Green Igloo
...det sner, sner og sner fremdeles
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Annetsittende i bil
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger264
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_77947} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Tom R.

Ja desverre så gjør det bare det, noe som kommer
godt frem på bilde her.
Et greit vinterbilde, men ikke noe mere.

Tom:)
Jarle L.

Bare en liten vær-rapport, Tom.
Takker
:)
Jarle
Caroline M. S.

Dette ble ganske bra synes jeg. Liker det at båten viser så utydelig gjennom snøføyken og den lille, røde fortøyningsdingsen (hva heter nå de igjen?). Litt synd at snøen ikke har blitt hvitere og at det virker som det er endel gult på himmelen.
Jarle L.

Caroline: Dette var det jeg selv likte best av noen eksponeringer på en helt elendig dag.
Ikke spesielt godt, men med nytt kamera måtte jeg bare prøve :). Fikk jo frem at været er elendig.
Sne er ikke enkelt, kikker litt på diskusjoner for å få tips.
Det gule kan være refleks fra bilvinduet. De andre bildene er tatt med vinduet åpent, men her fikk jeg en ekstra effekt av den våte ruten.

Takker

Jarle
Caroline M. S.

Hei igjen - jeg vet ikke hva slags kamera og hvilke muligheter du har, men jeg har selv slitt alvorlig med å få hvit snø hvit og ikke blå eller grå (som ofte blir gul når jeg diller med levels, brillians og kontrast etterpå).

Nå tror jeg at jeg har funnet trikset. Jeg stiller hvitbalansen manuelt med hjelp av den hvite siden på et gråkort og overeksponerer et eller to trinn. I tillegg - når jeg har tatt bilder av noe fargerikt med mye hvit snø rundt, har jeg satt lysmåleren på spotmåling (da blir det riktignok ekstremt hvitt og udetaljert i snøen i de fleste tilfellene, men på noen motiver kan det være OK).

Lykke til! Lite er så fint som skikkelig hvit snø synes jeg. :-)
Erik P.

Når man er ute i drittvær så er ikke snøen hvit. Vel, snøen er selvsagt teknisk sett hvit men jeg mener at øyet ikke oppfatter snø som direkte hvit i litt dunkelt lys. Jeg har sett denne typen kritikk før og syns det er synd at mange gode bilder blir kritisert ihjel av noen som har bestemt at snø er hvit.

Når det er sagt så kan jeg være med på at bildet godt kunne vært lysere, men den mørke tonen er med på å skape en stemning av dårlig vær (og mørketid?). Litt forstyrrende med noe som antagelig er vann på bilvinduet, selv om det jo gir litt glød rundt lysene i masten forut.
Jarle L.

Takk for fine innspill, Caroline og Erik.
Det er et EOS 300D med Canon 50mm 1.8, for nytt til å døpe det i snø :). Hvitbalansen er auto.
Jeg tok flere bilder, og noen der fargen på båten og snøen kommer bedre frem.
Her er det nok bilruta og en ekstra kraftig byge som er årsaken til de mørke tonene.

Det er tre mulige lysmålemetoder. Det som tilsvarer spotmåling må være Partiel lysmåling og iflg. boka innstilles den automatisk under AE-lås i den kreative sonen.
AE-lås beskrives nærmere på side 77/78, og tro det eller ei.....side 77 og 78 er ikke med. Jeg måtte le litt..første reklamasjon :))

Jarle
Caroline M. S.

Uff, da - så leit at utleggingen min om hvordan få hvit snø ser ut for å ha blitt oppfattet som ihjelkritisering av bildet. Det var overhodet ikke ment slik. :-) Jeg er enig med Erik - snø kan ha mange farger - gul, rosa, blå, grå, brun......... og det er ikke alltid det er hvit snø som er finest eller passer et bilde best.

Kameramanualer er noe herk! Godt du tar det med smil og latter Jarle. :-)
Nils L.

Flott snøværsbilde. Likte det godt.
Mvh Nils :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu