Life, the Universe and Everything
Mange forkaster nå Big Bang-teorien, og mener universet oppsto av plasma.
Nordlys er den eneste formen for plasma vi kan se med det blotte øye.
Bildet inngår i albumet Aurora Borealis -
Utstyr
  • Plasmafølsomt D100
  • Plasma-Nikkor
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger473
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_82600} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Siri L.
Dette bilder er supert! Litt flikking kunne du kanskje gjort ved å fjerne det litt ubestemmelige gråere partiet nede i bildet. Men ellers er det brillefint!

Hilsen Siri
Tom R.
Flott igjen Bjørn.
Skyene gjorde seg godt.

Tom:)
Trond H.
De ubestemmelig gråe skyene var nå passende synes eg, sjølv om det er nordlyset som som er den virkelige stjernen i dette bildet!

Flott!

MVH TH
Odd Eirik S.
Et flott bilde men ble litt for ordinært i forhold til alle de andre flotte Nordlysbildene vi har sett her på dotten. Både fra deg og mange andre.

Enig med Siri at det nederste feltet ble litt rart i fargene.

Siden du bringer tema på bane med din undertekst så kan jeg ikke si meg helt enig i at Nordlyset er den eneste form for plasma vi ser.

''Yet almost all of the observable universe is plasma. Stars, for example, are gravitationally bound plasmas, while all of interstellar and intergalactic space is plasma.''
Noe som innbefatter vår egen sol. Og den ser vi jo mer av til daglig enn nordlyset. Kan jo lese mer om Plasma Universe på http://public.lanl.gov/alp/plasma/TheUniverse.html

Ellers er det riktig som du påpeker at BigBang teorien er under lupen. Kan jo lese mer om ''Why the Big Bang is Wrong'' på
http://www.angelfire.com/az/BIGBANGisWRONG

Om linkene refererer seg til de mest aktuelle er jeg ikke sikker på. Men det beste jeg har funnet.
Må bare opplyse om at jeg er veldig nysgjerrig på det som skjer og har skjedd i rommet. Har ingen som helst dybdekunskap om noen av disse emnene. Det meste av informasjon kommer fra magasiner og internett.

Nei nå er det ikke mye som minner om bildekritikk så får stoppe der.

mvh
Odd Eirik
Bjørn J.
Takk for kommentarer.
Jeg bør kanskje presisere at jeg ikke ser på dette bildet som et ''Nordlysbilde'' - i den forstand at at det ikke er meningen at dette skal være en avbilding av et mest mulig spektakulært nordlys. Jeg har prøvd å gå et steg videre, om jeg kan si det på den måten. Altså prøvd å få til et fotografi som gir betrakteren mer enn bare ''å så fint nordlys''.
Nordlyset er dermed ikke hovedpoenget her, men som en del av komposisjon og fargebruk spiller det sin rolle i det hele.

Takk for info om plasmauniverset, men er ikke plasma pr definisjon ionisert gass - dvs. gassatomer i ustabil form?
Nordlyset oppstår når ionet ''smetter tilbake'' på plass til en stabil tilstand, etter det jeg har forstått - men her er jeg på litt tynn is. Plask!
Odd Eirik S.
Din oppfatning av plasma er nok den samme som min. Men tror det er en meget forenklet definisjon på plasma. Er på tynn is selv her. Kan bare refere til følgende:

Plasmas are so complex equally rich in physics and frustration that they often beggar all description, even by the most sophisticated theories and the most powerful supercomputers.
(Adapted from James Glanz, The Pervasive State of Matter)

Angående Nordlyset så tror jeg det er adskillig mer komplekst enn som så. Du kan jo ta en titt på denne siden: http://www.afl.hitos.no/mfysikk/atm/polatm3.htm

mvh
Odd Eirik
Bård L.
Fint bilde, hvor jeg synes skyene er veldig viktige. I mine øyne er dette mere eventyr og mystikk enn det jeg ser i de fleste andre nordlys-bilder.
Bård.
Knut S.
Likte komposisjonen. Fikk sånn ''oppover og veldig langt bortover-''følelse. Stilig.
Plasma-hilsen fra Knut S.
Rune T.
Endelig et nordlysbilde som ikke er sterilt og fullstendig etter malen for de fleste andre nordlysbilder som jeg har sett og selv tatt. Skyene er veldig avgjørende for at dette er blitt en langt over gjennomsnittet nordlysbilde.
Veldig bra, rett og slett.
Bjørn J.
Takk til Bård og Rune (og Knut). Det var omtrent slik jeg ville bildet skulle oppfattes, fint at jeg har klart å formidle det.
Nytt bilde i serien følger.
Kjetil S.
Hei Bjørn.

Kreativt bruk av nordlyset som et element i en komp. som sitter bra. Oppå dette ligger skyene og gir meg en ventende følelse på noe som er i ferd med å komme.


K:-)
Magnus R.
Liker det veldig godt, slutter meg til kommentaren fra flere av de andre.

Vennlig hilsen
Magnus
Kjetil N.
42
Bjørn J.
Kjetil N: Den beste kommentaren hittil :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu