Mens vinden ulte....
....prøvde jeg fortvilet å få stativet til å stå oppreist samtidig som jeg med neglebitt prøvde å få tatt et bilde. Tips til forbedringer mottas med Stoor Takk :)
Bildet inngår i albumet Lofoten... -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-04-01 17:37:45
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 500N
  • -
  • Brennvidde58mm
  • Blender-
  • FilmtypeSensia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger582
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_82795} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (38)
Roy E.

Fin komp hvertfall, liker å se fjellet ''buer'' seg. Ville kanskje klippet vekk det lille man ser av fjellet til venstre på midten der, og kanskje littegranne av himmelen.
:)
-Roy
Inger-Lise S.

Hei! Et nydelig bilde.Jeg ville ikke kuttet av himmelen her...Ser litt støy på himmelen,ikke mye.Mektig og flott natur,fint presentert.

Inger-Lise:)
Marthin H.

Mäktigt!
Flott bilde!
Kanskje kunne du kutt kitt himmel!
Kjempefint Bergliot
Marthin
marion L.

OIOIOI, for en fantastisk natur.....

Kjempebra bilde,
kanskje kunne du kuttet litt av himmelen, men sett i fullscreen synes jeg der er en fin balanse i bildet...

mvh Marion
Avsluttet .

Et mektig og flott bilde av ekte Lofotlandskap:)
Likte bildet ditt som det var, men ville kanskje kuttet litt på venstre side som Roy Eriksen foreslår... Ser ut som om horisonten heller litt ned mot venstre, er det bare innbilning? Uansett, et utrolig flott bilde!
Stå på du:)

Mvh Kia:)
Odd Karsten H.

Det er visst ikkje berre på Sunnmøre vi har vakre og dramatiske fjell.
Eg ville kutta toppen av biletet ned til skylaget, og på venstre side ville eg skore like ved det belyste området nær toppen.

Odd
Odd Tore S.

Jeg synes egentlig at bildet ditt er bra slik du la det ut.
Kutte himmel, OK å kutte rett over skyene, det er en forandring, men forbedring?
Kutte venstre side? I så fall ville jeg ha vurdert om det er noe å legge til på høyre side, den eggen du har der ser lovende ut.
MVH
Odd Tore
Dette er tredje forsøk, hver gang jeg vil se nærmere på bildet ditt forsvinner alt jeg har skrevet. Det er den dagen i dag.
Steinulf L.

Synes du har en fin inndeling av motivet her og ville ikke kuttet noe. Storslagent og flott. Fint med det blå/hvite skillet fra solen.

Skal jeg komme med noe råd her så må det være å ta med votter neste gang, så du ikke får neglesprett.
Odd Eirik S.

Er kommet litt i bakleksa på kommentarer. Men prøver å ta det igjen.

Et kjempebilde dette her. Kompen og utsnittet satt som et skudd for meg. For en utsikt og for noen fjellrygger.
Skjønner nesten ikke at det er mulig å komme seg opp og ned helskinnet herfra.
Kan være litt enig med Roy angående venstresiden. Men ikke noe stor poeng synes jeg. Bildet har flotte linjer og følger man fjellryggen fra høyre mot venstre så vil blikket gå innover mot høyre igjen. Det eneste med venstrekanten da er at det på en måte blir stående som litt ''usett''.

Du må bare fortsette i samme stil for min del. Slike bilder kan jeg se mange av.

mvh
Odd Eirik
Grethe B.

Fantastisk natur og flott bilde!
Synd den toppen på *svingen* nærmest blir borte i bakgrunnen, men det er vel umulig og klatre dit du måtte stått for å fått den mer for seg selv...Og det er vel slike ting man fort glemmer når det blåser og man har neglebit, eller hva?;-)
Du er ihvertfall sprekere enn meg, trøst deg med det!:-)
Flott bilde, likte begge versjoner, men det er tilstrekkelig balanse i ener'n, toer'n blir litt mer panorama, men allikevel ikke helt...holder en knapp på den første!

God påske!

mvh
gt
Asle M.

Som vanlig kjempefint naturbilde fra deg:). likte versjon 1 klart best du trengte litt himmel over. Blir bare mer å mer misunnelig på deg som har all den flotte naturen rundt deg.
Veldig bra

Mvh Asle.
Brita Helen E.

Et megabra bilde! :) Likte den buede fjellkammen som drar meg inn i bildet på en måte... :) Flott komposisjon og fin dybde i bildet. Likte versjon 1 best. Synes det ble for lite himmel på versjon 2. Fortsett med å ta flotte bilder!!! :)

Mvh Brita...
Inger Anne Maritsdotter V.

Flotte fjell der oppe i nord , og en god komposisjon , skal ikke terpe på korninga , det veit du vel best sjøl , likte også best # 1.
-Inger Anne-
Bergliot E.

God kveld alle sammen,
Tusen takk for så raske tilbakemeldinger. Har lagt ut en v2 etter tips fra noen her, men sjøl var jeg mest fornøyd med v1. Syns fjellene ble liksom litt klemt inne i v2.

Odd Tore,
Den eggen du henviser til er en fjellrygg som går videre oppover bak der eg sto.

Grethe,
Jeg er klar over at bildet hadde vært noe helt annet hvis toppen ikke hadde hatt fjell bak, men det lot seg ikke gjør å ta fra den høyden dersom jeg ønsket havet også med. Hadde planer om å gå helt til topps på fjellet som lå bak meg, men det var knallhard skare der oppe og jeg måtte hakke meg spor. Det er årsaken til at jeg ikke heller gikk oppå den ryggen i forkant. Motivet jeg kunne fått derfra var ikke verdt et knall og fall, og kanskje vart eg førfærdelig dau i tillegg...hehehe...

Inger Anne,
Korninga er eg drita lei av nå. Bestilte digitalt igår som jeg håper jeg har til påske, så da skal det bli en annen fotoverden:))

Bergliot:)
Odd Eirik S.

Sikker på at V2 hadde vært knall om all himmelen hadde vært med. Synes nok v1 blir best av disse to versjonene.

Håper ikke du hadde lagt ut v2 da jeg skrev kommentar kl 15:15. Hender jeg tar opp et bilde, begynner å skrive. Så kan den bli stående halvskrevet lenge før jeg gjør kommentaren ferdig og trykker OK. Da ser jeg ikke kommentarer og versjoner som er lagt ut i mellomtiden.

mvh
Odd Eirik
Avsluttet .

Wow.....v2 ble jo helt konge.

Synes du har fått til et kjempebra perspektiv her. Det er en liten pris å betale med neglesprett for et slikt flott bilde. Det er liksom da man husker opptaket godt i ettertid. Synes det var en morsom og god beskrivelse av hvordan du har tatt bildet.

Herlig var det !!!

VH Svenn
Jonny E.

Eg sier meg enig i at dette e en storslagen natur du viser oss, eg e nysgjerrig på hvor dette er, eg synes det e artig og se spennende steder som e fotografert på kartet.

Fint at man kan se bygninga og båta som forsterker det storslåtte, også fint at lyset kommer inn fra den vinkelen.
Eg liker det godt som det er, V1.
Kanskje vært spennede å se en versjon 3
der du går bortover eggen.............

. JonnyE
Bergliot E.

Hei igjen,

Odd Eirik,
Jeg la nok ut v2 lenge etter din kommentar. Har en tendens til å gjøre det samme som du skriver her. Blir sånn når man skal gjøre mange ting samtidig:)

Svenn,
Neglespretten var ikke den verste. Verre var det at stativet måtte holdes hardt for ikke å bli tatt av vinden og rause nedover den glatte fjellsiden.

Jonny,
Bildet er tatt på aksla som går fra Ørntinden mot Småtindene. (Austvågøy) Tettstedet Kabelvåg ser du rett nedenfor Ørntinden på dette bildet. En v3 blir det nok men ikke av dette motivet. Da skal jeg komme meg helt opp på Småtindene med utsikt til alle kanter og få skue utover Lofotveggen!

Takk til alle som har kommentert bildet mitt:)

Bergliot.)
Kurt S.

Hei Bergliot.
Flott bilde av en nydelig natur. Det forplikter meg liksom å skryte av naturen i Lofoten ettersom jeg selv kommer derfra :) Men, jeg er uansett ærlig og mener at naturen der ute er fantastisk. Litt av en utsikt du hadde her. Når det gjelder kutting så mener jeg utsnittet er helt fint som det er. Kanskje en veldig liten beskjæring på venstresida som førstemann her kommenterer. Men, det er igrunnen pirk.
Som nevnt er det vel litt korn i himmelen uten at jeg synes det har noe særlig å bety. Bildet ble veldig bra. Og, bra at du berga stativet -:)
mvh Kurt.
Jan-Eilert P.

Flott bilde. Jeg likte begge versjoner. mvh Jan-Eilert
Petur E.

Hei Bergliot
Vakkert. Det var et kjempefint bilde Bergliot. Fjellenne i Norge er bare flotte. Klipper højt op til himlen. man kan næsten banke på døren ind til himlen...Dette bilde er for mig, helt klart. I Low Norge.

Petur
Fred S.

Kan da ikke gjøres stortbedre enn dette, så Steinulfs råd om å ta med votter støttes umiddelbart. Fin komp, liker hvordan buen av fjellryggen ender i et punkt som peker utover i en utrolig fin tindeverden. Eneste som mangler for meg er info om hvor dette er, om fjellet kan bestiges av ''hvem som helst'', og om ''hauveik'' kone i så fall kan medbringes. Får kriblinger i bein, kropp og hode av slike fjellbilder.
vh fred
Bergliot E.

Heisann,
Takker så mye for siste kommentarer. Hyggelig av dere!!

Fred,
Hvis du leser mine kommentarer over så har jeg beskrevet hvor i verden denne lille ''Ørntinden'' befinner seg.
Videre er det ingen sak for hvem som helst å gå opp her. Det er en enkel rute forutsatt at det ikke er hardskare sånn det var da jeg var der oppe. Det kan vel være noe risikabelt hvis man ikke trør forsiktig. Uansett må man ta visse forhåndsregler å ikke gå på steder der man garantert er steindau dersom man sku kom til å gli utafor. Om du kan bringe med deg din kone kan jeg ikke svar deg på. For meg er turen en enkel rute, men alt er jo realtivt. Hvis hun liker å gå i fjellet og ikke har en ekstrem grad av høydeskrekk så ville denne ruten være flott. Du kunne jo ha henne i ryggsekken:)

Ha en fin kveld!

Bergliot:)
Anne Synnøve A.

Nydelig bilde med vakker natur! Jeg ville ha beholdt bildet med hele himmelen.
mvh
Anne Synnøve
Kai-Wilhelm N.

Heisann...

Hadde egentlig kommentert dette bildet, men den har ramla ut...


Flott plass, flott bilde.

Liker v1. Det er i mitt hjerte rolig og stooort. V2 blir litt trangt og stressa.

Tror ikke dette er og sted hvor det er plass til stress.

Ha en god helg!

-kai
Magnar J.

Hei Bergliot

Vakkert som vanlig.
Har stor sans for bildene dine,også
dette rører ved meg.
du har til og med fått med deg Lofot katedralen.
Det meste er vel sagt om bildet.
STÅ PÅ.

Hils1
Magnar

Ps.Ha en god foto påske.
Bergliot E.

Tusen takk for de siste kommentarer. Hyggelig at så mange har orket å komme med tilbakemeldinger til den lille amatøren fra nord:)

Bergliot:)
Avsluttet .

Meget interessant bilde som gir en følelse av å være der på kanten av stupet. Fabelaktig og dramatisk natur som jeg ofte drømmer om å besøke.

Fjellet i midten kunne også vært spennende å zoome seg inn på med en 200-300 mm tele.
Rune L.

Greit komponert. Riktignok er det ikke noen viktige detaljer som er kuttet vekk i v2. Men vil føye til at man i v2 ikke får vite at det var så skyfritt som v1 faktisk dokumenterer. Mao, for meg, gir v1 mer godværsstemning enn v2. Mens v2 er mer spennende.

R
Ferran C.

Majestic landscape, beautiful views from upthere, a place i would go back over and over to get it in diferent lightnings, by sunset tones it have to be amazing.
Very nice composition.
Ferran
Bjørn H.

Vakkert lofotenlandskap her .... Dette må da være noe av det vakreste landskapet vi har i landet vårt ...

Du bor jo midt i smørøyet du !!!!!!!!!! HERLIG :)

Har du eget helikopter eller ? ... så forresten på nyhetene at det har startet omvisningsturer med helikopter fra Svolvær... hm... det skal jeg nok få med meg før eller siden skjønner du ..

God påske Bergliot ..

Bjørn :)

Hans-Einar O.

Fantastisk landskap og et bra komponert
bilde fra deg igjen, Bergliot!
Fin bue i forgrunnen som gir en god dybde innover i bildet.
Jeg liker nok best v#1, og du må bare fortsette å legge ut slike ''perler'' ;-)
mvh Hans
Nils L.

Flott bilde av flott landskap. Den såkalte korninga er vel egentlig kun et problem for enkelte her på foto.no ;-)
Bra gjordt å krype opp der. Skjønner godt at fingrene var kalde. Likte det meget godt.
Mvh Nils :-)
Marina R.

Fantastisk natur du presenterer her...
Enig med deg å liker #1 best... støyen plager ikke meg.

God påske!

Marina
Siri Elisabeth J.

Deilig og storslått natur. Skjønner at det blåste på toppen der ja.

Mvh Siri:-)
John-Tore G.

Hei
Dette er jo heilrått. Her snakker vi dybde!
Pass godt på ''småfengran'' dine så du kan ta fleire slike bilder.
Mvh John-Tore
Hans Olav S.

Flott og mektig utsikt. Riktig pent.

Synes versjon #2 er bra, men kunne vært litt mere himmel med der. Kan du lage en versjon #3 mon tro?


MVH
Hans Olav
Bergliot E.

Heisann,
Takker for siste kommentarer.

Bjørn,
Håpa du får oppleve Lofotfjell uten hjelp av helikopter:)

Hans Olav,
Skulle gjerne ha lagt ut en v3, men nå har min søster Brita tatt med seg sin bærbare PC på studietur til Polen, og jeg glemte å ta backup. Bildet mitt ligger nemlig på hennes PC. Tror heller at jeg drar opp på fjellet og tar et nytt bilde. Jeg skulle nemlig mye mye lenger opp enn dette hadde jeg hatt fotfeste å trå i, men det var vanskelig å gå her.

Bergliot:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu