Harr'u no etanes eller?
Med fare for å få enkelte deltagere her på dotten til å bli dårlige i magen, legger jeg allikevel ut nok et fuglebilde ;)

Bildet inngår i albumet Fugler i bynatur. - Litt av hvert av fugler her i Kristiansand.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF 80-200mm F2.8L+ 1.4x konverter
  • Brennvidde280mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeIso 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger564
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_77809} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Lars-Anders M.

Liker sjelden fuglebilder. men her har du kykkets bra. Liker spesiellt farverne på brystet.
Jonas L.

Fint og detaljert av kråka. Ikke alltid man får denne på såpass nært hold så man kan studere fjærdrakten slik som her.
Fuglebilder ser jeg gjerne flere av, men det kreves en del av fotografen for at bildene ikke drukner i mengden.
mvh JL
Mike T.

Hei Frode,
igjen skarpt og veldig bra fokus. Hmmm: 200mm+1,4. Har aldri jobbet med slikt, men tror at det er ganske krevende. Spesielt når det er så mye mørkt i hodepartiet, mens solen skinner på isen. Respekt.
Forøvrig en fin fugl i bra stilling, og ingen forstyrrende elementer.
Hilsen Mike
Venche J.

Festlig Frode. :)

Henger meg på kommentarene til de over.

Wenche.
Carsten A.

Kråkefugler er ikke enkle, mistenksomme, raske, bare prøv på skjærer f.eks.

Dette er meget bra gjort med såpass kort brennvidde. Bildet er også teknisk meget pent presentert av et vanskelig motiv. BRA!

MVH CA
Inger-Lise S.

Skarpt og fint bilde.Likte også posituren på kråka.Fin og passende bakgrunn.

Inger-Lise
Caroline M. S.

Flott fuglebilde dette og morsom positur. Den ser litt menneskelig ut og billedtittelen din passer godt synes jeg. I likhet med Lars-Anders synes jeg særlig fjørene på brystet har blitt fine. Skulle ønske du hadde fått øyet litt tydeligere.

Ellers må jeg si jeg synes det er synd at flere nå føler de må unnskylde bildene de legger ut på Dotten - enten det nå er fugler, katter, blomster eller landsskap. Det er mer enn nok variasjon i motivmengden til at hver og en bør finne noe som engasjerer og interesserer en, og gode bilder (som dette) burde alltid være velkomne. :-)
Odd Eirik S.

Meget bra levert fuglebilde.

Forventet jo ikke annet når jeg så det kom fra deg. Så snart det dukker opp et fuglebilde så tenker jeg - Frode.

Kan jo bare henge meg på det som er sagt fra før. Skarpt og fint.

Ser ut som den har en mistanke om at noen har den i fokus. Sitter liksom avventende og stirrer. Er vel derfor du har valgt den underteksten du har.

Det er jo sjelden man får studere alle disse fuglene på nært hold. Med dine bidrag her på dotten så gis det jo rikelig anledning til det. Setter stor pris på det.

Tror ikke du skal bekymre deg for at noen blir dårlige. Om så skulle være, så er det jo ikke ditt problem.

mvh
Odd Eirik

Carsten A.

Jeg er enig med Caroline M. Skilbred og Odd Eirik Skjolde at det ikke gir mening å beklage et motivvalg i seg selv. Det var derfor ikke noen grunn til at fotografen selv skulle gjøre det.

Poenget er å lage gode bilder. Det er ikke motivvalget som er avgjørende for resultatet, det avhenger av hva fotografen gjør ut av situasjon eller motiv. Men, er motivvalget alt for ordinært (f. eks. sol-opp/nedgang) er det bare mer vanskelig å få til noe som er severdig. Det er de kjedelige, tankeløse knipsene vi er lei av.

At det er endel fuglebilder er vel greit nok. Som sagt, poenget er om bildene er bra. Motivvalget avspeiler vel dessuten dels en fin naturinteresse, dels viser mange gode fuglebilder at mange har skaffet seg godt utstyr og bruker det riktig - stilt overfor teknisk ikke helt enkel fotografering, hvilket dette bildet er et godt eksempel på.

MVH CA
Avsluttet .

Enda et godt fuglebilde. Personligheten skinner gjennom her. Gleder meg til neste! :)
mvh - mr
Frode A.

Takker så mye for kommentarene deres :)

Jeg er for tiden fullstendig hekta på fuglefotografering og det er jo noe som de fleste her på dotten kan se ;)
Jeg prøver å variere litt på bildene (artene ivertfall), men jeg skjønner jo at mange synes det er mye fuglebilder.

En av grunnene til at jeg startet med fuglefoto var å lære meg å bruke kameraet bedre. Fugler er som CA kommenterer ikke det letteste man kan ta bilder av, men man lærer utrolig mye av det. Både å være kjapp og stødig, samt å klare å følge fuglene i flukt er noe som må til, og jeg har etterhvert tilegnet meg mye lærdom ved å prøve ut forskjellige innstillinger, måter å støtte kamera/objektiv (bruker ikke stativ til slike bilder), samt at jeg etterhvert får lyset til å spille på lag med meg istedet for å være en fiende ;)

Skjærer har jeg enda til gode å ta bra bilder av, da de som CA sier er meget sky. Kråker blir faktisk ganske enkelt i forhold der ;)

Jeg kommer nok etterhvert til å kjøpe et objektiv med lengre brennvidde enn det jeg har tilgjengelig pr. i dag, men slikt koster jo penger.....:-( så jeg får prøve å være så indianer som jeg bare klarer og snike meg stille inn mot mine ''ofre''.

Mvh: Frode
Karl Flemming B.

Enda et godt bilde,Frode. Det beviser alle de kommentarer du får.
Har i lengre tid forsøkt å ta noen motiv av en flokk hegrer vi har ved en os i mitt distrikt. Tror jeg forstår at sted og tid var på din side denne gang, - også. Godt gjort.

Forøvrig, du har intet å beklage. Godt å høre at så mange er enig i det. Alle forsøker vi vårt beste. Og må vi le litt, så ler jeg heller med deg enn av deg. For teksten din sammens med bildet fikk i alle fall meg til å le.
De kan være fantastisk freidige disse skapningene. Gleder meg til ditt neste bilde.
Flemming
Jan W.

Fint fanget kråke Frode.

Skarp og i fine omgivelser og belysning. Bra jobbet.

Kan jo tidvis være vanskelig å komme innpå, men i likhet med mange andre fugler er de ofte enklere vinterstid når det er mindre tilgang på mat.

Jan
Rune N.

Jeg ble ikke dårlig i magen, i alle fall. Et veldig bra fuglebilde. Slutter meg ellers til bekymringen over utviklingen her på ''dotten'' i det siste.

mvh
Rune
Grethe B.

Klart og fint fuglebilde, herlig pjuskete bryst...stilig foratilling på an fugl, den venter tydelig på noe ja..Fint med den svarte fuglen mot den hvite snøen. Misunner deg og få tatt slike jeg...du er flink og catche slike fjørkledte vesen!

mvh
gt
Tom A. T.

Flott bilde som formidler ''personligheten'' til denne kråka på en utmerket måte. God blikkontakt har du med den også. Det er slettes ikke noen lett oppgave å lage gode kråkeportretter!
mvh Tom T
Lars Erik N.

Hallais Frode.
Det er bare å fortsett å legge ut bilder. Så lenge bildene er av god teknisk kvalitet (som her) så har du ingen ting å frykte. Jeg har selv prøvd meg på kråker, og det er vansklig å få lyset riktig. Enten forsvinner det svarte eller så blir det overeksponert. Her har du lykkes.

Hilsen
Lars

Frode A.

Takk igjen for kommentarer folkens :)

Flott at dere liker bildet, men jeg begynner nå få få litt nerver for at jeg ikke skal klare å overgå dette bildet neste gang :)
Men som i livet ellers vil nok bildene jeg tar ha både topper og bunner, noe man nok bare må lære seg å leve med ;) (selv om man i bakhodet har en drøm om evig stigning)

Mvh: Frode
Stig B.

Prestasjonspress er bra, prestasjonsangst ikke like bra :-) Slik er livet; når du legger ut bra bilder så skal det øke selvtilliten, ikke ødelegge for neste bilde.

Bra positur, skarphet og detaljering. Fikk ikke helt tak på øyet, men god holdning. Enig i at motivvalg i utgangspunktet ikke skal unnskyldes, kun dårlig kvalitet.

Mvh Stig
Kristine G.

Fugl med pønkesveis, hehe :-) Flott bilde, utrolig skarpt, indianersnikinga di må være ganske vellykka :-)
Kristian S.

Kult bilde. Kråken ser penere ut en den gjør i virkeligheten
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu