Nordlys
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikkor Af 28 f2.8
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/3.3
  • Nei
  • AnnetSer at dere ikke er lei av nordlysbilder. Her er mitt første forsøk. Vanskelig å komponere og fokusere i mørke. Ingen kunstlyskilder i dette bilder med unntak av refleks fra gatalys i vinduet. 30 sek eksp. er i meste laget har jeg erfart.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger494
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_66671} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Venche J.

Ikke lei nei. :)

Mektig nordlys, og herlig vannrefleks. Eneste minus er rammen. Den syntes jeg er for kraftig. 1 piksel i en lys gråtone hadde gjort susen.
WJ
Inger Anne Maritsdotter V.

Nydelig motiv og farger,lys! ramma kan godt tones litt ned,blir litt skarp.
IAV
Paul K.

Hvis dette er ditt første nordlysbilde, så har vi mye godt i vente.

Fin gjenspeiling i vannet. Det utbrente partien over fjellet trekker ned.

Er enig med Wenche ang. tykkelsen på rammen, men ville hatt den i hvitt.
Eirik H.

Flott komp her. Kan ikkje oversjå kompen sjølv ved så flott nordlys! :)
Kenneth P.

Velfungerende komposisjon og flott lys. Liker glansen i vannet. Rammen som blir vist her synes jeg er helt grei. Det er bildet du vil vise ikke rammen. Men vær bevist med ramme hvis du skal ha det på veggen. En ramme hever ofte bildet. Feil ramme gjør det motsatte. Kan godt like å se dette bildet på vegg jeg...

mvh Kenneth
Rune L.

Helt nydelig bilde. Eksponeringen er kjempefin. God stemning og helt vidunderlig lys. Ryddig og flott motiv. Veldig bra fargetone.

Mvh
Rune
Trond H.

Hehe, når eg ser dette skulle eg ønske at eg kunne ha mer enn 15 s lukkertid på mitt kamera :)

Fint at du har har klart å ramme inn fenomenet på denne måten...

MVh TH
Bjørn J.

Flott komposisjon og fin speiling av nordlyset i vannet, men selve nordlyset ble for utflytende, det ser mer ut som et kraftig grønt skinn på himmelen. De typiske strålene mangler. Du sier ikke noe om lukkertiden, men hvis den er over 20 sekunder og nordlyset er i rask bevegelse, kan du få nettopp slik utflytende effekt.

Hilsen
Bjørn
Odd Håkon B.

Takk for konstruktiv kritikk! Bjørn Jørgensen har rett i at lukkertida er for lang. Jeg brukte 30 sek. og da blir det for ''mye Møllers Tran'' i dette tilfellet. Ang. komposisjonen så syns jeg selv de viktigste elementene blir for midtstilte. Jeg så på bildet på en annen ukalibrert skjerm, og der var det altfor lyst og et trist syn. Kanskje skyldes det nettleseren?
Rune L.

Alldeles perfekt. Fint utsnitt og meget godt eksponert. Skarpt og fint. Så absolutt ikke noe dårlig førstegangsbilde dette, nei :-)

Mvh
Rune
Tore U.

Veldig bra bilde. Kommentaren vedr. noe for lang lukkertid kan jeg slutte meg delvis til selv om jeg ikke synes det ødelegger bildet.

Det du selv sier om midtstilling er jeg ikke enig i, for komposisjonsmessig sitter det som et skudd med god balanse i bildet med det massive fjellet til høyre. Skulle det være noe justering og snakke om måtte det være om kameraet hadde vært hevet littegrann.

Rammen derimot, blir for dominerende. En tynn og diskret er mye bedre. På dotte er det gjerne mye bedre og bruke standardrammene så kan folk velge bakgrunn og ramme selv i fullskjerm hvor bildene betraktes bedre uansett. Egne rammer ødelegger gjerne for denne muligheten.

Uansett, godt jobbet.

mvh
Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu