
Walter
Svein R J.

Å så flott skulle ønske det kom litt snø her også til jul men her er det spådd bare regn og atter regn :(

Mvh Svein
Terje M.

To flotte bilder med nydelig lys og god julestemning. V2 ble min favoritt.

Mvh
TerjeM
Walter S.

Takk også til Svein Raymond og Terje, for hyggelig kommentar!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu