Nå har jeg lært: det er Ærfugl !
Har forsøkt med litt mer ISO enn det jeg pleier, for å få opp hastiget og blendet godt ned, for å unngå utbrenthet i hvite områder. Men jeg syns kansje det blir litt i det groveste laget når jeg beskjærer i tillegg, eller hva?
Hvordan funker det med så kraftig beskjæring?
Dette var mange spr. men jeg lar det stå til :o) Kritikk tåler jeg.
Bildet inngår i albumet Fugler - Har sett på alle de fine fuglebildene her på fotodtno og blitt bitt av basillen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-03-26 02:02:11
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-03-27 01:08:06
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 10d
  • Canon EF 75-300 III
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/1000s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • AnnetTatt fra båt sist lørdag i Ormefjorden.
    Frihånd, siden det er jolle jeg satt i.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1071
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_81751} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Ketil K.

I dette bildet har du fått til masse bra! Det aller beste synes jeg er diagonallinjen på hodene/nebbene og vingene. Lyset er bra og eksponeringen av særlig det lyse på ærfuglhannen er fint.

Hva som kan forbedres? Noe av det vanskeligste er å få hele eksponeringen korrekt på et motiv som til de grader inneholder forskjeller i lyst og mørkt. Her blir detaljeringen i det mørke til dels noe gjengrodd. Bedre optikk er nok muligens det som skal til. Det er mulig også noe å hente på selve bildeutsnittet - selv om jeg personlig liker et tett utsnitt skulle jeg gjerne sett vingeavslutningen på nærmeste fugl. Litt mye uro på avslutningen i venstre del av bildet kan sikkert også nevnes.

Men alt i alt meget bra!
Stig B.

Eksponeringen gjør at man her ser mer detalj både i det hvite og det mørke på hodet (øyet viser godt), men jeg synes grunntonen i bildet er litt for mørk. Når jeg tar bilder på 400 iso så bruker jeg Neat Image til å fjerne støy, som jeg synes jeg ser noe av i bildet.

Veldig bra dynamikk i dette bildet, med fin fartsfølelse med passende blanding av skarphet / uskarphet. Utsnittet er kanskje litt trangt, skulle gjerne hatt med hele fuglene.

Jeg sliter ennå med å få fluktbilder som er presenterbare, dette var bra.

Mvh Stig
Petur E.

Hei Knut
Dette var et bra skud. Liker det veldig godt.

Petur
Inger-Lise S.

Hei! Enig med Petur her! Må da være litt av et skudd dette.Nå er ikke jeg noen fuglefotograf,men ville likevel hatt det litt skarpere..Liker det dette utsnittet,selv om jeg gjerne ville sett vingespissene.Men det tekniske tror jeg at jeg overlater til kyndigere folk her..

Inger-Lise:)
Frode A.

Et undereksponert, men bra bilde.

Om det hadde vært mulig kanskje et utsnitt uten vingekutt i front hadde vært bedre? Uansett er det slett ikke lett å ta slike bilder.

Du har undereksponert med -1 EV ser jeg. Kanskje -0.3 hadde vært nok her.
Jeg ville kanskje ha kjørt på iso 200 og heller kompensert med litt lengre lukker, evnt. mer åpen blender. Tror nok at en litt lengre lukkertid ville vært det beste i denne situasjonen, da en mer åpen blender ikke ville klart å få begge endene såpass skarpe.

Å trene på panorering hjelper veldig godt til slike bilder. Aner ikke hvor mange timer jeg har stått og fulgt fugler i flukt, men mange er det :)
Prøv å holde venstre hånd så langt frem på objektivet som mulig. Jo lengre frem støttepunktet er, jo mindre bevegelser blir det der det gjelder: I front av objektivet :)
Selv holder jeg som regel hånda under solskjermen ved panoreringsbilder, men jeg vet ikke om din solskjerm roterer ved fokusering? I så fall må man holde langt fremme i objektivet.

Stå på videre med fugler :)

Mvh: Frode
Frode A.

Glemte jo å få med at om man drar opp høylyset og mellomtonene litt i Levels blir bildet bedre :)

- Frode
Frank K.

Tett formasjon i en litt for tett ramme, etter mitt syn. ISO opp og blender ned? Hmmm... Det eneste du oppnår da er vel mer dybdeskarphet, noe som har marginal effekt på den brennvidden du her benytter (Etter hva min -noe begrensede- kunnskap tilsier). Tilbake får du da mer korn. Om du skal førsøke å få frem mer detalj/mindre utbrenthet, synes jeg du heller skal variere på blender alene.

Resultatet du presenterer her, synes jeg blir litt mørkt. Har ikke PS på denne maskinen, men jeg forestiller meg at du ligger et stykke utenfor histogrammet i høylys-enden. Ser gjerne en ny variant med oppjustering av de lyse og muligens mellomtonene :)

Men likevel et spennende bilde!
Knut M.

Huff, slike meldinger som under ver2 skal ikke gjenta seg.
Her kommer min kommentar (i leselig format omigjen) til dere som har vært så greie å avse noen minutter.

Takk for fine kommentarer.
Skal forsøke å ta med meg dem som ballast videre.

Til Kjetil: bedre optikk er på vei, sparer til en EF 70-200 IS USM 2,8 og håper at den gjør susen. Enn så lenge så får jeg klare meg med en 75-300.

Til Stig: Neat Image finner jeg ikke, ser klart at noe hjelpemiddel for ISO støy kunne vært en fordel.
Er det noen gode råd?

Til Frode: panorering kan man ikke få nok av, det har det blitt noen timer av ja, men tenkt over at det hjelper å flytte hånden så langt ut på objektivet som mulig, det har jeg ikke tenkt over. Skal forsøke neste gang :o) og jeg skal prøve med -0,3 og ikke -1 neste gang og ISO 200.

Til resten av de som har vært så greie å kommentere. Jeg har forsøkt å legge på litt mellomtoner og høylys, pluss at jeg har tatt en ny beskjæring av orginalen.

Hjalp det?

:o)
Knut
Frode A.

Heisann :)

V2 ble mye bedre, både med hensyn til lys og vingekutt.
Det er enda endel å gå på med høylyset (ganske mye faktisk), så om du tar bildet inn i PS og åpner Levels, vil du se at pila til høyre kan dras en god del inn mot venstre før det hvite brenner ut.
Prøv å kun gjøre det med V2 og du vil få et enda bedre bilde :)

Mvh: Frode
Knut M.

Jeg er enig Frode, det ble bedre. Men jeg tror jeg nærmer meg grensa for hva som går, uten å ødelegge bildet.
Takk til alle for hjelpen med å gjøre noe ut av et bilde jeg ikke var helt fornøyd med.
Lover å komme tilbake med nye fuglebilder så fort jeg har fått vært på fjorden igjen.

:o)
Knut
Stig B.

Neat Image kan du finne på www.neatimage.com. Dette programmet er bra for å fjerne støy fra høy iso på bildene. Du kan finne ferdige støy-profiler for ditt kamera, 10D, som gir gode resultater.

Du kan også søke på neat-image på diskusjonssidene, der finnes mye info.

Mvh Stig
Knut M.

Takk Stig!

:o)
Knut
Nils L.

Litt mørkt, men tøft bilde likevel.
Mvh Nils :-)
Avsluttet .

Litt teknisk skurr, men du verden for en flott situasjon!

Linjen fra hunnens til hannens vinge kunne rett og slett ikke vært bedre.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu