Bil og rim
Bildet inngår i albumet Etterlatte stoltheter. - Hva vi engang hadde og var stolte av, men ...
Utstyr
  • Nikon
  • -
  • Brennvidde20mm
  • Blender-
  • FilmtypeEktachrome E100VS
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger763
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_82753} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Odd Tore S.

- eller skrot og rot?
Kombinasjonen funker for meg. Bilen tyder på at dette ikke er et helt ferskt bilde, eller at du har et oppkomme av gamle biler som ikke skrotpressa har fått øye på enda. Tykt rim innvendig får bilen til å se ekstra håpløs ut, som om ikke bulken i taket var nok.
Det eneste som irriterer meg er at du ikke har vist nok av bilen til at jeg kan artsbestemme den (sen 50-talls europeer?), men det har ikke noe med kvaliteten på bildet som fotografi å gjøre. Jeg er gal nok til å mene at noen slike vrak bør få overleve i naturen.
MVH
Odd Tore
Geir Helge S.

Klassisk motiv, men jeg synes ikke du har gjort nok ut av det. I mine øyne ville det vært bedre å ta med mer av bilen, og mindre over bilen. Det kan se ut som om bildet lider av komprimeringsartefakter.
Geir
Magnus R.

Hei !
Synes dette er meget godt løst. At du ikke har tatt med mere av bilen synes jeg gjør bildet mye mere spennende. Det overlater så mye som det bør til betrakteren og gir rom for egne tolkninger. Mange gjør den klassiske feilen og viser alt. For meg kunne det vært ennå mere kratt og mindre bil for å fosterke historien om at det er naturen som har overtaket og som til sist seirer. Liker også antydningen av varmt lys i bakgrunnen og den gufne, men dekorative fargen på vinduene. Det forsterker nysgjerrigheten, hvordan ser det ut der inne.
Alt i alt et meget bra bilde som på ingen måte er et klassisk motiv i mine øyne.

Magnus
Avsluttet .

Jeg synes dette er et utrolig bra bilde, er helt enig i det Magnus skriver. Flott!

-Ole
Avsluttet .

Jeg er drittlei gamle biler i naturen. Egentlig.

Men dette var bra!

Rene flater på bilen i flott kontrast til et intrikat mønster i greinene. Fantastisk farge på vinduene.

Hadde jeg vært i det pirkete hjørnet, ville jeg nok nevnt at skarpheten burde vært bedre, men vi lar det ligge.
Bård L.

Hei Rolf!
Endelig kratt på dotten!!!
Jeg liker bildet. Det har både innhold, humor og sjarm, samtidig som det formidler mange spennende fotografiske detaljer. Liker spesiellt gultonen i bilvinduene, og gjentagelsen i bagrunnen. Veldig delikat i kombinasjon med blått.
m.v.h. Bård.
Bjørn J.

Mange har tatt lignende motiver, men sjelden har jeg sett det løst så bra som her. Enig med Bård at fargesammensetningen er nydelig, og jeg liker også at bildet er tatt litt ovenfra.
Og du har akkurat passe mye med av bilen.
Med andre ord: Flott bilde!
Rune T.

Jeg har ved flere anledninger nevnt tidligere på dotten at jeg har stor sans for bilder som viser artene i miljø. Her synes jeg du fremstiller arten bil på en fortreffelig måte som viser en tilstedeværelse i en biotop som ikke nødvendigvis er vanlig.
Forøvrig må jeg si meg 110% enig med Magnus R. Anbefaler forøvrig digitalt, har ikke tatt en eksponering siden jeg bare skulle ''teste'' digitalt. Men det er da meg da!
Carsten A.

Helt enig med Bjørn J. her. Det er jo mange av oss som har sett bilder fra denne plassen (tror det er den samme), og derfor blir et bilde som står frem som noe nytt en fin prestasjon - for dette står seg meget godt, også i forhold til mye som andre har laget. Meget pent presentert også!

MVH CA
Thorfinn B.

nydelig bilde Rolf og kanskje en av de beste (om ikke den beste) jeg har sett av dine bilskrot-bilder.

Komp, linjespill, fargespill og story er utsøkt. Det gule vinduet er prikken over i'en.
Finn M G.

God og spennende komposisjon. Likte også fargebruken: blåfargene som bare blir brutt av de varme gultonene i vinduene og i bakgrunnen. Og det er nettopp fargen i bilvinduene som gjør dette bildet. Eller prikken over I'en som Torfinn skrev.
Dag J.

Jeg er helt enig med de som har positive kommentarer til dette. Det trange kompet forsterker inntrykket av at bilen har tapt kampen mot naturen.

Dette var nydelig.
Rolf S.

Hei -
og takk til alle for veldig positive tilbakemeldinger.
Odd Tore: Bildet er relativt ferskt, bilen er defintivt ikke fersk, men jeg tror likevel ikke pressa får tak i denne på en stund.
Rune. Jeg kommer nok etter med digitalt, men har skrekkelig mye film i fryseren enda. Etter hvert som bekjentskapskretsen har blitt digitale har det vært mye billig film å få kjøpt.
John G.

Kjempefint!
John :-)
Kjetil S.

Hei Rolf.

Når jeg var ''liten'', eller..... yngre da, så fikk jeg en bok om modellbygging. Landskap,arenaer,etc i div. utsnitt. Deriblant biler forskjellige situasjoner.
Syns dette bildet har den samme modell uvirkeligheten over seg( i positiv retning) som de i boken min.

Denne bilen(en Skoda, tipper jeg) har ikke tapt mot naturen. Den har vunnet og viser seg fram for de som ''ser'' nostalgien og stoltheten den har å tilby, tross litt ''mosepels'' på vinduskarmene.
Ser for meg, av linjeføringen i trærne, at den har kommet seilende inn fra venstre, plassert seg perfekt i bildet og sier: ''her er jeg''.

Men nå ser jeg nok litt nostalgisk på dette, men dette bildet lever og gjør meg i godt humør.

Liker fargebalansen.

Ha en fin dag.


K:-)
Odd Tore S.

Skoda 4-dørs (1200) har to-delt vindu i bakdørene.
Disse vinduene og dørlåsene passer på sen MB 180/190 med krominnrammete vinduer, og antydningene til innpressninger i for og bakskjermer peker samme vei. Den ville i så fall passe ekstra godt i serien ''Etterlatte stoltheter''.
Ja, jeg vet at dette ikke er en bilside, men jeg motstår alt unntatt fristelser i denne retning.
MVH
Odd Tore
Rolf S.

Hei igjen.
Jeg kan ikke bidra med svar på bilmerke i dag, men jeg skal sjekke opp neste gang jeg er på dette stedet, antagelig i løpet av påsken.
Bjørn H.

Sjarmerende bilde Rolf -

Gulfargen i rutene gjør mye. Ellers en spennende komposisjon, og et herlig fotografi !

Er ikke bevandret i gamle biler, men denne ser gammel og nostalgisk ut ...

God påske :)

Bjørn :)
Siri Elisabeth J.

Morsomt og nostalgist bilde dette.
Enig med Bjørn i de gule vinduene (noe støy inn der?), de gjør mye av bildet.
Satt sikkert et romantisk kjærestepar inni der for riktig mange år siden.
Flott bilde.

Mvh Siri:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu