Når sola har lagt seg våkner månen til liv
Utstyr
  • D100
  • Nikkor 12-24mm
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1,8s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger455
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_82289} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Karoline A.
herlig :D
Deilige farger og god dybde! Jeg suges liksom inn i bildet takket være den mørke siluetten i forgrunnen. :]

Pent komponert!
Kjempebra!

-Karoline-
Odd Eirik S.
Er jo ikke mye å sette fingeren på her.
Synes å ane litt PS fiksing på månen.
Ellers en flott komposisjon. Likte veldig godt steinen i forgrunn som et fast forankringspunkt og bra utgangspunkt for blikket. Kan til og med skimte lys fra noen hus(?) borte under fjellet på venstre siden.
Så da virker jo ikke lanskapet så øde som man kan få et inntrykk av ved første blikk.
Fine og behagelige farger samt en tittel som stod seg godt til bildet.

mvh
Odd Eirik
Avsluttet .
Det var bra dette....hadde kanskje vært kulere om steinen ikke var midt på....

Mags
Bjørn J.
Takk for kommentarer.
Månen er uberørt av menneskehender, men med såpass lang eksponering blir den litt utflytende, til tross for at det et bra objektiv jeg har brukt.
Steinen i forgrunnen må være midt på, den gir ''suget'' som en har kommentert her.
Odd Eirik S.
Da har du er meget godt objektiv. Grunnen til at jeg nevnte månen var ikke på grunn av at den var utflytende men på grunn av den skarpe tegningen med så lang lukker.
Burde ha forklart det i forrige kommentar.
Av egen erfaring så er jeg vant til at det flyter som bare det. Må som oftest bortpå for å tilpasse sigdformen etterpå. Ellers så vil det se ut som fullmåne uansett ny eller ne.

mvh
Odd Eirik
Bjørn J.
Det problemet har jeg også med andre objektiv, spesielt en Sigma 20/1,8 på full blender. En ting er at Nikkor 12-24 er meget bra, men like viktig er det at jeg har blendet ned såpass mye, da presterer alle objektiver mye bedre. Her var det om å gjøre å finne et kompromiss mellom liten blender og så kort lukkertid som mulig uten at bølgen ble helt utflytende.

Hilsen
Bjørn
Odd Eirik S.
Takk for utfyllende forklaring. Har prøvd en annen teknikk også. Ta to bilder et med lang og et med kort lukketid. Deretter benytte månen fra bildet med rask lukker i bildet med lang lukker. Men må lære meg noe mer PS før dette sitter som det skal.

mvh
Odd Eirik
Helge A.
Morsomt bilde og man undre seg over om det er skyer eller små holmer/skjær helt bakerst. Purkholmen på Auvær skal være 19 m høy og ligge 22 km unna i flg 1:50000 kartet.
Tom R.
Flott dette Bjørn. Ville ha steinen litt til høyre, trur det hadde gjort seg komp messig. Heller horisonten litt mot venstre?

Tom:)
Bergliot E.
Stilrent og vakkert motiv med herlige farger og en aldeles flott dybde. Virkelig bra dette!!
Månen satte en ekstra spiss på helheten i motivet.

Bergliot:)
Daniel H.
Meget vakkert!
Brita Helen E.
Et meget vakkert,stemningsfullt og drømmende bilde... :) Flott dybde og en bra komposisjon... Fin struktur i sanden... Bra!

Mvh Brita...
Torgeir S.
Stilrent og nydeligt bilde!

Mvh. Torgeir
http://www.tsfoto.no
Inger-Lise S.
Virkelig pent.Fine farger og lys.Jeg likte komposisjonen med steinen i forgrunnen.
Veldig fotogen den våte sanden.Gjør seg godt.
Inger-Lise:)
Per Inge Ø.
Fremragende teknisk kvalitet, gnistrende gode farger og meget god komposisjon. Men, jeg synes at stenen i forgrunnen blir litt for dominerende. Bildet ville etter min mening hatt et større ''evighetsperspektiv'' dersom det hadde blitt beskåret ovenfor eller nedenfor bølgen som deler bildet. Prøv å legge inn et par varianter hvor du gjør dette, så skal du se.

Per Inge Østmoen
Johan G.
Jeg synes ikke det du sier henger på greip PIØ. Det er greit nok å tenke på linjer, og brudd osv. men det er ikke et diffust bilde Bjørn har her, -det er på ei strand, med havet, og en bølge i havet, -lett å se, ikke til å ta feil av. Fjerner du nedre del av bildet så tror jeg du fjerner hele poenget av opplevelsen på stranda, nemlig havplanet som møter ei flat nordnorsk sandstrand. Dessuten ville vektinga blitt mer på himmelen da, og symetrien her synes jeg er på sin plass. Et spennende bilde med ypperlig gjengivelse av det blåe lyset i nord. Hjemlengsel er konstatert.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu