Hørtekollen - Den gruelige Precipice
«Kong Haakon på Hortekollen og hans datter.<br>
Ved den sydlige Bred av Tyrifjorden i Syllingdalen ligger den for sin Steilhet og skjønne Udsigt bekjente Hortekol. Her boede i gamle Dage Kong Haakon, der havde en eneste Datter, som var så smuk og hvis navn var Siri Sara. Hun elskede en vakker Ungkarl, men da han var av ringere Byrd, holdt de deres Forbindelse hemmelig. Da Kongen fikk dette at vide, ble han meget oppbrakt, og da Datteren ikke vilde forraade sin Elsker, blev han så rasende, at han satte hende i en Baad og styrtede denne fra Fjeldes Tinde ned i fjorden. Den stakkels Pige omkom, men navnet; Siri Sara, lyder ennu i Dalen. Hennes lig skal være bleven jordet paa Skylling Kirkegaard, hvor der tilforn skal have staaet en Sten med Inskrift paa, der blev antaget at have dekket hendes Grav.»
Bildet inngår i albumet Sylling - Sylling, ei bygd nord i Lierdalen
http://www.sylling.no
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger211
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_74635} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
lars morgan k.

Hei

det fineste her var forgrunnen, midtpartiet og bakgrunnen (himmelen) funket ikke særlig bra. Dette kan bli et bra bilde dersom det tas med annen belysning eventuellt med polariserings eller nd filter for å få mere fart i himmelen.

vennlig hilsen
Lars Morgan
Odd Tore S.

Hei
Enig med Lars Morgan. Dis gir dybde og stemning, men her er det vel mye utbrent himmel.
I forhold til tittelen var dette et ''snilt og harmonisk'' bilde av Hørtekollen. Fra Skaret/Sollihøgda er den noe mer gruelig.
MVH
Odd Tore
Svend Asbjørn S.

Ja, jeg er enig med dere begge to. Det var litt disig den dagen, så jeg klarte dessverre ikke å få det klarere enn dette. Prøvde også å redigere litt i Photoshop, men det ble ikke noe bedre det heller.
Grunnen til at jeg liker dette bildet, er gården Hørte som ligger i forgrunne, helt innunder Den gruelige Precipice. Skulle kanskje tatt det med i beskrivelsen. =)

Men følg med, jeg har flere bilder av Hørtekollen på lager!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu