Årets første
Det er helt klart at jeg har tatt bedre blåveisbilder. Sånn sett. Men gleden over årets første gjør at kameraet MÅ frem. Og så er det fint å kunne dele gleden med noen.
De mer spenstige blåveisbildene skal jeg forsøke på når det er større mengder av dem. Og ikke fullt så kaldt å ligge på bakken.
Bildet inngår i albumet Våryre bilder - Litt av hvert som blir resultatet når min makro-botaniske utløserfinger våkner til liv etter vinteren.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennviddetilsv. 20mm
  • Blenderf/3.5
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger324
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_82372} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Rolf S.
Det er sikkert riktig som du sier at du har bedre blåveisbilder fra før, men det var da slett ikke ille dette heller.
Dessuten gir det håp om motiver for oss som skal tilbringe påsken i lavlandet.
Rolf.
Odd Karsten H.
Har du betre blåveisfoto enn dette så er du sannelig både heldig og dyktig.
Blomsten er godt plassert, blada deler opp flata veldig harmonisk, og bakgrunnen er passe uskarp til ikkje å forstyrre motivet.

Odd
Marianne M.
Hei Ann
Jeg har en liten bukett kortstilkede blåveis på bordet mitt, plukket av min lille datter,så jeg vet godt hvordan gleden over de første blåveisblå er....;-}
Vakkert og nært dette her,med en god komposisjon.Sterke farger. Blåveisen kanskje litt for sterk blå etter min smak,men friskt og flott.

Mvh Marianne
Eskil O.
Fin presentasjon, ser litt beskjeden ut, enda en stund til vi får se disse.

Eskil.
Ann C J.
Jeg synes det var et nydeligt bilde av en skjønn blomst. Jeg får holde meg til å fotografere blomster inne i et par måneder til. Her ligg snøen godt en bra stund til.

Ann C

Reidun G.
Ingenting er som årets første ! Tenk på alle de forventningene vi får når vi ser denne titte frem.

Jeg var og sjekket ''mitt'' sted i går, bladene var der og ved å løfte vekk noen løv kunne jeg ane det blå - jeg la løvet pent tilbake - vi har skiføre enda :-)

Reidun
Grethe B.
Klart og fint blåveisbilde, og siden jeg ikke ser dem så ofte her i trødelagen, synes jeg det var bra jeg! Sef må det være helrig med mengder, men du vet, det er den enkelte som teller i den store sammenhengen:-)
Deilig blåfarge, og liker det klare midt i blomsten!

nattahilsen
gt
Jonny E.
Hei

Stukturen i de dypblå bladene synes eg kommer veldig godt frem, veldig god skarphet, litt irriterende med de hullene i det grønne bladet blomsten prøver og komme forbi,
men dette er natur.

JonnyE
Odd Tore S.
Takk for blåveisen! Den var skikkelig skarp og blå! Bladene har jo overvintret, så de må få lov til å være litt hullete og slappe i fargen.
Var på Kalvøya i går for å forberede tur-o starten, og fant ganske mange som var i ferd med å springe ut, og en som var utsprunget. På dette stedet er de mye mer rød-blå enn dypblå, så det kom ikke lenger enn til datamaskinen hjemme.
MVH
Odd Tore
Ole Walter S.
Hei Ann, dette var da et veldig flott blåveisbilde, sterke og fine farger. Noen forstyrrende elementer i hullene på bladene og den svarte ''firkanten'' til venstre for blomsten. Men totalt et flott bilde.

Ole Walter
mariann d.
Halla!
Ja fy søren! Kan ikke si at det mangler noe på dette bildet, optimalt. Vakre blå toner og perfekt dybdeskarphet! Du har virkelig greid å spre gleden hos meg!

Mvh mariann :)
Knut Ådne F.
Blir ikke konfertabel med det grønne bladet forran kronbladene på blomsten, ellers flott

KnÅdne
Rune N.
Dette var hyggelig å se! Gleder meg til å se disse her i Øyer også, men det tar nok litt tid enda. Fantastisk blåfarge her, mine har lett for å bli mer magenta. Send meg gjerne oppskriften på hvordan du får til det...

mvh
Rune
Ann F.
Takk for kommentarer og innspill vedr. den første sprudlende vårgleden.
De tidlige bladene har stort sett både hull og brune flekker, de overvintrer og er nok litt preget av vinterslitet. Akkurat som vi kan være. Så på en måte passer det med årets første at heller ikke bladet er perfekt.

Rolf: oh yes, riktignok er påsken mest brukt til båtpuss og begynnelsen på sommerens båtiv for min del, men jeg regner med å sette bena på land innimellom. Med kamera . . .

Marianne: den var slik, rett og slett, strålende dypblå. De aller første små er ofte det, senere blir fargene mer varierte.

Rune G.: oppskrift på blåfargen? Tja, været bør helst være uten sollys eller svakt sløret, og i alle fall ikke sol direkte på kronbladene eller i umiddelbar nærhet. Blåveis reflekterer IR-lys, det ''ser'' filmen og pikslene, men ikke ditt øye. Jo mer sol, jo mer rødt i blåfargen. Med film kan det ofte være direkte vanskelig å forutsi fargeresultatet. Provia er bedre enn Velvia er min erfaring i tilfeller som dette, Sensia takler det også bra, den har noe sartere farger enn Provia.
Her var hvitbalansen satt på auto, det takler A1 stort sett veldig bra, ellers bruker jeg ofte cloudy. Bildet er ikke justert i annet enn litt ekstra kontrast og oppskarping. Polafilter har jeg også sett anbefalt for å beholde blåfargen, men har ikke prøvd det ut selv i denne sammenhengen.
Mvh Ann
Caroline M. S.
Åh, så fint å se blåveisbilder. Vet du, jeg tror ikke jeg har sett blåveis naturell på nesten 35 år. Da bodde jeg i Lillehammer og det var fremdeles lovlig å plukke blåveis.

Jeg tror så gjerne at dette ikke er ditt beste, men det var nå alldeles nydelig blåfarge og klare støvbærere (heter det det? har ikke greie på blomster). Kanskje litt mye grønt?

Gleder meg til det blir varmere og du kan ligge flat. :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu