i frakk
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-01-06 18:25:32
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2014-01-06 19:49:26
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Canon 5D Mrk III
  • Canon EF 50mm f: 1:1.4
  • Brennvidde50mmmm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger110
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_654854} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Knut B.

et fint potrett, perfekt plassert i bilde, men nesa viker litt stor, dette skyldes at du har brukt et 50mm objektiv. For potrett bør du bruke et 85mm objektiv på ditt kamera. Uten dette ene er alt perfekt.
Asgeir S.

Takk gode råd. Studiobilder er nytt for meg...
Asgeir S.

....eg trudde at med 50mm ville alt bli som normalt og naturlig utan fortegning.
skal eg prøva med eit 100mm makro-objektiv?
Knut B.

Ta og teng en rett vinkel hvor katetene er like lange. lang en bue smellom katenden i vinkelen. Så slår du en bue mellom katetene Så ser du forskjell på avstande fra linjen og buen til spissen på vinkelen. Det er det du nå ser er hvodan et normalobjektiv er. Som du ser når du setter hode inn i stedet for linjen så oppdager du at nesen komme mye ærmere kamera enn andre deler av motivet, og blir forstørret o forhold til deg andrel Av erfaring så holde det med med en 85 for potrett go 75 for helfigur. En anne ting at du kommer litt leger fra den som blir fotografert og at han føler seg mer konfotrabel. En likker ikke at når noen kommer et kamera for nær opp i ansiktet. Derfor denne må en bruke lenger breddvedde nå en kommer nært ting. Håper at dette ga deg en forklaring.
Knut B.

Ser jeg har skrivet litt feil lange ne rett linge og en bue mellom endene på begge katetene.
Walter S.
+1
Jeg synes at dette er et ypperlig portrett!

Detaljrikt, med gode sort-hvit valører som understreker modellens karaktær. Her har vi hele gråskalaen fra dypeste sort til helt hvit. Helt topp bruk av mediet!! God øyekontakt og et suverent og sterkt blikk avslører at modellen føler seg vel og bekvem i situasjonen og er trygg i forhold til fotografen.

Plassering av objektet i bilderammen er helt topp og formatet kler motivet. Strukturen i modellens hud er ypperlig gjengitt og skarpheten perfekt.

Jeg ser frem til flere slike portretter Asgeir!
:o)

@ Botnmark:

Menn har ofte store neser - i hvert fall i forhold til damer, så det er helt naturlig og modellen her er ikke noe unntak i så måte. Nesens størrelse er akkurat passe i forhold til ansiktet.

Botnmark kan "deklarere" så mye han vil - han leser nemlig rett ut av en lærebok om fotografi - og vil ha oss til å tro at han kan dette her. Jeg har i hvert fall ennå ikke sett ett bilde, som han har tatt, som er brukbart, her på foto.no og som forteller meg at han kan mere enn å lese teori...

Knut - det er forskjell på teori og praksis! Vis oss hva du kan, før du belærer andre. Ingen tar deg seriøst før du selv klarer å vise til det du predikerer...

Mvh,
Walter


Knut B.

Dette med Objektiver. til protretter så kan jeg si det at alle som kan litt om foto så er ette barnelærdom at en skal bruke et 85 mm på en 24x36 format film eller brikke. Din gåstsnd vier at du ikke kan foto. Dessuten så ber du meg vise hva du kan. Hvodan kan du dømme over mine blider når du kan faget og hva som ligger bak. Skal du fatte hva jeg snakker om så må du lære. både i praksis og teori.

Så slutt å væer arrogant og sleng skitt om andre.
Anne Ø.
+1
Liker portrettet, sv-tonene, det direkte blikket.
50mm objektivet skulle være supert til portrett det.
Knut B.

Her må dere holde tunge rett i munnen for se hva jeg skrev: 85 mm på en 24x36 format film eller brikke Anna du har ikke oppgitt hvilken type kamera du har. Men bruker du det vi kaller for ett amatørkamera. som det viser seg at Walther har, så har de kamerane somregel en 16x24 brikke. For disse kameraene skal de burke et 55 mm objektiv. Det tilsvare 82,5 mm på kamraet til Asgeir.
Asgeir S.

Hei igjen og takk for kommentarer...
Som sagt så er dette eit nytt og upløyd område for meg.

Det som fyrst og fremst betyr noko for meg er at "kundene" mine er fornøyde. Då eg viste fram dette bildet for og fruen hans, ville dei har det på veggen. Eg viste dei òg kommentaren din Knut og han sa med eit lite smil at nasen hans var egentlig slik i virkeligheten òg...ikkje bare på bildet ;-) - kona hans var enig...

Når det er sagt kan det henda eg skaffer meg eit 85mm objektiv til slike anledninger. Eg trur likevel at du er inne på noko her, Knut.

...og....

utan nokon forkleinelse for nokon:
Dette bildet blei tatt i heilfigur som eg har beskåre betraktelig. (dersom det er av interresse, kan legga det òg ut her...)

Når det gjelder teoretiske finurligheter og reglar, er det greit å vita om dei. Men alle dyktige fotografer eg har snakka med har sagt at fyrst lærte dei reglane for så å bryta dei i neste omgang ;-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu