Fasitsvaret
Et bilde tatt 20 sek. før bilde nr. 95809

Det besvarer alle spørsmål og undring, skulle jeg mene. Siden det er et ''fasitsvar'' legger jeg bildet ut *uten* noen form for redigering/beskjæring, en praksis jeg normalt stiller meg avvisende til. Men sånn så det altså ut.

(Bilen tilhører Royce S om jeg ikke minnes feil)
Utstyr
  • kamera
  • objektiv
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger893
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_72953} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (42)
Reidar N.
Då var mitt useriøse forslag i gårsdagens gjettekonkurranse
''dæmd close'' spør du meg. Men det er det vel du som bestemmer og ikkje eg (som stort sett tar feil).

Ha ein fin søndag!
Reidar
Birna R.
RN tar stort sett feil, ja. Begynner å få en viss erfaring der.
Tarjei Ekenes K.
flott rødfarge og enkle linjer

funker bra for meg dette

:-D ! son tarjeiav !
Birna R.
for å klargjøre relasjonen mellom dette bildet og ''Sailing'': ut av dette bildet kan de mer oppvakte forstå hvor *fargene* i ''Sailing'' kommer fra. Dessuten burde det være åpenbart at ''Sailing'' ikke er et refleksjonsbilde.
Birna R.
jeg har med andre ord tatt bilde(r) *med* og ikke *av* solnedgangen. Case closed.
Reidar N.
Bra at mine kommentarer har blitt lagt merke til og gitt deg erfaring. Då var dei ikkje bortkasta.

Skal kommentere bildet ditt også: Regnar med at det blei lagt ut i den hensikt å vere eit fasitsvar, men fungerer bra som eit AHH-bilde. Imidlertid ikkje det av bilda dine eg ville bladd opp mange gonger. Som før sagt: Til det har du faktisk også etter min smak tatt for mange bra bilder før. Opplevelsen av eit bilde er for oss så vidt forskjellig at eg slett ikkje skal gå meir i detalj.

Fortsatt god søndag
Reidar

Birna R.
Kommentarene dine blir lagt merke til og gir erfaring, men ikke med bilder. Om du skjønner forskjellen.
Reidar N.
Ja! Det var det eg meinte.

RN
Birna R.
Det var med *deg* de ga erfaring, men det skjønte du vel.
Reidar N.
Ja! Det var det eg meinte.

RN
Kai-Wilhelm N.
Forstod til slutt i går at det var et bilde med refleksjon, ikke av refleksjon selv om det også var refleksjoner av... (selv om det ikke var det viktige i bildet)
Så derfor skal jeg nå sette meg ned og reflektere over hvilke reflekser som ble trigget og sa at bildet var et refleksjonsbilde. Burde jo selvsagt ha sett sela med en gang selv om den kunne vært et strå - under vann.


Naja no ska eg laga bilder og halda kjeft.

fortsatt god helg.
Caroline M. S.
Hm - så gallionsfiguren var heller ikke en mann som pustet inn det lille varme som var der, men en sovende/drømmende gutt i et baksete.

Fint at du la ut ''fasitsvar''. Det hadde jeg likt om du gjorde oftere (siden jeg stort sett ikke skjønner bæret av hvordan du får til det du får til). Og i tillegg kunne det vært artig og sett en v2 av denne - slik du ville presentert den om den ikke skulle vært et ''fasitsvar''.

Tror egentlig jeg liker dette bedre enn det forrige bildet. Vet ikke helt hvorfor - fargene kanskje?
Birna R.
Sorry Caroline med å skuffe deg ,men dette bildet er *bare* lagt ut som et fasitsvar og har derfor ingen dypere mening. Greit nok å ta siden bildebyråene trenger slike svisker, men det mangler engasjement fra min side på denne type plankekjøringer. Eneste morsomme var at alle de andre tok bilder *andre* veien, inn i solnedgangen, jeg bare ''brukte'' omngivelsene for hva de var verdt.

Fasitsvar til andre bilder: tja. Det folk kommer til å si er vel antakelig: åja, var det så enkelt, det kunne jeg også ha gjort eller fått til. Problemet er bare at det gjorde de *ikke*. La dem ha noe å strekke seg etter. Om ikke annet kan det hjelpe folk å kikke mer i bildene for å få sportegnene til *hvordan* eller *hvorfor*.
Caroline M. S.
He, he - ikke skuffet jeg! Nå fikk jeg jo fantasere fritt på det forrige bildet ditt og her fikk jeg vite hva du hadde gjort. Kunne ikke blitt mer fornøyd jeg. :-)

Gjør det noe da om folk sier at de også kunne ha gjort? Poenget er at de ikke gjorde/gjør det. Kanskje du ville fått mer av den billedkvaliteten du ønsker på foto.no om du en gang i blant med hjelp av ''fasitsvar'' lærte folk å bruke øynene bedre.
Birna R.
Det gjør jeg jo på kursene mine, Caroline. Og de fleste folk har allerede to øyne, så de burde være i stand til å se godt nok uten min hjelp.
Øyvind A.
Nå også solnedgang. Hvor skal dette ende da Bjørn? :-)
Ok jeg ser det er fasiten til det forrige. Men jeg slutter aldri å undres over at den slags gjettekonkurranser oppstår. Jeg skjønner ikke hvorfor det er så viktig å vite hvordan et bilde er blitt til.
mvh Øyvind
Birna R.
Ikke jeg heller, Øyvind. Men det har haglet med spørsmål og jeg gir bare publikum hva de ønsker.

(og om noen forstår at det slett ikke er vanskelig å ta gode bilder, bare vanskelig å ''se'' mulighetene, er det så galt da?)
Øyvind A.
Nix, ikke i det hele tatt. Det kan ligge mye læring i slike ordvekslinger. Men av og til får jeg bare følelsen av at interessen for hvordan et bilde er laget fjerner fokus fra bildets innhold og hvordan det kommuniserer. Og det synes jeg er synd.
mvh Øyvind
Caroline M. S.
Men, men.... er det ikke nettopp derfor folk spør hvordan du har tatt bildene? Fordi de er nysgjerrige på å vite hvordan du oppdager mulighetene og ser motivene? Jeg synes det er helt naturlig at folk som selv fotograferer er interessert i hvordan, og ikke bare hva et bilde formidler.

Nei, det var for kravstort av meg å be om flere ''fasitsvar''. Ikke verd å la foto.no ødelegge (noe av) næringsgrunnlaget ditt. :-)
Birna R.
Ingen fare Caroline. Mine bilder ''får'' ingen få lett, det skal de iallefall få merke. om de får lyst til å forsøke
Kai-Wilhelm N.
Sorry, hadde bare glemt at noe av kunsten med å se på bilder er å se på det *som* det er - ikke *hva*...


-k
Caroline M. S.
Jeg er overbevist om at ingen hadde ''fått bildene'' dine om du forklarte alt nitidig ned til den aller minste detalj. Det er vel heller ikke så mange som har lyst til å direkte kopiere andre, men det er interessant å vite hva og hvordan likevel. Ikke for å kopiere, men bruke den nye kunnskapen til noe helt annet. Se bedre for eksempel. Eller lettere komme på sporet av hva du vil formidle med bildene dine. :-)
Birna R.
Du kan få 30% rabatt på neste kurs Caroline.
Caroline M. S.
Takk, takk! Jeg skal ta utskrift av denne siden. I tilfelle du glemmer tilbudet ditt. ;-) Også lover jeg at jeg skal prøve og ikke herpe mer under bildene dine. Ha en fin kveld! :-)
Frode A.
Dette må jeg si var lekkert!
Et fasitsvar som må egne seg flott på veggen :)

Mvh: Frode
Lars-Anders M.
Hvorfor så store bilder Bjørn. Ellers må jeg si du har din egen stil. Og den med varrierende resultat. men kreativ er du.
Birna R.
'store'' bilder, LAM? aldri over 200 KB så langt jeg kan unngå det og det er nesten bestandig.

(på min skjerm er dette bildet bitte lite, så det med størrelse er relativt)
Christer B.
Fine farger og linjer, funker bra dette.
Avsluttet .
Här har du fått till fina färger.
En helt okej bild !

(Vem är KG Stolt och vad är för annan sida du skriver om ?)

Nisse
Birna R.
Du er og blir like dum som KG Stolt og det er lite å være stolt av, men slikt krever jo en viss intelligens for å forstå, da.

Igjen, et bilde sperret og du er på nytt innrapportert til fotodotno.
Dag T.
Hehe, men meg blir du ikke kvitt så lett...

Likte dette, fikk litt Marianne Heske-assosiasjoner av fjellene. Siden jeg er ekspert på bilder tatt via speil så jeg selvsagt med en gang hva det var :-)
Birna R.
Ikke no' problem med deg Dag: selv om vi kan være hjertens uenige oss imellom av og til, så skjer det da i sømmelige fromer må vite.

Aner ikke hvem denne M. Heske er, men det høres jo ut som det er en-eller-annen (foto)kjendis? Jeg leser lite fotolitteratur, mest nokså fagpregete greier, og må derfor lage bildene mine uten eksterne forbilder i kjendis/doldis-sfæren.
Avsluttet .
Hei Bjørn

Det du sa om at du ikke bruker forbilder gjør deg selv til et forbilde, og det har du vel ikke bedt om å bli, men det er du da engang for mange av oss.

Fin facit med knalle farger. Burde absolutt være en drøm å markedsføre bilruter med (med litt bearbeiding av bildeflaten først selvsagt).

Vh Svenn
Dag T.
Hun er en norsk kunstner som har brukt video-opptak av en del fjell-landskaper som grunnlag for bilder. Jeg synes konturen rundt fjellene ligner litt på dette.
Birna R.
OK, greit å bli oppdatert. Takk, Dag.

Da vet jeg iallefall hvorfra jeg *ikke* har blitt inspirert ....
Dag T.
Trodde vel ikke det heller. Fra patentverdenen ser jeg daglig at gode ideer oppstår uavhengig av hverandre. Der, som til en viss grad innen kunstverdenen, er det førstemann til mølla med gode ideer, noe som til tider kan være ganske frustrerende.

Newton hadde sin samtidige, Leibniz, som hadde tilsvarende ideer og Darwin på visstnok tvunget til å publisere fordi det kom ham for øret at andre var i ferd med å publisere. Så hvorfor skulle det ikke hende med oss vanlige dødelige?
Caroline M. S.
Dag har rett – dette minner jo faktisk om Marianne Heske. Det kom jeg ikke på. Kanskje derfor jeg likte ”fasiten” – Heske har jeg jo lært å like. :-) Ingen doldis og kanskje heller ingen kjendis, men muligens mest kjent for å ha demontert og flyttet en hytte fra Tafjord til Pompidou-senteret og tilbake igjen, 17 tonn stein til Italia og reist Europa rundt med kamera og en kasse dukkehoder. Konseptkunstner (ideene bak kunstverket viktigere enn selve kunstverket).

Hun lagde videoinstallasjoner på 1970-tallet (bl a en riktig fornøyelig, filosoferende sak med spørsmål om hva som er kunst) og begynte ganske tidlig (begynnelsen av 1980-tallet) med å bearbeide stillbilder (natur, fjell) fra video på PC (fotograferte visstnok videobilder med analogt kamera og scannet) og overføre til andre materialer (lerret, stein, papir, glass, metall).

Du leser kanskje ikke kunsttidsskrifter og fotoblader, men kanskje du kjøper frimerker? Da kan du ha sett to av hennes bilder som frimerkemotiv sommeren 2000 (uten at jeg med det mener å påstå at du har latt deg inspirere *SS*).
Bjørn J.
Du sier at bildet ikke har noen dypere mening. Greit, men det er jo et vakkert og dekorativt bilde som likevel har nok indre spenning til at det ikke er kjedelig. Det virker nesten som du unnskylder deg for å ha tatt bildet, men det er jo slett ingen ''elg i solnedgang''.
Birna R.
noen kunne jo f.eks. hevde at jeg er en ''patetisk wannabe samtiuskunstner'', vet du.... misunnelige folk er det flust av.

jeg tar bilder av denne typen fordi (a) det er jo et fint motiv, og (b) det er er marked for bilder av fine motiv, særlig om man gjør evt. en ny vri. med andre ord, penger, men som næringsdrivende kan dette aldri aspekter oversees, selv om det ikke er styrende. ser ikke noe galt i det.
Avsluttet .
I dagens samfunn er media (veldig generøs betegnelse) DEN viktigste kilden til informasjon både for kunst og konsumerprodukter. Bilder (enten fra video eller still) spiller en rolle enten man vil eller ikke. Jeg sier ikke at markedet er styrende, og det sier ikke du heller ser jeg, men selv om man har en kunstnerisk plattform å jobbe ut fra må man ha lov til å tenke komersielt i visse sammenhenger.

SLIK skal (må) det være etter min mening !!!

Vh Svenn
Mikael L.
Hej Bjørn,
Alltid kul att se dina kreativa alster! Mäktiga färger och en fint komponerad bild.
/Mikael
Johan G.
*BOKMERKET*. Dette bildet var snedig tenkt og utført. Kjipt landskap ? Lag et selv ... osv.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu