Den første vinterrypa
Jakt i Sirdalen, Rogaland. Personen på bildet har skutt sin aller første vinterrype.
Utstyr
  • Fuji Finepix S304
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger292
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_65660} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Mike T.

Kjempebra bilde for et minnealbum, Alexander. Er helt enig i at dette bilde måtte tas som bevis, og dere vil ofte titte på dette.
For en som ikke går på rypejakt er bildet derimot kjedelig. Bortsett fra LITT bevegelse i hunden er bildet for meg intetsigende og uten uttrykk. Rett og slett dødt...
Hilsen Mike
Dag T.

Dette bildet er for meg litt for mye albumbilde, og innen den sjangeren helt OK. For oss som hverken kjenner mannen eller situasjonen blir det bare bilde av mann med bikkje og rype. De to første ser bare sånn passe interessert ut i å spise den siste.

Tenk etter hva du vil vise oss utenforstående. Var det en slitsom tur, dramatiske fjell, dårlig vær, glede over endelig å ha skutt rypa? Ville bildet blitt veldig annerledes om rype var kjøpt på landhandelen?

Teknisk er det greit nok.

Avsluttet .

Fin dokumentasjon for de som måtte ha interesse av rypejakt, det har desverre ikke jeg og jeg er vel en av de som faller utenfor din rekkevidde med dette bildet.

Vh Svenn
Alexander K.

Heisan og takk for alle konstruktive kommentarer. Det jeg prøver å utrykke er vel en tosidig følelse; gleden over fangsten, samtidig som en føler litt vemod når en endelig står med bytte i hendene.
Inger-Lise S.

Hei! vet du det syns jeg du har klart! Både og få fram vemodet og stoltheten over fangsten Et fint bilde! jeg går ikke på rypejakt,men jeg liker bildet ditt nettopp pga følelsene JEG ser! mvh Inger-Lise
P.S. skal en god jakthund se ut som om den har lyst til å spise rypa? Tviler...
Mike T.

Hei alle sammen.
Som sagt: Topp bilde for de involverte. Skjønner godt dine følelser, Alexander.
Jeg har et bilde av samme kategori som jeg elsker og tar ofte fram: Når hunden og jeg hadde vunnet vår første pokal i hundesport, måtte jeg og bikkja selvfølgelig ''stille oss opp'' med pokalen, og kona fikk motivet midt i søkeren og knipset. Hun var like heldig som du med at bildet ble klart og lyst. For meg betyr dette bildet mye, for deg ville det ikke si noe som helst.
Når folk legger ut bilder her på dotten, så regner jeg med at de ønsker seg kommentarer angående fotografisk håndverk, kreativitet, formidling av et budskap og lignende, for å lære noe om FOTOGRAFERING.
Ditt bilde forteller at dere har skutt en rype. Den lykkelige jægeren virker ikke særlig berørt av det hele. Med litt fantasi kan man kanskje si at han virker ''øvgjidde'', men egentlig mer sløv. Han DELTAR ikke. Det er HAN som kunne vært hovedsaken som fanget vår interesse. Men han er blitt stilt opp, stakkars. Eller bildet kunne blitt laget slik at RYPEN var hovedsaken. Men fuglen ser vi lite av. Det vi ser er en mann med hund som har en død fugl i hånden, foran en bakgrunn med fjell og noen vanlige trer. That's it, og dette er ikke nok.
I et jægerforum derimot...
Håper at dette var oppklarende.
Fint at du tar kritikken imot, Alexander.
Mike
Marina R.

Som den entusiasten jeg er med egen hund og jaktturer, så kan jeg se følelsen i bildet ditt..

I og med at det er den første vinterrypa, så syns jeg det hadde passet bedre om hunden som vel har en del av æren her hadde holdt rypa i munnen.Apport! Men avlevering til den stolte eier eller noe.
Ba re et tips til den neste fuglen detter;o)
Ellers en fin hund, og et trivelig bildet for jeger og hundeeier.

Ellers enig med de andre her...

Lyjje til!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu