Blåmeis
Mitt første forsøk på en collage.

Jeg ser selv enkelte ting som kan forbedres, men det holder jeg hemmelig. Vil heller vite hva du synes.
Bildet inngår i albumet Fugler -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-01-29 18:19:47
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger364
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_75047} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .

Utrolig flott, men softingen i midten kunne vært gjordt bedre.

mvh
Terje
Petur E.

Enig. Utrolig flott bilde.

Petur
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette var en flott collage!
Fint satt sammen , syns det passa slik.
Fine fugler.
Atle P.

Takk for skryt så langt.

Enig Terje, jeg synes det ble for mye hvitt, hvis de var det du mente.

Har lagt ut en noe endret versjon. Der er den vite delen av bekgrunnen kuttet ned, men samtidig blir overgangen mye tydeligere og gir en glorieeffekt som jeg heller ikke synes så mye om.

Er litt usikker på hvordan jeg skal gripe det an...
Jonny E.

Eg e ingen ekspert på dette ,
men eg synes det bør være tilnærmet lik skarphet på meisene når de er i nesten lik størrelse.
Fine meisebilder i naturlige omgivelser.

Mvh JonnyE
Kjartan T.

Jeg synes dette ble ganske meningsløst. Hva er målet? Å få det til å se ut som om det sitter fem blåmeiser i samme bilde?

Det ser ikke ut som du er opptatt av blåmeisens mange rare positurer, for du har ingen bilder som viser noen. Du prøver vel heller ikke å vise individuel variasjon i blåmeisens fjærdrakt, for bildene er ikke egnet til det.

Da handler vel det hele om å lage et morsomt eller pent bilde å se på. Der mislykkes du i mine øyne fordi det blir for rotete. Skarpheten på meisene er ikke god nok og de umarkerte overgangene mellom bildene er ikke umarkert nok. Du burde kanskje heller ha valgt å vise tydelig at det her er snakk om fem forskjellige bilder. Ikke bare trykt det sammen til denne smørja.
Avsluttet .

enig med kjartan. ser ikke helt poenget med å sette sammen bildene slik du gjør her. tror de kunne stått bedre for seg selv, det blir litt mye blåmeis på en gang rett og slett.
noen av bildene mangler en del skarphet.
Avsluttet .

Hei Atle, Ja det var det hvite som jeg trodde var softing i PS. Nå ser jeg overgangen, og forstår problemet. Det er ikke lett å klippe ut å lime inne en fugl med så mye fine hår, uten at den får en glorie som du beskriver.

Her ser du tre bilder som jeg har satt sammen bilde nr. 27398 Det ble gjort med at jeg hadde kamera på samme ståsted hele tiden, og foretok eksponeringer etter som det kom fugler på brettet. Da slipper du problemet med bakgrunnen som er den samme hele tiden.

mvh
Terje


Atle P.

Takk for kritikk, så det er sånn det er når man ber om å få det :-)

Selv syntes jeg ikke det var så stor forskjell i skarphet, jeg må faktisk studere bildet nøye for å legge merke til det. men jeg tar det til etteretning.

Kjartan, er stort sett uenig med deg. Alle fire meisene sitter jo i forskjellig positur, kanskje to som er litt like, og formålet var nettopp å vise et pent bilde av blåmeisen i forskjellig positur. Og hva er det som gjør bildet rotete? Trer ikke mesiene klart nok frem? Forstyrrer bakgrunnen? Jeg sitter igjen med flere spørsmål en svar.

Terje, det har lett for å bli enten en glorie eller for har dovergang som gjør at det ser kunstig ut. På mitt første forsøk prøvde jeg å derfor å lage en stor myk overgang. Men da ble det litt mye hvitt. Jeg får jobbe med det.
Kjartan T.

OK, så det var det som var tanken... Jeg har sett veldig mye på meiser, og blåmeisa kan jo sitte med hodet mellom beina, den kan sitte med kroppen vridd som en skarv, den kan henge opp ned i greinene, den kan stå på en fot og den kan gjøre de utroligste ting med fjærdrakt og holdning.

Her har du tre bilder der den sitter med hodet til side og et der den sitter helt vanlig vendt mot oss (riktig nok med litt reist isse). Hadde du jobbet med denne ideen kunne du fått noe virkelig bra, men jeg mener dette svikter og blir kjedelig.

Liker du vireklig disse softa overgangene mellom bildene? Synes du dette ble en god sammensetning?

Vel, i så fall har vi forskjellig smak. Jeg mener ideen om å vise blåmeis positurer i en collage kan være god, men du må jobbe mye mer med bildene og enda mer med layout.
Atle P.

Ja, jeg liker softa overganger, bedre enn jeg liker et oppsett med separate bilder. Idéen var å skape et preg av miljø, samtidig som hver meis kom klart frem og jeg utnyttet hele bildeflaten.

Men som det går frem av kommentarene til Terje, så er jeg ikke helt fornøyd med resultatet.

Bl.a kunne jeg tenkt meg den til venstre i midten, men sleit med å finne en god balanse der. Kanskje om jeg kutter ned til tre stykk, og blir kvitt den ene av de to like.



Espen G.

hei... dette var en veldig god montasje. bildene står godt sammen.
det var litt annerledes lys på fuglen helt til venstre.. det ville jeg kansje fikset litt på.(lage den litt mørkere)..
den softe overgangen var ikke helt perfekt, men jeg synes den var bedre en #2.. en mellomting hadde vært tingen ;-)
ellers synes jeg det var kvalitet over bildet. veldig bra.

-Espen-
Thorfinn B.

søtt og greit. Kunne ønsket meg mer gjennomgående softing eller mer skarphet. Nå blir det verken fugl eller fisk, dvs fuglene er jo der da.
Atle P.

Espen, enig. Det at lyset er annerledes der er noe som irriterer meg også. Har fundert på om jeg kan fake litt blå himmel på de andre for å få mer balanse. I forsøket på balanse prøvde jeg meg med den føgger'n i midten, men fikk det ikke til.

Thorfinn, hehe :-)

Jeg prøver meg kanskje på nytt i løpet av helga...
Mike T.

Hei Atle,
vel vel, jeg synes at du i minst en av kommentarene overfor får en altfor spissformulert kritikk, spesielt når du skriver at dette er ditt første forsøk på en collage.
Det viktigste med bildet for meg er at det virker alldeles koselig - og jeg har lyst å være med. Du har da i hvertfall gledet MEG en liten stund.
Så er det prisverdig at du forsøker en collage som er helt annerledes enn de fleste andre som jeg har sett på dotten. Og tross alt lykkes du så pass med dette, at du vil nok inspirere andre til å eksperimentere selv - spesielt når de har fått juling for egne forsøk.
Forutsetning for en vellykket collage er etter min mening at ALLE enkeltbilder er av høy kvalitet. Når det gjelder meisenes framferd/positur får du full uttelling, skarpheten er imidlertid middelmådig, og fargene kunne nok vært kraftigere.
Komposisjonen synes jeg er bra. Også med overgangene mellom bildene er du på rett vei.
Fasit: Et behagelig bilde med mye bra, samt en god del forbedringsmuligheter og masse å lære av - også for meg ;-).
Hilsen Mike
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu