"Nordnorge"
Håndholdt
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-12-30 12:39:28
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2014-01-02 16:50:32
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2014-01-04 01:00:16
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D610
  • Sigma 100-300D/4 APO DG HSM
  • Brennvidde140mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • AnnetISO 1800
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger113
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_655112} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Knut Ivar H.
Se portrett inne i bølgen, mann med skjegg og turban.
Kim A.
Flott bilde! Meget god dynamikk og klassisk god komposisjon. Vanskelig å se i denne websidekvaliteten om fokus er på skip eller bølger (om man måtte velge, hadde det vel fungert best med knivskarpe bølger, og med skipet litt 'majestetisk diffus' i bakgrunnen, men du har fått til begge deler så vidt jeg kan se.
Perfekt timing på bølgene må jeg si!
Mange sier at man aldri skal ha bokeh i forgrunn, noe jeg aldri har vært enig i. Dette bildet er jo et godt eksempel på mitt syn der.
(Håper ikke mannen med turban er et tegn på noe Hurtigruten har i vente...)
Dette bildet burde du prøve å selge til Hurtigruten! Jeg kan ikke huske å ha sett noe bedre i markedsføringen deres!
Knut Ivar H.
Takker Kim for konstruktive og hyggelige kommentarer. Legger ut en versjon der jeg har fått med mer av histogrammet, samt gjort stener i forgrunnen litt mørkere.
Angående salg til Hurtigruten , har du en formening om hva prisen burde bli?
mvh Knut Ivar
Kim A.
Jeg var inne på tanken om å kommentere den noe 'blasse' kontrasten, men droppet det ;-) Versjon 2 er helt klart bedre.
Jeg vil da tro du vil kunne hente et par tusenlapper eller mer, hvis de er interessert!
Trond H. T.
Fint bilde =)

Litt usikker på hvorfor du har valgt såpass höy ISO og en lukkertid på 1/1000 når du helt sikkert ville låst bölgene med en lukkertid på ned mot 1/250 (mulig jeg strekker dette litt) og dermed 3 stop mer lys, eller en ISO 640/800 og dermed mindre stöy (ikke det at jeg tror at ISO1800 genererer ekstremt mye stöy).

Håper du tok bildet i RAW. Da her du mer informasjon å "leke" deg med i etterbehandlingen.

Versjon 2 er helt klart bedre. Du kan helt sikkert åpne skyggene litt få skipet mer eksponert og dermed pröve å få bedre hvitbalanse og kontrast. Det sorte i skpet bör også bli sortere. Skipet er fortsatt "tåkete" og det senker kvaliteten på bildet.

Også ville jeg rettet opp bildet. Ikke mye, men bildet er litt lavere på venstre side.

Komposisjonsmessig så så liker jeg generellt tettere snitt. For min del så kan du skjäre vekk relativt "mye" bak skipet og over skipet. Dog så kan det väre greit å ha litt luft hvis du får solgt det, slik at de kan kutte til eget bruk. Formatet ditt er litt langt i forhold til hva som ofte brukes på en internetside.

For salg så er det generelt en fordel at det du selger er i fokus: i dette tilfellet båten. Artistiskt så synes jeg det er greit at bölgene er i fokus. Noe å tenke på neste gang: hva er bildets formål.
Knut Ivar H.
Takker Trond. Takker for konstruktiv kritikk.
Jeg tar bilder i RAW format ja.
Ellers var dette første dagen med nytt kamera (Nikon D610).
Jeg er enig i at det ikke er nødvendig med så kort lukketid for å låse bølgene. Men det var en dag med mye testing og eksperimentering. Jeg har prøvet å følge dine tips i versjon #3.

mvh
Knut Ivar
Trond H. T.
Nå ble det kanskje litt drastisk kutting. Jeg ville nok ikke ha kuttet mer enn halvparten av avstanden bak skipet og litt mindre over. Men vi ser at med et tettere snitt skipet kommer närmere og blir derfor mer tilstedevärende i bildet.

Hva slags redigeringsprogram bruker du og på hvilket nivå? Jeg vil anbefale Lightroom hvis du önsker enkel og rask redigering og overlate ekstrem retusjering til folka som "må" manipulere i photoshop. Jeg bruker kun Lightroom til alt av jeg tar bilder av.

Når du åpnet skyggene nå så ser det ut som om du også åpnet for litt mye blått i skyggeområdene, noe som gjorde at båtens sorte felter ble litt blassere. Også ser jeg at himmelen ble litt lysere, noe som gjorde at du mistet litt av den fine röde tonen. Ved å tone ned igjen "highlights" (i mangel på norskt ord) så kan du kanskje få den tilbake den uten å påvirke båten eller bölgen i vesentlig grad?

Utenfor Lightrooms kan du gjöre dette ved å bruke kurven til å justere skygge og highlights ved å dra kurven opp i skyggeområdet og ned i highlights-området og lage en motsatt S formasjon (trengs ikke så mye). Deretter kan du kanskje se om du kan overklippe litt av histogrammet på den mörke siden for å få bedre kontrast i sort, og også se om du kan gjöre det samme i hvitområdet for å få bedre kontrast i hvit, men ikke på bekostning av den röde tonen i himmelen.

Kortfattet: sök etter mer kontrast i skipet =)
Knut Ivar H.
Hei Trond. Takker for at du tar deg tid til konstruktiv kritikk.
Bruker Lightroom 5. se versjon 4. Jobber med saken ;-)
God helg

mvh
Knut Ivar
Trond H. T.
Nå begynner det å bli bra =) båten er "friskere" samt bölgene. Mesteparten av "tåken" er borte.

Nå hadde jeg mest sansynlig nedeksponert de nederste områdene ved å evt. legge på vignetting eller ved hjelp av brushtool, maks feather og prövd meg frem med å justere eksponeringen. På den måten dirigere blikket opp mot bölgene og båten, men dette er også litt smak og behag.

God helg til deg og, og lykket til med å få solgt bildet =)

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu