Julen 2000
Utstyr
  • Hasselblad
  • Sonnar
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/2s
  • FilmtypeTriX
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger224
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_7225} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Mats N.

Traditionellt stilleben, och fint som sådant.
Men på tok för grått/bleksiktigt.Utrustningen är inte allt givetvis, men litt bättre borde det gå att plocka ut av det neget, såvida det inte är starkt underexponerat(?)
MVH/Mats N.
Johnny Roger P.

Enig med ovenfor nevnte - ett fint stilleben!

johnny
Ingvar Å.

Tack för synpunkterna! Jag håller med om att samtliga mina inskannade bilder blev lite ''urvattade'' på skärmen. Denna är dock den som jag är mest nöjd med, kanske skulle jag använt en större bländare för att sudda ut soffan i bakgrunden?

Ingvar
Ann F.

IÅ: ja, jeg tror det ville vært bedre om sofaens mønster ikke hadde vært så fremtredende. Dessuten ville jeg tatt vekk duken. Ellers helt OK komposisjon, men for blasst som vist her.
Mvh Ann
Tor-Erling T. R.

Hvorfor skal man ta bilde av et stilleben som man har sett tre tusen ganger før? Dette forteller ingen ting! Og det sier heller ingen ting om julen. Dette bildet var rett og slett kjedelig, og når man har en 'Hasse' for hånd så mener jeg at man ikke bør ta bilder som er dødtrøtte og klisjeaktige. Det er mulig at dette bildet har vært en STOR teknisk utfordring, men det klarer ikke jeg å se. Før øvrig enig i at blenderen skulle vært større.

Det som jeg synes er fint med bildet er at fruktfatet nærmest ser maleriaktig ut og skyggene er fine på høyresiden av det.

Jeg har observert at både MN, JRP og AF er MEGET habile fotografer og jeg har sett dere slakte bilder som er mye bedre motivmessig enn dette. Men det er jo smak og behag. Så absolutt.
Ann F.

Takk for komplimentet, Tor-Erling!
Ellers har du rett i at smak og behag varierer, og dessuten er stilleben er kunst som må prøves og læres på linje med alt annet. Og det er jo (nesten) alltid NOE som er positivt ved alle bilder. Jeg mener fortsatt at med sofaen som en svakt tegnet bakgrunn og uten duk, kunne dette blitt mye bedre, kanskje også en litt annen vinkel slik at bordkanten ikke var så fremtredende.
Skulle jeg tatt dette bildet, ville jeg ha brukt farger og kanskje softfilter for å få frem en litt romantisk stemning.
Mvh Ann
Johnny Roger P.

Tusen takk for komplimentet Tor-Erling!

Ett stilleben er nå en gang ett stilleben og jeg vurderer det ut ifra det, og dette er ett fint stilleben. Man trenger ikke lete spesiellt lenge før man finner direkte dårlige stilleben! Enig med Ann her om bakgrunnnen.

Skulle jeg ha slaktet dårlige motiv? Vel jeg tror kanskje at det da har vært mer teknikk eller utsnitt jeg har kommentert.(untatt den ihjelkjørte katten på jernbanesporet!)

mvh johnny
Mats N.

Tackar, T-E TR!
Skulle jag ha slaktat någon (bättre än denna) bild...? Njaaa, det kanske har hänt, men jag ser mej som en rätt snäll ''slaktare'', att kritisera när man tycker något kan göras bättre är knappast att slakta...(?)
Smak och behag som sagt.
Jag kan mele meg enig m. JRP här, ett stilleben är per definition en typ av motiv som tenderar att ge många bilder som liknar varann, inget fel i det.Jag menar fortsatt att ovanstående bild mest saknar en korrekt och njutbar tonskala, och kan säga mej enig i att soffan borde vara mer ur fokus.Som jag redan nämnt skall man nog inte kräva mera av fotografen bara för att kameran är dyr/bra, men att med bevissthet från fotografen kan ju resultatet tekniskt bli litt bättre med slik apparatur, det tror jag.
-
Ingvar : Vad kommer det sej att de är så grå, inte ser dina papperskopior ut slikt?Kanske finns mer att hämta ur din skanner(software) eller bildbprogram i datorn?
Må du komma in med mer bilder, de är ju bra, gråheten untatt.
MVH/Mats N.

Ingvar Å.

Tack för era kommentarer. När det gäller gråheten så är det kanske min bildskärm som inte är rätt kalibrerad för stillebenet ser OK ut på min skärm. Övriga bilder som jag skickat idag har för låg kontrast på min skärm. Till Ann vill jag säga att jag tog några bilder med softfilter men ljusen blev inte bra. Kanske bättre att softa vid kopieringen? När det gäller duken tycker jag att stillebenet skulle verka arrangerat om man tog bort duken och det var det inte.

Ingvar
Ann F.

Da ville jeg valgt en annen duk, denne blir litt for dominerende. Softing kan vel også gjøres ved kopiering som du sier, eller digitalt.
Mvh Ann
Pappa Ä.

Fin bild, men jag skulle vilja ha mer skärpa på soffdynorna.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu