Lyst å kopiere dette byggverket?
Urestaurert del av den kinesiske mur ved Simatai
Utstyr
  • EOS 30
  • 80-200 2,8L
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger218
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_67243} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .

Veldig flott motiv og komposisjon ! Takk for titten !
Tommy R.

Flott motiv. Likte dette.
Jørn D.

Kult bilde :)

Man må jo lure på hva i alle dager kineserne tenkte på..
Venche J.

Kjempeflott motiv.

Jørn, dette er fakta.:
Den store mur, forsvarsverk langs nord- og nordvestgrensen av det egentlige Kina, den kinesiske arkitekturs eldste bevarte monument, og et av verdens største byggverker. Den står på UNESCOs Liste over verdens kultur- og naturarv.
Den kinesiske mur er ca. 6000 km lang inkl. sidelinjer, men kan ha vært betydelig lengre. Mye av den er nå i ruiner. Høyden varierer mellom ca. 6 og 15 m. Som materiale er vesentlig brukt jord og stein, for størstedelen dekket av murstein. Oppå muren går en 3-4 m bred passasje flankert av brystvern med skyteskår, og med regelmessige mellomrom er det bygd firkantede vakttårn.

Muren strekker seg fra et sted i nærheten av byen Suzhou i provinsen Gansu, skiller provinsene Gansu og Shaanxi fra Gobi og Ordoslandet, går i en indre og en ytre strekning av provinsene Shanxi og Hebei frem til elven Huang He, og fortsetter nord for Beijing ned til Shanhaignan ved Liadongbukta.

Historikk
Muren ble fullført under Ming-dynastiet (1368-1644), og faller delvis sammen med en mur som allerede på 300-tallet f.Kr. ble bygd til vern mot hunerne og mot slutten av 200-tallet f.Kr. ble fullført av keiser Qin shi huangdi. Denne eldre muren, som stort sett løper noe sørligere, har sitt østlige endepunkt i det nordvestlige Korea. En enda eldre jordvoll finnes i den nordvestlige delen av provinsen Gansu. Disse tidligste anleggene var i forfall allerede på 1200-tallet, og muren tapte sin militære betydning da mandsjudynastiet kom på tronen i Kina 1644.

Kilde: Store norske leksikon.
Sidsel A.

Mektig motiv, godt fanget.
mvh Sidsel
Hallvard T.

Flott bilde, men kunne vært skarpere?
Til Wenche: også kjent som verdens lengste gravplass. Ti-tusenvis av arbeidere sleit seg til døde og ble slengt oppi muren.
Kilde: kinesere
Jørn D.

Takk Wenche, det var svært utfyllende info :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu