Bygård IV
Egentlig hadde jeg tenkt å gå tur i dag, men det fristet lite i slapset. Slik ser det ut når man ikke en gang trekker fra gardinene. ;-D
Bildet inngår i albumet Bygårder i Oslo -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-01-11 16:30:46
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-01-11 16:31:45
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-01-11 23:44:51
    Versjon #4
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 14-54 mm, 1:2.8-3.5
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger387
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_72975} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Inger Anne Maritsdotter V.
Heisann:)
Ja du bor i et ''anstendig strøk'' , ser jeg:-)
Tja....fint å se at du tester ut PS og ''leker'' deg litt:-)
Behold fotogleden....:-)
Likte best #1 her , uten at det blei det ''helt store''....
Kanskje du skulle ''leke'' mer med dette motivvalget?
Jo #3 var også litt stilig da.
Men utover det så blei dette ''litt kjedelig''......:-)
men eg vil gjerne se mer av dine ''urbane motiver'':)
Stå på!:)
Hilsen Inger Anne
Caroline M. S.
He, he - anstendig strøk? Da jeg flyttet inn her var det et bordell som het ''To søstre'' i de blå vinduene. I de hvite var det ''kinesisk kurssenter'' (les: spillebule - slik en som man normalt kun ser på film - nesten umøblert, nakne lyspærer i ledning fra taket, røykfylt og masse svartkledde menn med tykke lommebøker). Nå er det mindre fargerikt her og de gamle beboerne har blitt byttet ut med studenter og nyutdannede.

Kjedelig? Ja! Jeg syntes bildet passet helt utmerket med sinnsstemningen min i dag, og v2 ser omtrent ut som det måtte ha vært her på en like trist og grå dag under krigen. Jeg kjeder meg. Gidder ikke gå på kino en gang. ;-D
Bjørn H.
Hei ... Caroline ...

Enkelt og greit, er det slaps ute, kan du jo bare ta bilder bak din rute...

Bak gardinene du knipser i vei, og ganke enkelt, bildet det liker jeg ...

God kveld videre i slapset ...

Bjørn :¤
Steinulf L.
Bra slapsejobb dette her. Godt at vinduskarmen til høyre er med.
Tarjei Ekenes K.
liker v3 godt jeg

:-D ! son tarjeiav !
Sverre Farstad H.
Spennende utgangspunkt for et uvanlig bilde, dette. For meg ville det fungert bedre om du enten hadde fjernet vinduskarmen t.h i bildet, eventuelkt fått med den v. også. Likte absolutt #1 best, og når det gjelder #3............
Mavh Sverre
Caroline M. S.
Ha, ha - jeg også Tarjei. Ble straks i litt bedre humør av den. :-D
Marit E.
Hei Caroline

Ja, hvorfor bevege seg ut når du har både vindu og gardiner?
Tøft bilde, jeg likte best versjon 3. Definitivt best på en dag som denne!

Det blir sikkert myyyye bedre imorgen.......

mvh Marit
Tom D.
Javel.....sånn er ditt humør i dag.

Er enig med Sverre mht vinduskarmen.
Ellers er jo dette fantasifullt.

Jeg hadde blitt trist av å sitte slik bak gardinene ;)

Mvh Tom
Eskil O.
Egentlig et opptimistisk bilde, men jeg ser også den litt kjedelige stemningen.

Eskil.
Inger-Lise S.
Hei Line! Så du kjeder deg? Vel,det kom da et spesielt bilde ut av det da! :-) Jeg likte v#1 best,-sikkert ingen overraskelse! DEt er noe med bildet som tiltrekker meg,men kan ikke sette fingeren på det...Er vel mitt humør det...Godt påfunn,men så er du nå kreativ og da! Og du tar i det minste bilder.....
Hilsen Inger-Lise
Arne S.
Fortvil ikke, kjedsomhet er en spire til kreativitet :) Synes du formidler en troverdig stemning. Og helt beine linjer ...

:) arne
Eli B.
Hei, synes egentlig ikke om noen av bildene, men at de er et bilde på din kjedsomhet kan være riktig. Tror ikke man ville tatt et slikt bilde en dag man er i godt humør. Ellers er det bra man tør å eksperimentere.
mvh Eli
Frode A.
Kjedsomhet kan føre til mye bra :)
V1 ble best synes jeg (litt tungt i høre siden), men da jeg ikke er den største fan av stiklinger synes jeg de kom litt for mye i fokus for meg. Blåfargen på bygningen over gata synes jeg er flott :)
Litt lek med avstanden mellom kameraet vinduet og blenderåpninger kan være noe du kan leke med når du kjeder deg fremover ;) det er godt mulig å ''fade'' ut stiklingsgardinene mye mer og det vil bli et helt annet bilde.

Stå på videre :-)))

Mvh: Frode
Hans Olav S.
Det var da voldsom til tristelser, men det er vel sånt det er når man kjeder seg ;)

Bildet ditt fikk meg til å tenke på det triste bylivet. Jeg er jammen glad jeg bor langt fra eksos, støyende biler, ungdomsgjenger, vold og narkotika.

Ville ikke byttet med deg for all verdens penger.
Naturen lenge leve :)

Tre'eren fikk meg til å dra å smilebåndet :)

MVH
Hans Olav
Thorfinn B.
skildring av et tomt og anonymt byliv fra innsiden. Alle tre versjonene gode på hver sin måte. Samme bildespråk, men likevel tre utgaver som beskriver hver sin historie. v1 som beskriver det kalde, v2 det gråe/triste og v3 som beskriver menneskets iherdige kamp for å sette farge på bytilværelsen. Meget bra...
Caroline M. S.
Takk for kommentarer og forslag. Jeg har lagt ut en v4 uten vinduskarm etter tips fra Sverre m.fl. Tok flere bilder - både med og uten ramme og med mer og mindre synlig gardin, men likte best denne med karmen til høyre. Jeg syntes det ble for mye innramming med de med ramme på begge sider og for lite vindu med de uten ramme.

Frode - i disse bygårdene fra ca 1890 med tre meter under taket, stukkatur, rosetter og prismelysekroner passer det ikke med annet enn blonder og kniplinger. Tro meg. Jeg har prøvd. :-) Skal legge ut et annet ''bak gardinet''-bilde til deg neste gang.

Inger-Lise: Jeg håper det som tiltrekker deg med bildet er det Eskil skriver - at det egentlig er et optimistisk bilde (fargene ute på v1 er ikke så veldig grå - skulle til å skrive håpet er lyseblått, men det er vel lysegrønt det heter *S*).

Thorfinn: Jeg liker tolkningen din. Selv om jeg selv elsker å bo i by, liker blokker bedre enn fjell, asfalt bedre enn gress, lyktestolper bedre enn grantrær, larm bedre enn stillhet, 100 fremmede bedre enn naboen på søndagstur.... men ikke biler framfor rev og elg. :-)

Hans Olav: Jeg skal prøve, men jeg tror ikke jeg klarer å ta bilder som vil gi deg et nytt syn på byen. Kanskje ville jeg kommet lenger med å spandere en øl eller fire? ;-)
Marthin H.
Du er fantasifull Line!
flott!
Sverre Farstad H.
Hei igjen. Når jeg nå ser #4 må jeg nok innrømme at #1 er best som den er.
Mvh Sverre
Avsluttet .
Meget god ide og bra gjennomført. Morsomme greier du bør jobbe videre på. Du har fotogene naboer!

-k
Nils L.
v4 er bra. interessant og dekorativt.
Ang autolevels: Du kan selv bestemme hvordan det skal oppføre seg. Gå inn i Levels -> options og sett % verdiene til 0. velg enhance per channel contrast - snap neutral midtones - save as defaults.
For eksempel. Neste gang du bruker autolevels er det denne innstillingen som blir brukt....
Prøv deg fram med hva du synes er best.
Mvh Nils :-)
****
KG S.
så du går o gömmer dej bakom gardinerna ;-)
lite ovanlig idé men det håller på att bli en hel serie nu, inte sant? Stå på!
Elisabeth S.
Hehehe.. syns faktisk v3 var utrolig tøff! :D De andre ble litt blasse... litt intetsidende, kanskje. Lite å feste blikket på. Mens v3 i bokstavelig forstand suger blikke til seg.
Liker det, jeg. Passe abstrakt.

Hva skal vi vel med stamp-tool i Photoshop når vi har gardiner?


*Elisabeth*
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Elisabeth: Ja, ikke sant. :-) Det er masse som kan gjøre nytte for seg som stamp-tool eller filter oppdaget jeg i sommer da jeg drev på og tok bilder av bygårder gjennom sånne plastikkgardiner man dekker til med når man pusser opp fasader. Jeg antar at erfaringene fra da hang igjen når jeg her ikke trakk fra stuegardinet. :-)

Nils: Takk for tipset. Smart - det skal jeg prøve. :-) Her la jeg helst ut v3 bare for gøy (siden den ble så vill). Vanligvis bruker jeg ikke auto-funksjonene i PS, men det må jo være veldig praktisk om jeg har en haug bilder jeg ikke gidder jobbe noe særlig med (for eksempel passe dølle festbilder folk absolutt vil ha papirkopier av).
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu