Skispor i motlys
På en grå novemberdag kan man lengte etter nye skispor. Dette er fra i fjor.
Bildet inngår i albumet Natur -
Utstyr
  • Olympus Camedia C-730
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger213
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_66477} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Inger-Lise S.

Hei Sidsel! Ja,dette likte jeg godt! Ikke bare fordi blått er min farge,men motivet er idyllisk,lyset fint og utsnittet godt.Men her ''er'' man nesten tilstede i motivet,føler jeg! Da har du formidlet stemningen godt!
Hilsen Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Sidsel;)
Likte dette herlige motivet;det gir meg lyst å ta fram skiene og dra på fjellet (kjøpte nye fjellski på denne tida i fjor;) Flott vinterstemning og motlyset gjør bare bildet mere spennende.
vh Inger Anne
Roy Sigurd K.

Fint bilde :)

Til neste gang, prøv å korrigere lysmåleren. Det bildet her er 1-2 trinn overeksponert, noe du lett ser av at snøen er grå, ikke hvit. Dette er ikke din feil, men snarere lysmåleren i kameraet ditt som ikke skjønner seg på snø. Prøv å korrigere denne med å sette -1 eller -2 trinn på eksponeringskompensasjonen hvis kameraet har dette.
Hans Petter G.

Men tror du ikke RSK at hadde hun gjort det ville himmelen ha brent helt ut og man hadde mistet toneforskjellen mellom det punkt hvor solen stråler fra og resten?
Sidsel A.

Tusen takk for kommentarer og gode råd. Dette var et av de første bildene jeg tok etter at jeg hadde fått kameraet til jul i fjor. Skal nok øve meg mer på innstillinger under slike forhold i vinter. Forhåpentligvis får vi en like fin snøvinter.
mvh Sidsel
Joakim T.

RSK, her er da bildet vitterlig UNDEReksponert!!! Du må OVEReksponere med 1-2 trinn for å få snøen hvit...men da blir himmelen selvfølgelig utbrent som HPG bemerker. Løsningen er justering av snøen på dette bildet i Photoshop slik at den blir hvit, eller å ta bildet med 1-2 overeksponering sammen med et gradert gråfilter.
Sidsel A.

Det eneste jeg kan gjøre nå er å se om jeg kan gjøre noe i PS. Har forsøkt, men syntes dette var det beste jeg fikk til, og DET er sikkert min feil. Hvis jeg får til noe bedre, skal jeg legge inn en ny versjon.
Grunnen til at jeg la inn bildet slik det var likevel, var at jeg jeg tenkte at når man går slik mot sola og blir blendet, så får man litt den samme følelsen av mørke noen ganger.
Men jeg er veldig glad for slike praktiske råd som dere gir og lærer mye av det.
PS Selv vil jeg være enig med JT i at det er undereksponert. Kan noen avklare dette?
mvh Sidsel

Joakim T.

Hei Sidsel. Det er UNDEReksponert! Basta! ;) Og det er jo RSK enig med også når han sier at snøen er grå istedenfor hvit...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu