Natt ved Vesterelva - Med rimfrost i skjegget:
Med dette enkle natt-motiv fra gangbrua over Vesterelva i Fredrikstad, ønsker jeg alle medlemmer her på foto.no en riktig hyggelig og fredfull Nyttårsfeiring.
Jeg vil samtidig benytte anledningen til å takke for alle de gode og ikke minst hyggelige kommentarer jeg har fått i løpet av 2013. Takk! :o)

Bildet er et panoramabilde, sammensatt av 2 bilder, skjøtet sideveis.
Min Nikon D5100 bare leverer og leverer. Jeg bare elsker den smidige 16,1Mp sensor i den.

Og, Øyvind! - Ikke kom her og mas over styrtende husfasader (Ja, jeg ser det, men bryr meg ikke om det...). Dette er et STEMNINGSBILDE og ikke et ARKITEKTURBILDE!
;o)
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-12-31 15:31:29
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-12-31 19:21:04
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5100
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Brennvidde16mm
  • Blenderf/8
  • Lukker3s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_655251} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Olav Bjarte K.
+1
Oj, vakkert! Jeg har sett det før, der det ligger å glitrer på Nikonimages.com, - på stedets Hall og Fame. Da burde vel det meste være sagt.

Utrolig å få så mye landskap ut av et urbant miljø!

Vh.
Avsluttet .

Veldig pent bilde. Nydelig klarhet, flotte farger, flott komp. Likte best original.

Mvh Tormod
Øyvind L.

Flott stemning i lys og farger, javn flott kvalitet og de gyldne lysene fikk virkelig utfolde seg her.
Ikke sensorflekker eller ...
Har oppfattet poenget,men det var såvidt jeg klarte å holde meg :)
Fint!
Alf B.

Nydelig stemningsfullt landskapsbilde med flott lys og fine farger
Godt nyttår Walter

Mvh Alf
Bjørnar O.

Hærlig nattbilde.Stemningsfullt og vakkert.
Går for originalen.
Ønsker deg et riktig Godt Nyttår,Walter og takk for alle hyggelige kommentarer dette året.

Mvh Bjørnar
Tor Inge O.

Pålene tilfører komposisjonen det lille ekstra.. Ellers sitter eksponering som vanlig 100 %.
Spennende motiv og god utførelse, i kjent stil fra din hand.
Godt Nytt År.

Tor Inge
Frode L.

Hei.

Lekkert, nydelig lys og flotte farger som skaper en stemning som er å ta og føle på.

Ønsker deg og dine et riktig Godt Nyttår!

Frode.
Dag Tore ..

Meget vakker i fint lys! Kvalitestbilde der objektivet virkelig fremhever motivet,god dybde og skarphet i hele bilde!Dette beviser din dyktighet som landskapsfotograf!Kvalitet på sitt beste! Støtter også kommentaren til Tor inge! Ønsker deg og dine et godt nytt år! DAG
Inger Anne Maritsdotter V.

Dine stemningsbilder fra denne idylliske byen i Østfold er til stor inspirasjon.
Du leverer knallgode kvalitetsbilder og visuelt gode stemningsbilder, og inspirerer en stuegris i mørketida til å komme seg ut av døra....ut på tur, aldri sur...;-)
Helt enig med deg m.h.t. dine tanker omkring styrtende linjer m.h.t. arkitektur.
Nydelig bildeserie!!

Ønsker deg et Godt nytt fotoår!

Mvh Inger Anne
Knut B.

Det er et pent og vakker område, men jeg må nok si at du har misset litt med dette blidet. Bilder viler litt rotete. En finner ikke ro i det. Hadde du tatt med hele den vakse broa og kytte ut mest muling av de stolpene som står nede i elva, så hadde det blitt et meget vakket bilde. Stolpene virker meget forstyrrende på motivet og tar opp for mye opperksomhet. Og siden broen ikke har noen start så fungere blir den stående ut mot tomme luften uten ende. Det er veldig lett å gjøre slike feil, jeg har selv gjorte det. så du er ikke den eneste.
Jan G.

Riktig godt Nyttår til deg også, Walther. Du har valgt å lage et panorama og da gir det seg selv at bildet kan bli innholdsrikt. Jeg synes du har mestret elementene på en god måte. Krevende dette, men resultatet er blitt bra.
Mvh Jan
Roar K.

Nok en gang herlig komp. og en lysbruk som jeg håper du tar med deg inn I det Nye året.

GODT NYTT ÅR

Roar
Jostein S.

Hei
Fin "svingom denne brua har Walter
Fototeknisk, beundringsverdig!
Et godt resultat synes jeg
Jostein
tom mamen b.
+2
igjen et meget vakkert og stilfullt Fr.stad-bilde fra Mesteren selv - liker dette meget godt, veldig bra utnytelse av elementene i bildeflaten - at det er satt sammen av 2 bilder sideveis med bortimot usynlig "søm" - som sagt: Meget bra Walter - og et strålende fotogent nytt år til deg

Tom
Kirsten H.

Jeg henger meg på all rosen over. Du viser oss byen din på en måte som viser kjærlighet til stedet. Vakkert!
Mvh Kirsten
Avsluttet .

Hei Walter
Bildene er så fulle av stemning og så vakre med så fine farger lys og refleksjoner, at jeg ble rørt. Jeg ble sittende lenge og oppleve stemningen som du formidler så fint :)
Takk for at du deler av de stemningsfulle øyeblikkene med oss!
Jeg er enig i de andres ros og det som Kirsten skriver så fint. Det vises godt at bildene dine er laget med lidenskap og av kjærlighet :)
Jeg ønsker deg og dine et Godt Nytt År!
Mvh Liv
Walter S.
+2
Her var det mange hyggelige kommentarer og heldigvis noen steile meninger i tillegg. Jeg takker Olav Bjarte for hyggelig innledning i kommentarfeltene, så kom Tormod, Øyvind, som nesten ikke kan beherske seg, Alf, Bjørnar, Tor Inge, Frode, Dag Tore, Inger Anne, Knut Botnmark, Jan, Roar, Jostein, Tom, Kirsten og Liv - Takk, for at dere tok dere tid til og stoppe opp her og legge igjen noen linjer med forskjellige tanker omkring mine nattbilder i fra Vesterelva i Fredrikstad.

Det vil alltid være noen som missforstår og ikke se det opplagte, slik er det bare. Jeg selv har av og til litt problemer med å plassere mine bilder i de faste kategoriene vi har å velge i mellom når vi legger ut et bilde. Kategori "Landskap" er jo for så vidt greit nok, men personlig så føler jeg av og til at kategorien har en litt konservativ undertone som mine bilder ikke alltid tilfredsstiller helt ut.

Nettopp når lyset (eller mangel på sådan) farger et bilde slik det er tilfelle her denne tidlige søndagsmorgen, så er jeg heller tilbøyelig til å kalle det for et "stemningsbilde" enn 'landskapsbilde' eller 'arkitekturbilde', fordi begge de to siste kategorier forlanger noe av fotografen, som jeg i bilder av dette her slaget ikke tar hensyn til.

F. eks. styrtende linjer på byggverk og lignende eller en helhet i de objektene som er med på bilde, noe som man i f. eks. 'arkitektur' absolutt må ta hensyn til. For meg er det først og fremst lyset, fargene og stemningen som er utslagsgivende, og som jeg prøver å fremheve, ofte på bekostning av andre ting.

For å si det litt banalt. Jeg tar ikke hensyn til eventuelle teorier om hvordan ting BØR være. Jeg bruker heller ikke lang tid på og sette opp mitt stativ eller å finne "den perfekte komposisjon", men bare setter i gang. Jeg bare tar bilder fortløpende når jeg ser noe som harmonerer og finner glede i den prosessen.

Mvh,
Walter

P.S.: Et Godt Nytt År til alle de som jeg ikke har rukket å skrive til personlig!
;o)
Avsluttet .
+2
Henger meg på Inger vedr. fremstilling m.m. ...

Liker og særlig ditt siste avsnitt: "For å si det litt banalt...."...som kan være til inspirasjon for oss vanlige amatører (og viderekommende) her på "Dotten"...

Mvh

C.O.
Walter S.

Hei Carl Othar - og takk for innsiktsfull og treffende kommentar! Du har skjønt det, ser jeg...
;o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu