Bildet inngår i albumet Cuba -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1317
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_79960} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Jostein M.
Se der ja har vi gutten i røyken. Synes du fremstiller Fidel på en fin måte: ''vanskelig å få tak på og alltid i bevegelse''. Storveis igjen.
Mvh
Jostein
Caroline M. S.
Først så jeg bare Fidel Castro og tenkte det så ut som en slitt plakat på skakke. Det kunne jo forsåvidt være et korrekt historisk og politisk statement, men litt vel enkelt og kjedelig fremstilt.

Så oppdaget jeg den gamle mannen og hånden, og da var det plutselig ikke så enkelt og kjedelig. :-) Ikke så lett å se om han er sint eller glad, men engasjert ser han i hvert fall ut for å være. He, he - jeg tror jeg velger å tro han er en god, gammel kommunist som har levd et langt liv som Castro-tilhenger og nå ikke er helt fornøyd med hva han tror en framtid uten Castro vil gjøre med Cuba.

Bra bilde fordi det kan bety/vise både det ene og det andre. Liker at det er så kornete og utflytende/uskarpt og bra at plakaten er skeiv.
Inger-Lise S.
Dette var vanskelig.For meg ser det da virkelig ut som Fidel Castro selv,avbildet yngre,og at bildet holdes av en eller annen.
Carolines kommentar forvirret meg litt her..Dette må jeg tenke mer på.Spesielt hva du vil formidle her..
Og om den kornete effekten har en årsak,noe jeg tror...
Nei,jeg gir meg i første omgang..

Inger-Lise:)
Nils L.
Tja.... greit nok på mange måter....
Som minimalistisk anntydning er det ganske bra.
Liker strukturen (oftest referert til som øredøvende ''støy'' i disse trakter) - som gir bildet et litt tidløst preg - om enn et lite hint av svunnen storhet.
Vet ikke hva som er lenger ned, men føler sterkt at det ''mangler'' noe her. Ikke et enkelt utsnitt å få til i et kvadratisk format.... Det virker en smule trangt....
Håndbevegelsen er bra og gjør en god del for bildet.
Mvh Nils :-)
John G.
Synes mannens engasjement forsvinner litt for mye i ''sammensmeltingen'' med bakgrunnen. Litt vanskelig å forklare det, men savner vel en slags distanse mellom mannen og Castro...
John :-)
Arne S.
Sammensmeltingen mellom Castro og personen er tilsiktet. Det ligger en bevisst visuell tilnærming mellom innhold og teknikk. Menneskene på Cuba identifiserer seg med sin leder. Fortiden er broket, framtiden er usikker og nåtiden er ''kornete og utflytende'', men fortsatt med et betydelig engasjement. Hva skjer når Castro dør?
Nils L.
De blir ''fri'' i amerikanerenes øyne. - Og øya blir igjen oversvømt av amerikanske turister som rømmer fra sit egetproduserte marteritt :-)

MVh Nils :-)
Arne S.
Godt svart, Nils! Hadde de bare beholdt marerittet innenfor eget kontinent..

Og det gjelder ikke bare Cuba .. i bittelillesvære Molde skal nå Storkaia gjerdes inne for å skåne amerikanske turister mot moldensernes terrorkåte adferd.

Jeg melder meg ut av verden!
Tore U.
Synes for såvidt det er et bra bilde som ved sin utførelse gir inntrykk av å være fra en annen tidsepoke noe som for så hvidt er tilfelle når det gjelder Cuba.

Når det gjelder øvrige synspunkter ovenfor vil jeg påpeke at den jevne Cubaner nok ikke identifiserer seg mye med sin gale leder. Valget mellom Castro og Amerikka blir som pest eller kolera, whatever kills you first.

Cuba er et gjennomkorrupt land, ledet av en gal mann som i stedet for intelligens, er utstyrt med store mengder animalsk sluhet som sikrer grepet. Hva som skjer når Castro endelig finner det for godt å avlegge sine forfedre en visitt, tja, det vet ingen.

mvh
Tore
Carsten A.
Nja, vet ikke riktig. Ble ikke så grepet av dette, ligger ikke på samme høye nivå som mye annet du har laget. Spiller vel egentlig litt for mye på en av vår tids sentrale personers kontrafei. Elsket, beundret, hatet, og foraktet til samme tid, men en likegyldig person er dette IKKE.

Fidel Castro befridde sitt land fra en brutal og korrupt diktator (Batista) og et amerikansk mafia-velde, herunder også en utbyttende sukker-mafia. Det tragiske er jo at selv de best begrunnete revolusjoner (som denne, og den russiske, den franske) gjerne fører til at revolusjonsheltene ikke bare kaster ut forgjengerne men bytter ut det som står for fall med noe som kanskje er mindre korrupt men sjelden mindre despotisk (Stalin, Robespierre). Dessuten holder storparten av Castros eksilcubanske motstandere til i Florida, en stat alle amerikanske presidentkandidater ganske enkelt MÅ vinne. En stygg miks.

MVH CA
Dag T.
Jeg synes dette ble for grumsete teknisk. Jeg synes ikke mannen i forgrunnen kommer godt nok frem. Det er greit at man skal bruke tid på å finne ham, men jeg synes ikke plasseringen i forhold til Castros jakke fungerer.
Marit E.
Hei Arne!

Jeg får lissom itte tak på bildet. Nå har jeg også nettopp avsluttet en bok som jeg lissom itte får tak på.
Men da leser jeg boken en gang til. Så får jeg også se på dette bildet noen ganger til. Kanskje jeg får tak på det også.

Ja, det blir nok mer enn spennende den dagen Castro ikke lenger er lederen. Han har vel mer eller mindre fungert som lim som holder massen ihop.

Ja, er det ikke det jeg alltid har visst. Moldensere er noe for seg sjøl. Men roser skal de ha!! Ikke rart at amerikanerne må beskyttes :)

Hilsen
Marit
Bjørn H.

Hei !

Syns ideen og bildet er spennende på mange måter Arne.... Men sier meg vel litt enig, med de som syns denne personen som kommer inn fra høyre, blir vel anonym...

Syns du godt kunne gitt han ''litt'' større oppmerksomhet ...

Men stilen og touchen i bildet er TØFT ...

Ha en fin kveld -

Bjørn ;¤
Arne S.
Og jeg som synes dette er bildet er steikje bra!

Ja, jeg er svak for ''antydningens kunst'', som Dag en gang formulerte det så fint. Selv om bildet fungerer for meg, er det selvsagt dere som suverent bestemmer om bildet fungerer for dere. Uansett er det viktige signaler for meg. Jeg tror generelt man skal være forsiktig med å velge bilder som er lett fordøyelig, hver gang. Det vil virke reduserende for vår mulighet til utvikling, som bør være en grunnleggende målsetting på FotodotNO. Bilder som utfordrer regler og samfunnsliv kan lettere angripes verbalt og gi rom diskusjon.

Men da må deltakerne være villig til å bruke tid på bilder som ikke svelges rått. Det er en tydelig sammenheng mellom hvilke bilder vi legger ut og hvilke bilder vi kan forvente respons på. Få gidder gjentatte ganger å legge ut bilder som ingen kommenterer, selv om dette totalt sett kan være mer spennede for fotograf og betrakter. Det hviler derfor en utfordring på FotodotNO's medlemmer til å bli flinkere med bilder som krever mer enn ubetinget ros.

Jeg innrømmer at valg av motiv denne gangen er en reaksjon mot tendensen til idyllisering og standardisering av visse motivområder. Bildekritikken kan til tider virke tannløs og håpløs forutsigbar. Bredden innen norsk fotografi bør speile holdninger i samfunnet, ikke bare vakker natur, katter, fugler og barn. Med mindre dette virkelig gir et korrekt bilde av norske fotografers interesser, muligheter og utfordringer.

I så fall er jeg bekymret for FOTOdotNO's framtid.

Hjertelig takk for verdifulle kommentarer!


Toini B.
Dette funker som bare fy for meg.
Antydningens kunst, sa du og jeg sier jepp;-)
Nå skal ikke jeg begi meg ut på min tolking av dette, men jeg synes dette er tøft , strukturen kler bildet. Og mannen som kommer inn vises det akkurat passe av.

toini:)

Thorfinn B.
susende bra. dynamikken i bildet og personen nede til høyre er helt topp. Du er i storform om dagen forstår jeg :-)
Arne S.
Fin sort den TB'rasen ;) hjerteli'
Ioannis L.
Helt enig meg din egne velformulerte kommentar, Arne!
Jeg skulle skrevet mye her nå, men har ikke tid. Tar det senerere.
Men jeg føler at det er en større kunst å få betrakteren til å tenke, reflektere, og kanskje undre seg over livsperspektivet... I stedet for å lage et arbeid alle synes er meget vakkert og flott og se på... Det er jo viktig å formidle noe med større og dypere betydning enn bare den utvendige... ;)
Marit E.
Jeg har svippet innom bildet ditt et par ganger det siste døgnet. Så det tyder på at jeg ikke er ferdig med det, det henger liksom i hodet mitt. Selv om det ikke er lettfordøyelig for min arme sjel, så tar det tak i meg.

Fortsett med slike bilder, du. Vi trenger klart bilder vi ikke forstår med en gang. Og DU kan antydningens kunst.

Klart det er en større utfordring å lage slike bilder. Og ikke bare lage, men også å legge dem ut. Men tar vi utfordringen, er jeg sikker på vi kommer noen steg videre.
Jeg blir noen ganger så sjitlei mine naturbilder at jeg holder på å kveles. Men naturen er vel takknemlig å avbilde, som regel står den stille, heller ikke protesterer den. Så da får jeg øve meg på den, til jeg har lært meg det basale. Forresten, jeg ser sjelden bilder av stygg natur her på dotten. Natur som mennesker har forsøplet, ødelagt og vandalisert. Vi trenger det også.

God helg!

Marit


Arne S.
Ahh, så herlig at du kommer tilbAke til bilder, Marit. Det inspirer! Dessuten skriver du fint og klokt. Klart hver og en skal ta bilder som føles riktig og som gir glede og utvikling på det nivå den enkelte befinner seg. Det er tendensen jeg bemerker. Og det er en utfordring, ikke kritikk. Håper alle skjønner det. Generelt sett er FOTOdotNO unik og flott. Det er derfor vi engasjerer oss!

Takk også til deg, Ioannis, for inspirerende og fin tilbakemelding.

:) arne
Ketil K.
Dette hadde ikke blitt det samme med Kjell Magne...
Arne S.
Såsant'såsant! Regner med at Castro kommer til Molde snart, dersom KM ikke blir hengende i svingstanga til Otto.

Dag T.
Pass deg, Arne, eller mobber jeg deg for at du vil bildene på FOTOdotNO skal gjenspeile samfunnet, med unntak for snørrete unger (som det finnes utrolige menger av - jeg pleier å trøste fruen med at det bare er hjernen som renner ut ;-).

Nåja, jeg har sansen for forsøket, men som sagt i dette tilfellet ikke bildet. Denne ganger er antydnigen for slapp, men som idé synes jeg den er god.
Arne S.
Hehe Dag, sånt liker jeg!

Akkurat der overbeviste du meg om at snørrunger er en naturlig del av FOTOdotNO. Tar hjerne mot flere ...

:)
Avsluttet .
Fidel Castro ja, det minner meg om Cuba der jeg har vært. Men det var ikke akkurat slik , litt mer salsa og farger for meg :)

Har foresten hørt at han kalles Lille Castrat nå , men jeg vet ikke riktig :)

@nne lise :-)


Arne S.
Hehe, lille castrat. Den var ny. Men Castro representerer noe helt spesielt, ikke bare på Cuba, men i verden, og fortjener oppmerksomhet - til tross for at han er (var) Cubas mest kvinnegale mann.

Castro er en meget karismatisk person som kan få de største skeptikere på sin side. Det beviste han under demonstrasjonen i 1994, som han snudde elegant til sin fordel. Han er i stand til å trollbinde en hel nasjon med sine taler. Men det var før han skiftet navn ..

:)
Lars-Anders M.
Ja dette var et grått bilde av en farverik person. Men ok.
Arne S.
Bra sparring, fin kommentar! :-)
Lars-Anders M.
Er det Nelson Mandela som står bredvid. Da har du to fluer i samme smell. Bra bilde, liker stilen. Stå på.
Arne S.
Hehe, ligner Nelson, men det er ikke han. Var forresten nesten sammen Mandela på Robben Island i høst. Han kom dagen etter. Men jeg var i cellen hans. (U see later :-)
Caroline M. S.
He, he - og her trodde jeg at det var j_e_g_ som valgte og tolke mannen som god gammel kommunist og Castro-tilhenger. Men så var det ikke meg likevel, men du som med å la plakaten henge skeivt (Castro på hell) og ved å la den gamle mannen nesten gå i ett med Castro satte meg på de tankene. Jeg får trekke tilbake rosen for at bildet kan vise både det ene og det andre og bytte ut med ros for at du fikk formidlet det du ville. :-)

Ros skal du også ha for å legge ut bilder med masse hjerneføde. Om alle var i stand til det, ville det vært vanskelig å løsrive seg fra PCen og foto.no. :-)
Arne S.
*Smil* - den satt!
Siri Elisabeth J.
Glede over Castro? Glede over at mannen begynner å bli gammel?
Liker dette. Kanskje håndflaten er litt for lys, trekker litt for mye oppmerksomhet?

Mvh Siri:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu