Lykkeberg i Fredrikstad
Noen timers foto-tur onsdag, 11. desember fylte opp et sultent CF-kort. Sammen med en fotokompis ruslet jeg rundt med lånt Nikon Df om halsen, og mitt egent AF-S 24-85mm VR på, for å prøve ut hva denne nye 16Mp sensor klarer. Motivet er jo ikke så spennende akkurat, men solen hadde akkurat tittet frem og sendte noen vennlige strølys stråler inn i Lykkeberg-parken, rett forbi tårnet på Domkirken. Det var gjennomsnitts-målingen (Matrix) jeg testet her. Midt i blinken!
Meget spennende kamera med uvanlig mange analoge betjenings-kontroller. Men, etter ca 1/2 times tilvenning så føltes det som en "god venn" i hånden min.
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Df (lånt!)
  • Nikon Nikkor AF-S 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetMonopod som støtte og ISO 200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_654960} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Walter S.

Baklager, Olav Bjarte, men jeg rettet opp fadesen med feil bilde lagt ut, og dermed forsvant også din kommentar, alngt ut i Cyberspace...!
:o)
Olav Bjarte K.

He-he. Den kan rekonstrueres.

Foruten den spennende vinkelen du har valgt på denne vakre og monumentale bygningen som kneiser så stolt på berget sitt, er jeg opptatt av det naturlige inntrykket den avstemte koloritten gir. Dernest at tegningen av lappskiferen i skyggen på taket også "er med".

Mitt eget inntrykk av Df`en er foreløpig på den positive siden, JPEG`ene den lager er "ferdigredigerte". Til tross for det foretrekker jeg å bryne meg på RAW-filene, som etter egen smak er akkurat passe store...

Vh.
Jostein S.

Hei
Flott resultat av fototuren Walter
Et meget godt teknisk bilde
Motiver er forsåvidt bra, men du har begravd noe av bygningen!
Jostein
Øyvind L.

Fint lys og flotte grønne marker,skarpt tatt inn og er imponert over tydeligheten i grenverket..spesielt,da de er uten fargebindinger.
Det som ikke var helt det store var den ene stammen som ..tok.. hjørnet på byggningen,det likte jeg dårlig :)
Avsluttet .

Ja det er dumt at man ikke kan slette et bilde. Jeg så begge bildene før idag og det er ikke så bra å måtte slette alt for så å poste det på nytt, med ringvirkningen av at eventuelle kommentarer da blir borte.
Vel, nå trodde jeg at du gikk rundt med et eldgammelt kamera fra 70-tallet. Så er det en ny modell fra Nikon, med for dere som er vant med analoge kamera, får en fin følelse tilbake med alle hjulene på toppen. Så jeg skjønner nok din begeistring der ja.
Ikke det beste standpunkt fordi som Jostein sier, noe av bygningen blir begravd:)
Tross det, så er jo bildet av høy kvalitet både på bygning og i overganger trær og himmel.
Beundrer din fine HDR-teknikk, der du er minimalistisk og ikke sprenger noen grenser som vi så ofte ser.

mvh arild
Avsluttet .

Skarpt bilde av en flott bygning, men det er som Jostein sier du har begravd noe av bygningen, jeg synes du leverer like flotte skarpe bilder med de kamera som er dine Walter men det er jo artig og prøve noe nytt.

Mvh Tormod
Walter S.

Takk for alle kommentarene her, Olav Bjarte, Jostein, Øyvind, Arild og Tormod!


Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu