Skalldyrsuppe
Ingredienser

4 porsjoner
ca. 800 g Rekeskall
2 stk Hvitløk
100 g Meierismør
5 dl Vann
5 dl Hvitvin
1 Løk
2 Gulrot
200 g Scampi
1/2 Purre
1 Liten selleri-rot

Fres hvitløk og rekeskall med meierismør i en kasserolle. Fyll opp med vann og hvitvin, ha i grovhakket løk og en gulrot.
Kok i 20 min. Sil kraften.

Kok opp krafta med fløte, evt gjevne med litt maizenna, tilsett safran og smak til med
kajennepepper og salt.

Garnityr

Fres scampi i panna og tilsett strimlede
grønnsaker, smak til med krydder.

Grønnsakene og scampi legges forsiktig i suppa rett før servering.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-12-17 20:33:24
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMat og Drikke
  • Lastet opp
  • Visninger68
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_654288} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .

Det ser unektelig lekkert ut, og har en mistanke om at dette kan smake veldig godt.
Bildene, især v1 som du vel har lagt mest arbeid ned i, ble delikat med friske fristende farver.
Takk for oppskrifta, og bon apetit.
mvh arild
Øyvind L.

Med tanke på ..Kveldens meny.. er vel dette rene rustløseren :)
Tror du har glemt selve skalldyrene? De vi andre tar sammen med en pils.
:)
Roar K.

Ja. det blir kanskje OK når alle skallene er silt vekk.
Personlig star jeg over bade paella og Fiske/skalldyruppe på Kanariøyene da jeg ikke gidder å rense vekk skall I en såkalt ferdig rett.
Hva foto angår så kan jo hvertfall originalen tolkes bade konkret og abstract.
Ellers enig med Øyvind: Skalldyr og pils.

Roar
Svein R J.

Så unnektelig godt ut ellers enig i skalldyr og pils:) he he

Mvh Svein
Alf B.

Ja ja gutter dette er. Unektelig godt, for de av dere som ikke kan leve med scampi kan det lett byttes ut med reker eller sjøkreps for den del. Takk for kommentarene forresten

Alf
Jan G.

Dette er sikkert en lekker rett, fristende å se på bildet. Har du forsøkt å koke den på kyllingkraft? Det gir en litt annerledes, fint avrundet smak.
Mvh Jan
Alf B.

Kan bruke hva som helst for å lage kraft og benrester kan brukes uansett hvilket dyr/fugel det kommer fra, til større ben en har desto lengere tid på koking
Sissel Kleivdal H.

Du presenterer en fristelse,i bilder og tekst, for ei som elsker sjømat!
Denne skal prøves!

Mvh
Sissel
Berit A.

Dette så veldig fristende ut. Jeg elsker fisk og skalldyr så tusen takk for oppskriften. Den skal prøves. ;)
Er også glad i reker, men foretrekker hvitvin til. :))
Jostein S.

Hei
Er det kokebokforfatteren i egen høye person vi har med å gjøre!
Dette ser jo unektelig spennende ut
Kanskje må vi prøve dette ut, men det blir vel ikke før over jul!
Jostein
Trygve B.

Dette var artig, Alf. En ny vri. Kjekt var det med både bilde og tekst. Du må ha en god jul og takk for følget dette året. Jeg setter pris på deg. Mvh Trygve Det er vel bare oss to fra Haugalandet her på foto.no som er aktive!
Avsluttet .

Denne må jeg prøve.
Tror jeg satser på v2 hvor det putrer så "delikat" i den fine pannen.
God jul, Alf.
Carsten W.

Deilig.

God jul til deg deg og dine!

Carsten
Jostein S.

Hei
Takk fort middagstipset
Må nok prøve denne oppskriften
Da får jeg si God middag!!
Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu