Terne i stup angrep
Ikke så lett å få noe ferske bilder med det været vi har nå om dagen, så jeg letet litt blant sommerens opptak. Her er jeg litt nær et rede eller unger til denne terna og den gjør så godt den kan for å skremme meg bort. Her fungerte i hvert fall fokusen glimrende. Jeg bruker bare senter punktet og fokuserer med tommelen på assistknappen. Skikkelig vrient å holde fokuspunktet fast på noe som beveger seg med denne hastigheten rett mot en.
Bildet inngår i albumet Fugler -
Fotograf
Utstyr
  • Canon 10 D
  • Canon 70-200 2,8 L IS
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger430
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_69077} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Avsluttet .

Jøss...veldig bra! Dramatisk.
Jóhann Á.

Hei Jan!
Kjenner til situasjonen og er mektig imponert! Liker utsnittet og bevegelsen i vingene på fremst fuglen. Skarp på kroppen og hodet. Bra det her, virkelig bra!!
Frode A.

Godt gjort :-))
Vet godt hvor raske de er i sine stupangrep.
Flott og skarpt hode og resten uklart. Kanskje en litt lavere lukkertid hadde lagd litt mer beveglese i vingene, men da hadde du vel ikke fått hodet så klart og fint.

Mvh: Frode
Svein B.

Må si jeg likte dette ternebildet, Jan!! Spennende fuglebilde, der de få, men gode elementene sitter godt! Fuglen i bakgrunnen forteller litt om den ''stressede'' stemningen i ternekolonien når en inntrenger må jages vekk, hovedfuglen er skarp og fin i hodet, og vingenes bevegelse skaper liv. Komposisjonen av det hele gjør dette til et riktig knallbilde av en grasiøs og flott fugl!!

Meeeget fint!!

mvh
Svein B
Thomas B.

Jeg likte skarphetsgraden i dette bildet, men det hadde kanskje blitt mer dramatisk i et trangere utsnitt? Iallefall bare hatt med den ene ternen.

Mvh
Thomas
Nils B.

Der traff du godt. Det er som om jeg er tilstede, (nå må det legges til at netopp dette kan føre til uventet søl på klær og objektiver). Jobbet endel med ternene i sommer vetdu, så dette er bra, og absolutt godkjent, ja mer enn det.
mvh Nils
Finn M.

Dette synes jeg imponerende. Her har du virkelig fått satt fokus på rett sted.

mvh Finn
Avsluttet .

Veldig bra! Hodet er jo så skarpt man kan få det. Tror at bildet hadde gjort seg i to utgaver. Dette, og ett bilde kun med den angripende ternen.

Mvh OHH:)
Stig B.

Skryter bare !!!! Godt formulert av SB. Likte i tillegg underteksten din, som sier litt om hva du gjør. Får prøve å finne ut hvilken knapp det er :-). Din reaksjonsevne må være på topp, disse er raske.
Mvh Stig
Bjørn H.

Hei Jan .. Dette var action og dramatikk på sitt beste..

Supert bilde ....

Liker godt måten du har løst dybdeskarpheten på ..

Bjørn ;¤
Niclas F.

Otroligt!
Detta var minst sagt inspirerande att se!
Men jag hade dock önskat en lite mer händelserik bakgrund, (förståss svårt med tanke på perspektivet),,, Tärnan i bakgrunde måste helt klart vara där, utan den faller allt som heter action, tycker jag! Håller med övriga kritiker om att bilden är ''ganska helt rå'',, men på sitt sätt. Bilden lever ett hett liv när den precis visats för oss betraktare men dalar ganska fort när man sett den några gånger... detta gör inte bilden dårlig men tyvärr inte till en klassiker heller... Det krävs liksom ngt ytterligare efter en tids betraktande, men visst är det läckert!
Mvh Niclas.
Eskil O.

Kjempebra, syns nesten jeg hører skrikene.

Eskil.
Carsten A.

Meget bra gjort, stort sett enig med Niclas F. her. Her holder det ikke med AF nei.

Får bare håpe at fuglen ikke ble for stresset på hekkeplassen.
MVH CA
Tore U.

Flott og skarp kropp. Synes beveglsesuskarpheten i vingene kler situasjonen. Fuglen i bakgrunnen forstyrrer litt, men, var den der så var den der.

mvh
Tore
Martin N.

Veldig bra!

Har ingen kommentarer bortsett fra det - de andre har dekket det meste. Men synes det er viktig å skryte litt av og til. :)

Martin
Tarjei Ekenes K.

flott fuglebilde
&
godt, kreativt komponert

:-D ! son tarjeiav !
Jonas L.

Stilig ternebilde. Fin bevegelse i vingene.
Ternen i bakgrunnen er viktig for dybden i bildet.
mvh JL
Steinulf L.

Meget bra.
Ketil K.

Imponerende fokusering her! Ternen virker stresset - men regner med du og vi andre også når vi tar fuglebilder er forsiktige og tar hensyn på hekkeplassen. (Ikke lange opphold nær hekkeplassen.) (Derfor bl.a. såkalte reirbilder ikke regnes for helt populære.)

Generell opplysning til ternefotgrafer - og presiserer at dette altså ikke er noen kritikk av deg Jan - men bildet passer bra for å illustrere flg: På øyene i Oslofjorden og mange andre steder er ternekoloniene fredet, og det er store bøter for å gå i land der.
Eksempelvis har ternekoloniene på skjærene i Tyrifjorden store problemer med å klare seg på grunn av menneskelige forstyrrelser og ilandgåing på skjærene.

Ternen i bakgrunnen trekker bildet klart opp, mens lys og bakgrunn ellers kanskje blir litt standard for at bilde skal stå seg ved gjentatt betraktninger som NF er inne på.
Reidun G.

Oi, jeg tror jeg hadde stukket - ser ut som den mener alvor.
Fin skarphet.
Reidun
John G.

Med 1/1000 sek trodde jeg eventuelle vingebevegelser ville bli ''fryst'', men ser altså at dét ikke er tilfelle.
Flott bilde! Meget imponerende.
John :-)
Jan W.

Tusen takk for alle kommentarer.

Ja, det er helt riktig John, jeg oppdaget det ikke før på formiddagen, men har ikke hatt tid til å kommentere det før nå. Det skulle ikke ha vært så mye bevegelser i vingene på 1/1000 sek Riktige opptaksdata er 1/350 sek på f 16. En liten glipp hvor jeg må ha bommet grovt på hvilket bilde jeg tok data fra.

Til KK og CA Bildet er tatt et stykke utenfor Øra naturreservatet på en liten holme som har en hettemåke koloni med noen terner inn i mellom. Det er svært lite ferdsel her og det ser ikke ut til å forandret seg nevneverdig på de tretti årene som har passert siden guttedagene da vi tilbragte en stor del av fritiden med å studere fuglelivet i dette området. Kameraten jeg var sammen med nå og som tilbringer veldig mye av tiden sin her er den samme som jeg var sammen med her for tretti år siden.

Gleder meg stort til nye turer i dette området i tiden som kommer.

Jan
Avsluttet .

Å fytte rakkern..........jeg tenker bare på at den kommer rett mot deg her. Det er nok ikke lett å konse på fokusering og riktig plassering av motivet i søkeren her nei. Men så har jo du masse erfaring med å fotografere under tidspress i slike situasjoner da.

Resultatet er jo upåklagelig. Denne fuglen er bare så kjapp at det er skummelt. Det er vel ikke å overdrive ved å si ''bra fanget''.

Synes den bakre fuglen har en glimmrende plassering også. Det ble et bilde med en fin helhet og samtidig enkel og flott komposisjon. Ja, det var et kompliment å bruke ordet komposisjon her altså. Ikke lett å tenke komp når det går så fort som her, men det klarer du tydligvis.

TOPPERS !!!!

Vh Svenn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu