Stokkender
Litt fint vær i helgen og jeg fikk innviglet permisjon for en times tid fra våre nyfødte for å teste litt med den nye Sigmaen. Valgte den siste timen og letet febrilsk etter noen egnede motiver. Endte opp med et par ordinære ender, men de siste solstrålene før solen går ned på denne tiden av året har jo en egen glød.
Bildet inngår i albumet Fugler -
Fotograf
Utstyr
  • Canon 10 D
  • Sigma EX 300-800 5.6
  • Brennvidde690mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger458
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_70002} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Avsluttet .

Glitrende bilde! Har aldri hørt om det objektivet før, men det er lite å utsette på skarpgeten.
Nydelig lys.
Mvh Jan Ottar
Thomas B.

Flott dette. Men er ikke hodet på den bakerste anda skarp? Flotte farger.

Mvh
Thomas
Eskil O.

Lekkert bilde med fine farger.

Eskil.
Reidun G.

Flott lys og bra med detaljer, siden objektivet bare er 5/6 kilo antar jeg det var uten stativ ? :-)
Reidun
Avsluttet .

Veldig pent utført i det begrensede lyset du har til rådighet.

Vh Svenn
Jostein M.

Skjønner at de to småfolkene holder deg våken (når du legger inn bilde kl. 03.05). Et fint bilde av herr og fru stokkand. Bra dybde slik at begge fremstår pent og får vist hvor vakre de er.
Mvh
Jostein
Caroline L.

Hei Jan!

Super fint bilde.. dette likte jei veldigt gott :)

Mvh
Caroline
Stig B.

Vakkert bilde av herr og fru i et nydelig lys. Dette ga fine fargetoner, spesielt i hodet på herr duck. Fin skarphetsdybde. Regner med at dette er håndholdt. Har ikke sett sånne lukkertider på lenge, sliter her med 1/50 på 400 asa.
Mvh Stig
Kjartan T.

Et fantastisk lys gjør dette gakk, gakk bildet til noe spesielt. Samtidig må det bare legges til at det finnes utrolig mange stokkandbilder her på dotten, kanskje på grunn av at mange har slike arbeidsforhold som du. (En times permisjon holder ikke når du skal ta fjellrev i slikt lys).
Må si jeg er imponert over det objektivet som du lusker rundt med, men tror fortsatt at et stativ og blender 11 ville ha gitt deg et bedre resultat her???
Frode A.

Flotte ender i varmt fint lys. (har du tyvlånt gullreflektoren min? :) Jeg skulle ivertfall gjerne ha tyvlånt det objektivet ditt litt ;)
Regner med at dette også er håndholdt og må si at det er imponerende hvor stødig du holder utstyret ditt. Her har jeg definitivt noe å lære.

Lykke til videre med barn og objektiv.
Mvh: Frode

Halgeir V.

Kjempe flott bilde!

mvh 1/2geir
Brita Helen E.

Dette var et virkelig flott og harmonisk bilde... :)
Nydelige farger...

Mvh Brita...
Charlotte M.

Nydelig varmt bilde, ser ut som paret koser seg i solens siste stråler, kjempeflott;)

Mvh Charlotte.
Bård Lauris H.

Grattis med 300-800en... jeg har nettopp skaffet meg en Sigma 500 4 EX HSM... Det er et supert objektiv!!

~b
Avsluttet .

Kjempefint bilde, og et veldig fint lys:)
Bjarne S.

Heisann!
Her har du virkelig truffet med lyset! Andeparet ser ut til å kose seg i kveldssola. Fargerikt og ''varmt'' bilde, samt fin komposisjon.

Mvh
Bjarne
Jan W.

Tusen takk for all omtale av gakk-gakk bildet.

Thomas den bakre anda er ikke helt skarp grunnet manglende dybdeskarphet på blender 5.6 på denne brennvidden og avstanden til motivet.

Har litt å lære før dette med dybdeskarphet i forhold til avstand sitter like godt i hodet med denne som det gjør med 120-300en min.

Og likhet med samtlige av mine fuglebilder er det uten stativ. Ikke det at det i seg selv er noe mål, men klarer jeg meg uten så foretrekker jeg det. Når det gjelder 300-800en så har jeg endel igjen å lære på dette området. Kan hende at jeg må bite i gresset og gå for stativ i enkelte situasjoner. Men jeg skal ta noen tusen bilder med det først så jeg har litt mere erfaring med ulike situasjoner slik at jeg vet når det er vanskelig. Har serier med 1.4x på 1120mm ned til 1/45sek hvor en stor del har 100% skarphet, mens andre ganger er nesten alt uskarpt på 800mm og 1/500 sek.

Ja Kjartan, det er mange her som finner stokkender og måker velegnet som motiv. Til å begynne hadde jeg tenkt til å forsøke å unngå slike bilder, men siden de er ypperlige motiver å lære og trene med så ble det jo mange fine bilder inn i mellom. Og på den annen side tror jeg at slike bilder kan være litt inspirasjon for mange som har lyst til å fotografere fugler siden de er lett tilgjengelig de fleste steder. Og særdeles velegnet for de som har få muligheter til å legge ut på lengre turer :-)
I dette tilfellet hadde ikke stativ gitt noe bedre resultat, men nedblending til f6.7 eller 8 hadde gitt meg den bakre anden helt skarp.

Mvh. Jan

Jonas L.

Fine ender i fint lys, på fint vann. Alt i alt bra.
Eneste jeg har å pirke på er at det er litt trangt til høyre. Ville ha foretrukket ørlite mer luft bak stjerten her.
mvh JL
Tom E. F.

Harmonisk par!
Selv nebbene er i samme vinkel.
Godt bilde i en gyllen stund av dagen!
mvh Tom
Arild K.

Pent andebilde med fint og varmt lys.

Mvh AK
Hilde J.

Dette bildet var et stokkandbilde som falt i smak hos meg. Lyset, og endene er kjempefine. De ser ut som de koser seg i de siste solstråler.
Nils B.

God varme og flotte blikk. Likte fargetonene i bildet. Bra.
mvh Nils
Svein B.

Spennende å følge med resultatene fra deg og den nye superglugga di nå Jan, og dette var jo virkelig bra. God skarphet og detaljering, og du har vært flink til å utnytte lyset her. Gir flotte farger, og lukkertider som jeg ikke regner med å se her på en stund ennå. Som eneste lille pirk synes jeg hele bildet heller bittelitt til høyre. Følger med for å se fortsettelsen i denne serien fra deg og dette objektivet.

mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu