Jeg skrev i et innlegg i går under; ''Konstruktiv dag'' på ''dotten'' 29.10.2003, at jeg kunne tenke meg å delta... så her er mitt første bilde på foto.no
Bildet inngår i albumet Makro -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeDigitalt
  • Nei
  • AnnetBildet er ikke et utsnitt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger599
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_65726} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Paul Edmundo O.

Det var litt av et macro bildet. Bra. Men var vepsen død?
Roger K.

Meget bra macro. Har prøvd det samme, men har enda ikke lykkes å få dette forvirrede dyret i sånn fokus. Kanskje det er en ide å ta bilde av det etter at man har slått det fordervet...uten at jeg syns det ser slik ut på ditt bilde. Den står da på egne ben syns nå jeg.


Roger
Rune T.

Og for en debut! Dette var heftig - ikke bare fordi det er bra teknisk gjennomført men også fordi vinkel og farger passer motivet meget bra. Plasseringen av skarpheten på øyet er avgjørende for meg. Også et bilde som barna mine hadde stor sans for.

Ser virkelig frem til flere bilder fra deg i tiden fremover.


Mvh

Rune

PS:

Ser gjerne at du redgjør for hvordan du teknisk har gjennomført bildet.

Finn M.

Jeg prøver å finne noe å trekke for her, men finner ingenting. Dette synes jeg er et ypperlig macrobilde av en skapning som skjelden er i ro.

mvh Finn
Paul K.

Takk for kommentarer.

PEO: Vepsen var ikke død da bildet ble tatt. Å fotografere døde innsekter ''gir'' meg ingenting.

RT: Jeg har brukt en D1 med PB-6 belg. 135 mm for å få en behagelig arbeidsavstand, Stativ og blitz. Blender f/11. Begynte med snorutløser, men gikk fort over til Nikon Capture. Da fikk jeg se resultatet på dataskjermen med en gang, og kunne justere etterhvert. Det ble en del bilder.

Vepsen på bildet sitter på en banan. Har prøvd meg fram med forskjellig frukt for å få skapningen til å sitte i ro en stund. Det var bare tilfeldig at jeg oppdaget at den er vill etter multesaft, og sitter og spiser/drikker i lange perioder. Kan legge ut et bilde i morgen der den koser seg med saften.

Har også hørt at halvråtten frukt tilhører vepsens favoritter, men har ikke fått prøvd dette selv. Alkoholen forårsaket av gjæringsprosessen skal visstnok gjøre at den sitter og drikker og synes den har det fortreffelig akkurat der den er :)

Hans Petter G.

Bra vinkel og flotte detaljer. Skulle gjerne også hatt tenna(?) skarpe, for de har jeg aldri sett før på en veps.
Stig S.

Joda, et slikt bilde som alle vi som er macro-frelst drømmer om;-)) Flott fokus, nydelige detaljer, god lysbruk - som Finn finner jeg ikke noe å trekke for. Velkommen, og fortsett slik:-)

--stig--
Dag A.

Hjertlig velkommen med en saftig makrodebut. That's it fra meg - du vet øyensynlig hva du gjør og hvordan du gjør det, så jeg gleder meg bare til resten!
mvh Dag A.
Espen S.

Jeg er glad den ''konstruktive dagen'' er over; Jeg kan nemlig ikke tilføre noe utover hva som allerede er sagt!

Meget imponert!

Espen
Hans Olav S.

Det var et flott macro bilde.

Har absolutt ingenting konstruktivt å si utover det, for jeg har ingen erfaring med macro, p.g.a. alt for dårlig utstyr. (les: dottens dårligste kamera).

Gleder meg til å se flere bilder fra deg :)

MVH
Hans Olav
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu